Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Λασιθίου καταγγέλλει τις πρωτοφανείς ενέργειες και ανήκουστες δηλώσεις του Πρόεδρου της κοινότητας Παλαικάστρου Σητείας.


Δελτίο τύπου – Καταγγελία

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Λασιθίου καταγγέλλει τις πρωτοφανείς ενέργειες και ανήκουστες δηλώσεις του Πρόεδρου της κοινότητας  Παλαικάστρου Σητείας  οι οποίες ξεπερνάνε κάθε όριο ανθρωπιάς.

Τα τελευταία δύο χρόνια όπως αποδεικνύεται, προφανής σκοπός του είναι η  τρομοκράτηση, ο εκφοβισμός και η  κατασυκοφάντηση εργαζόμενου υπηρεσίας του Δήμου Σητείας, προσπαθώντας με αυτό το τρόπο να βάλει άλλα σοβαρά προβλήματα της κοινότητας του Δήμου κάτω από το χαλί…

Ειδικότερα την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023 κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας και στην εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας με θέμα: ΄΄Πρόταση του Δήμου Σητείας για τον ορισμό προστατευόμενων τοπίων και σχηματισμών΄΄, δημοτικός υπάλληλος βρέθηκε ξανά στο στόχαστρο μιας αναίτιας επίθεσης από τον πρόεδρο κοινότητας  Παλαικάστρου Σητείας.

Οι απειλές για λιθοβολισμούς και εκτοπίσεις, με απειλές κατά της ζωής, ενός πολίτη, ή ενός υπηρεσιακού παράγοντα,  μας φέρνουν μνήμες άλλων εποχών και μας βρίσκουν καθέτως αντίθετους με αυτές τις πρακτικές.

Όλα αυτά είναι συνέχεια της από τον Φεβρουάριο του 2022 ανάλογης επίθεσης  σε τοπική ραδιοφωνική εκπομπή .

Το αποκορύφωμα είναι ότι ο εν λόγω “Πρόεδρος” ζητάει και τα ρέστα απειλώντας εκ νέου τον υπάλληλο καταθέτοντας έγγραφο στην υπηρεσία ζητώντας παράλληλα την πειθαρχική δίωξη του.. Άκουσον! Άκουσον! Σηκώθηκαν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι!

Πληροφορούμε τον “κ. Πρόεδρο”, ο οποίος προφανέστατα  ονειρεύεται και νοσταλγεί άλλες εποχές και άλλα καθεστώτα, ότι αυτά έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Δυστυχώς για αυτόν, όπως έπρεπε πολύ καλά να γνωρίζει, υπάρχουν Νόμοι και διαδικασίες, οι οποίες όλα αυτά που θέλει να κάνει τα απαγορεύουν και τα καθιστούν όνειρα θερινής νυκτός. Καλό θα ήταν κ. Πρόεδρε αντί να κουνάτε επιδεικτικά το δάχτυλο μας σε ένα υπάλληλο που προσπαθεί καθημερινά, τα μέγιστα για την εργασία του να ζητήσετε ο ίδιος συγγνώμη και να εξηγήσετε στην τοπική κοινωνία η οποία σας στήριξε με τη ψήφο της, για πιο λόγο έχετε αυτό το μένος κατά του συγκεκριμένου δημοτικού υπαλλήλου. Μην ψάχνεται για εξιλαστήρια θύματα και άλλοθι για εσάς

Μάλλον δεν έχετε καταλάβει ή κάνετε πως δεν καταλαβαίνεται πως ως  εργαζόμενοι είμαστε πρωτίστως συνεργάτες της κάθε δημοτικής αρχής για το καλό του τόπου.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Λασιθίου στηρίζει τους εργαζόμενους του Δήμου Σητείας έμπρακτα. Η τρομοκρατία, ο εκφοβισμός και η προσπάθεια απαξίωσης και κατασυκοφάντησης των εργαζομένων δεν θα περάσουν για τίποτα και για κανένα λόγο!  Όποιος προσπαθήσει να δημιουργήσει οποιαδήποτε κατάσταση θα μας βρει μπροστά του.

Ως Σύλλογος επιφυλασσόμαστε της άσκησης κάθε νομίμου δικαιώματος στα αρμόδια από το νόμο όργανα με σκοπό να επαναφέρουν στην τάξη των εν λόγω αιρετό “Κύριο”.

 

για το Δ/Σ

Ο Πρόεδρος                                                                        Η Γεν. Γραμματέας

Θωμάς Λιάγκος                                                                 Ειρήνη Πλαγερά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου