Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Κ.Ο. Λασιθίου ΚΚΕ: Σχόλιο για την “διόρθωση” των συγχωνεύσεων σε 3 τμήματα από τα 10 στο Ν. Λασιθίου.


 https://i2.prth.gr/files/2016/02/09/kke_2_0.jpg

Αφού παίζουν με την μόρφωση των παιδιών μας αποφάσισαν να παίξουν και με τη νοημοσύνη των γονιών και των εκπαιδευτικών. Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Λασιθίου Γιάννης Πλακιωτάκης, έκανε τον υπουργό Παιδείας κ. Πιερρακάκη «κοινονό» του προβλήματος με τις συγχωνεύσεις τμημάτων, επιλέγοντας να τον ενημερώσει μονάχα για τις 3 από τις 10 στο Ν.Λασιθίου,

και αυτός, ενήμερος πια, πήρε απόφαση να μην υλοποιηθούν οι συγχωνεύσεις των τμημάτων της Δ’ Τάξης του 2ου Δημ.Σχ. Αγίου Νικολάου, Β’ Τάξης του 4ου Δημ.Σχ. Ιεράπετρας και Δ’ Τάξης του 4ου Δημ.Σχ. Σητείας. Μετά ο κ.Πλακιωτάκης έσπευσε πρώτος να γνωστοποιήσει την σχετική απόφαση γιατί έτσι, φαίνεται, ήταν γραμμένοτο «σενάριο».

Είναι βέβαια απύθμενο το θράσος τους, αφού η κυβέρνηση της ΝΔ με εγκύκλιο του κ.Πιερρακάκη στο κατακαλόκαιρο οδήγησε σε 1000 και βάλε συγχωνεύσεις τμημάτων σε όλη τη χώρα, το μεγαλύτερο κύμα συγχωνεύσεων από εποχής Διαμαντοπούλου, υπονομεύοντας τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών. Στο Λασίθι, δικαιολογημένα, από την πρώτη στιγμή, γονείς και εκπαιδευτικοί είναι στα κάγκελα για τις 12 -αρχικά- συγχωνεύσεις τμημάτων και έχουν τώρα τα στελέχη της κυβέρνησης να τους το παίζουν ευαίσθητοι. Ο υπουργός Παιδείας και η κυβέρνηση της ΝΔ, είναι αντιμέτωποι με ένα τεράστιο πανελλαδικό κύμα καταδίκης και αντίδρασης που αποκαλύπτει τον αντιπαιδαγωγικό χαρακτήρα της πολιτικής τους και ότι αντιμετωπίζουν ως κόστος τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών μας. Οι τακτικισμοί τους δεν μπορούν να κρύψουν ότι συμφωνούν με αυτή την πολιτική και ότι τελικά βάζουν πλάτη στην εφαρμογή της επιχειρώντας μάλιστα την αξιοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού για να μετριάσουν τις λαϊκές αντιδράσεις.

Για του λόγου το αληθές, ακούσαμε σήμερα το πρωί, σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Λασιθίου κ. Γ. Μαμάκη να λέει «... η ανάκληση έγινε σε συγκεκριμένα τμήματα τόσο στο Λασιθίου όσο και σε ορισμένες άλλες περιοχές της χώρας όπου παρατηρήθηκαν προβλήματα (!) και σε καμία περίπτωση δεν συνιστούν συνολική ανατροπή της απόφασης του Υπουργείου...», παραδεχόμενος, εμμέσως πλην σαφώς, τον εμπαιγμό και την κοροϊδία προς μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς ότι η εφαρμογή της λογικής κόστους-οφέλους στην εκπαίδευση είναι δεδομένη, απλά για να μην τους πάρουν με τις πέτρες κάνουν και κάνα ελιγμό με «διορθώσεις» επί της αρχικής απόφασης. Για τα επιστημονικά, δε, κριτήρια αυτής της απόφασης δεν τολμάμε καν να ρωτήσουμε γιατί είναι ανύπαρκτα.

Είναι φανερό ότι ο συλλογικός, κοινός αγώνας των γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών έχει στριμώξει την κυβέρνηση και τους τοπικούς βουλευτές της και ότι παίρνεται πίσω είναι αποτέλεσμα αυτή της πίεσης. Στην ίδια κατεύθυνση πρέπει να υπάρξει κλιμάκωση της πάλης το επόμενο διάστημα ώστε να ανακληθούν όλες οι συγχωνεύσεις σε όλα τα τμήματα.

Οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, θα συνεχίσουν να δίνουν όλες τους τις δυνάμεις σε αυτή την υπόθεση, όπως κάνουμε ήδη,

Το Γραφείο Τύπου

13 Σεπτέμβρη 2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου