Κυριακή 2 Απριλίου 2023

Καθολική στήριξη του πρόεδρου της Κονότητας Παλαίκαστρου, στην προσπάθεια συκοφάντησης που δέχεται, με αφορμή τις δηλώσεις του στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, για μη επαναδιατύπωση πρότασης, για νέες απαγορεύσεις στην περιοχή

 ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΛΑΙΚΑΣΤΡΟΥ, ΦΟΡΕΩΝ & ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ, ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ Ο.Τ.Α  Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Παλαίκαστρο 1 Απριλίου 2023

Κύριοι

Μας εξέπληξε – προφανώς αρνητικά – η προχθεσινή ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λασιθίου η οποία βέβαια κινείται μονόπλευρα σε καθαρά συντεχνιακό πνεύμα. 

Δηλαδή επιχειρεί να υπερασπιστεί το μέλος του, αποσιωπώντας την ουσία, δηλαδή την αναίσχυντη και υβριστική επίθεση του κ. Περάκη σε βάρος μου κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Ο κ. Περάκης, σε μια πρωτοφανή έκρηξη θυμού, αγνοώντας ίσως ότι η συνεδρίαση καταγράφεται και μη αντέχοντας την κριτική μου ως Προέδρου της Κοινότητας Παλαίκαστρου, με αποκάλεσε «ανθρωποφάγο» και «φασίστα», καθώς και τη φράση “να δω που θα κρυφτείς μετά”. 

Οι δικές μου διατυπώσεις αντίθετα, – αν και αιχμηρές και με τη χρήση εκφράσεων της λαϊκής καθομιλουμένης – δεν ήταν σε καμιά περίπτωση υβριστικές προς τον ίδιο, ούτε περιείχαν άθλιους προσωπικούς χαρακτηρισμούς ή απειλές. 

Θα περίμενα λοιπόν από την πλευρά σας να καταδικάσετε τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου υπαλλήλου, που οπωσδήποτε δεν τιμά το σύλλογό σας. Εκτός βέβαια αν πιστεύετε ότι οι υπάλληλοι των ΟΤΑ δικαιούνται να καθυβρίζουν πολίτες, αιρετούς, κλπ. και να μένουν ατιμώρητοι. 

Να είστε επίσης σίγουροι ότι ο εν λόγω υπάλληλος δεν θα είχε διατυπώσει έστω και αυτή τη (μασημένη και με την ουρά στα σκέλια) συγνώμη προς το πρόσωπό μου, αν δεν απειλούνταν με πειθαρχική και ποινική δίωξη. Στο ερώτημα επίσης, από πού αντλήσατε την (αστεία και ανυπόστατη) πληροφορία ότι εγώ του απείλησα τη ζωή με λιθοβολισμούς και εκτοπίσεις, η απάντηση μάλλον σας εκθέτει : από τον ίδιο…


Για να δούμε όμως και την ουσία : 

Πράγματι υπάρχει από την πλευρά μας εκπεφρασμένη δυσαρέσκεια για τον τρόπο που επιχειρεί να επιφέρει τετελεσμένα γεγονότα σε όλη την επικράτεια του Δήμου ο συγκεκριμένος υπάλληλος, καθ’ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του και σε πλήρη αντίθεση με τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων. 

Από πότε αποφασίζει ένας υπηρεσιακός παράγοντας για εμάς χωρίς εμάς? 

Οι εκάστοτε απόψεις του επιχειρούν (τυχαία;) να φρενάρουν την ήπια τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας που εμείς πρώτοι διαφυλάσσουμε, επιδιώκοντας να τεθούν πρόσθετοι περιορισμοί και εμπόδια πέραν των υφιστάμενων! (Αρχαιολογικές ζώνες, Νατούρα, ΣΧΟΟΑΠ, ΕΣΧΑΣΕ κλπ.). 

Η τοπική κοινωνία, έχει εκφράσει από πέρυσι την άποψή της για όλα τα παραπάνω, και η άποψη αυτή, (που τη γνωρίζετε όλοι), είναι αμετάκλητη.

Επίσης, έχει συσχετισθεί σκόπιμα, η ύπαρξη του Γεωπάρκου στην όλη υπόθεση, το οποίο χρησιμοποιείται σαν άλλοθι, για τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από το πραγματικό πρόβλημα !


Και μερικοί  προβληματισμοί : 

                                         

1) Εσείς, θα μου πείτε πως ονομάζεται αυτός που δεν αντιλαμβάνεται ότι το περιβάλλον δεν είναι μόνο φυσικό αλλά και ανθρώπινο και ότι η ισορροπία μεταξύ των δύο είναι αυτή που θα κρατήσει τα παιδιά μας στον τόπο τους. 

Είναι προφανές ότι  αν π.χ όλοι οι Παλαικαστριανοί και οι επισκέπτες μας φύγουν από το Παλαίκαστρο, το ανθρώπινο περιβάλλον δεν θα υπάρχει, ενώ το φυσικό περιβάλλον θα οργιάσει. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τις υπόλοιπες Κοινότητες που θίγονται από τέτοιες απαράδεκτες προτάσεις.

2) Εσείς, θα μου πείτε επίσης πως ονομάζεται αυτός που ευρίσκεται μόνιμα απέναντι στην τοπική κοινωνία και στην βούλησή της, επιχειρώντας να επιβάλλει απόψεις κόντρα σε όλους.


Τέλος, σας δηλώνω ότι κατ’ ουδένα τρόπο δεν επιθυμώ την αντιπαράθεση με το σύλλογό σας, σας ζητώ όμως να είστε περισσότερο προσεκτικοί στις διατυπώσεις σας ειδικά για πρόσωπα που δε γνωρίζετε. 

Κατά το μέρος πάντως που με αφορά, είμαι σίγουρος ότι αν γνωριστούμε από κοντά, σε επόμενη ανακοίνωσή σας θα έχετε αφαιρέσει τα εισαγωγικά από τη λέξη «κύριος» για το πρόσωπό μου. 

Όσον αφορά τα εισαγωγικά της λέξης «Πρόεδρος», αυτά προφανώς και αυτοδίκαια αφαιρούνται, από το λαό που με εξέλεξε…


Τα παραπάνω προσυπογράφουν :

1. Πολιτιστικός σύλλογος Παλαίκαστρου

2. Ελαιουργικός συνεταιρισμός Παλαίκαστρου

3. Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Δημοτικού σχολείου Παλαίκαστρου

4. Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου Παλαίκαστρου

5. Αθλητικός σύλλογος Παλαίκαστρου

6. Πολιτιστικός σύλλογος Μαγκασάς

7. Σύλογος Τουριστικών καταλυμάτων πρώην Δήμου Ιτάνου

8. Οι Αλιείς του Παλαίκαστρου

9. Σύλλογος επαγγελματοβιοτεχνών Παλαίκαστρου.

10. Ένωση ξενοδοχείων επαρχίας Σητείας.

11. Σύλλογος Επιχειρηματιών Ενοικιαζ. Δωματίων-Διαμερισμάτων Μακρύ Γιαλού

12. Ομοσπονδία επαγγελματιών Βιοτεχνών-Εμπόρων Νομού Λασιθίου

13. Σύλλογος επαγγελματιών αλιέων Σητείας.

14. Ένωση Τουριστικών καταλυμάτων Σητείας.

15. Σύλλογος Πλατυβόλων "Σπηλαία Γη"

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


https://sitiafm.blogspot.com/2023/03/blog-post_30.html

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Λασιθίου καταγγέλλει τις πρωτοφανείς ενέργειες και ανήκουστες δηλώσεις του Πρόεδρου της κοινότητας Παλαικάστρου Σητείας

 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Λασιθίου καταγγέλλει τις πρωτοφανείς ενέργειες και ανήκουστες δηλώσεις του Πρόεδρου της κοινότητας Παλαικάστρου Σητείας


Δελτίο τύπου – Καταγγελία

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Λασιθίου καταγγέλλει τις πρωτοφανείς ενέργειες και ανήκουστες δηλώσεις του Πρόεδρου της κοινότητας  Παλαικάστρου Σητείας  οι οποίες ξεπερνάνε κάθε όριο ανθρωπιάς.

Τα τελευταία δύο χρόνια όπως αποδεικνύεται, προφανής σκοπός του είναι η  τρομοκράτηση, ο εκφοβισμός και η  κατασυκοφάντηση εργαζόμενου υπηρεσίας του Δήμου Σητείας, προσπαθώντας με αυτό το τρόπο να βάλει άλλα σοβαρά προβλήματα της κοινότητας του Δήμου κάτω από το χαλί…

Ειδικότερα την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023 κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας και στην εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας με θέμα: ΄΄Πρόταση του Δήμου Σητείας για τον ορισμό προστατευόμενων τοπίων και σχηματισμών΄΄, δημοτικός υπάλληλος βρέθηκε ξανά στο στόχαστρο μιας αναίτιας επίθεσης από τον πρόεδρο κοινότητας  Παλαικάστρου Σητείας.

Οι απειλές για λιθοβολισμούς και εκτοπίσεις, με απειλές κατά της ζωής, ενός πολίτη, ή ενός υπηρεσιακού παράγοντα,  μας φέρνουν μνήμες άλλων εποχών και μας βρίσκουν καθέτως αντίθετους με αυτές τις πρακτικές.

Όλα αυτά είναι συνέχεια της από τον Φεβρουάριο του 2022 ανάλογης επίθεσης  σε τοπική ραδιοφωνική εκπομπή .

Το αποκορύφωμα είναι ότι ο εν λόγω “Πρόεδρος” ζητάει και τα ρέστα απειλώντας εκ νέου τον υπάλληλο καταθέτοντας έγγραφο στην υπηρεσία ζητώντας παράλληλα την πειθαρχική δίωξη του.. Άκουσον! Άκουσον! Σηκώθηκαν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι!

Πληροφορούμε τον “κ. Πρόεδρο”, ο οποίος προφανέστατα  ονειρεύεται και νοσταλγεί άλλες εποχές και άλλα καθεστώτα, ότι αυτά έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Δυστυχώς για αυτόν, όπως έπρεπε πολύ καλά να γνωρίζει, υπάρχουν Νόμοι και διαδικασίες, οι οποίες όλα αυτά που θέλει να κάνει τα απαγορεύουν και τα καθιστούν όνειρα θερινής νυκτός. Καλό θα ήταν κ. Πρόεδρε αντί να κουνάτε επιδεικτικά το δάχτυλο μας σε ένα υπάλληλο που προσπαθεί καθημερινά, τα μέγιστα για την εργασία του να ζητήσετε ο ίδιος συγγνώμη και να εξηγήσετε στην τοπική κοινωνία η οποία σας στήριξε με τη ψήφο της, για πιο λόγο έχετε αυτό το μένος κατά του συγκεκριμένου δημοτικού υπαλλήλου. Μην ψάχνεται για εξιλαστήρια θύματα και άλλοθι για εσάς

Μάλλον δεν έχετε καταλάβει ή κάνετε πως δεν καταλαβαίνεται πως ως  εργαζόμενοι είμαστε πρωτίστως συνεργάτες της κάθε δημοτικής αρχής για το καλό του τόπου.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Λασιθίου στηρίζει τους εργαζόμενους του Δήμου Σητείας έμπρακτα. Η τρομοκρατία, ο εκφοβισμός και η προσπάθεια απαξίωσης και κατασυκοφάντησης των εργαζομένων δεν θα περάσουν για τίποτα και για κανένα λόγο!  Όποιος προσπαθήσει να δημιουργήσει οποιαδήποτε κατάσταση θα μας βρει μπροστά του.

Ως Σύλλογος επιφυλασσόμαστε της άσκησης κάθε νομίμου δικαιώματος στα αρμόδια από το νόμο όργανα με σκοπό να επαναφέρουν στην τάξη των εν λόγω αιρετό “Κύριο”.

 

για το Δ/Σ

Ο Πρόεδρος                                                                        Η Γεν. Γραμματέας

Θωμάς Λιάγκος                                                                      Ειρήνη Πλαγερά


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

https://sitiafm.blogspot.com/2023/03/22-03-2023.html

Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας 22-03-2023






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου