Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Αποχή και στάσεις εργασίας για 4η μέρα από τα μαθήματα λόγων των συγχωνεύσεων

 

« Αποχή και στάσεις εργασίας για 4η μέρα από τα μαθήματα λόγων των συγχωνεύσεων»

Για τέταρτη μέρα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των γονέων και των εκπαιδευτικών της Σητείας απέναντι στην συγχώνευση των σχολικών μονάδων και την υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Η αποχή των μαθητών από τις σχολικές μονάδες είναι σχεδόν καθολική όχι μόνο στις σχολικές μονάδες που έχουν υποστεί την υποβάθμιση, αλλά από όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου Σητείας. Η μεγάλη κινητοποίηση της Δευτέρας 16 Σεπτεμβρίου στην πλατεία της Σητείας με πλήθος εκπαιδευτικών , γονέων και μαθητών έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα προς το Υπουργείο Παιδείας,  τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Λασιθίου την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης αλλά και τους φορείς ότι δε θα αφήσουμε κανένα να παίξει με την εκπαίδευση των μαθητών –παιδιών μας.

Ακολούθως, η συνάντηση με το Δήμαρχο Σητείας την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου είχε ως αποτέλεσμα την αποστολή νέου ψηφίσματος στήριξης του Δήμου Σητείας στον αγώνα των γονέων και των εκπαιδευτικών απέναντι στην υποβάθμιση των σχολικών μονάδων. Στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα  στη Διεύθυνση Λασιθίου με τον Διευθυντή Α/θμιας και Β/θμιας Λασιθίου από την ΕΛΜΕ Λασιθίου, τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών , γονείς, φορείς  και εκπροσώπου του δήμου Αγίου Νικολάου δεν  είχε κανένα αποτέλεσμα . Ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου έμεινα απλά και άκουσε  τα αιτήματα χωρίς να δίνει κάποιες δεσμεύσεις,  αλλά ο Διευθυντής Α/θμιας Λασιθίου έφυγε από τη συζήτηση απαξιώνοντας τους εκπροσώπους των σωματείων και των Συλλόγων. Ο Διευθυντής Εκπάιδευσης Λασιθίου σε επίσκεψη που επιχειρήθηκε στο γραφείο της ΔΙΠΕ τον βρήκε να αποφεύγει την ανοιχτή συνάντηση φοβούμενος πρόεδρο του ΣΕΠΕ Σητείας «ο Μύσων».  Οι συζητήσεις κεκλεισμένων των θυρών θυμίζουν άλλες εποχές και πρακτικές που  καταγγέλλουμε σε όλους τους τόνους. Καλούμε τον Διευθυντή εκπαίδευσης σε ανοιχτό διάλογο όπου και όποτε θέλει για να μιλήσουμε για τα ζητήματα της εκπαίδευσης στο Νομό Λασιθίου.

 Καλούμε το Διευθυντή Εκπαίδευσης Λασιθίου και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης να πάρει άμεσα πίσω όλες τις συγχωνεύσεις  όλων των Δημοτικών Σχολείων.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας «ο Μύσων» κηρύσσει εκ νέου στάση εργασία από τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα από 8:30 – 11:30 και 11:30: 14:30 για συμπαράσταση στον αγώνα και τις κινητοποιήσεις των γονέων.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                     Η Γεν. Γραμματέας

 

Αλεξάκης Αλέξανδρος                                                                    Ζαχαριάδου Αγγέλα

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου