Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Μετά από 12 ημέρες αποχής, οι μαθητές των Δημοτικών της Σητείας επέστρεψαν στις τάξεις τους.

Μετά από 12 ημέρες αποχής και ενάμιση μήνα προσπαθειών και χωρίς να έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματα των συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων της Σητείας, τα παιδιά σήμερα το πρωί επέστρεψαν στις τάξεις τους. Το μήνυμα που στέλνουν οι Γονείς των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων της Σητείας είναι ότι ο αγώνας τους θα συνεχιστεί με ανοιχτά τα σχολεία για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών τους.


Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. άνοιξαν τα σχολεία, τα παιδιά βρίσκονται στην θέση τους και συνεχίζεται ο διάλογος με τους αρμόδιους φορείς ώστε να διεκδικήσουμε ότι καλλίτερο για τα παιδιά μας δήλωσε στο σταθμό μας, η πρόεδρος της ένωσης συλλόγων γονέων του Δήμου Σητείας, Τσούκη Κατερίνα.







---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ ΗΣΥΧΟΙ…
κ. υπουργοί, κ. βουλευτές, κ. γραμματείς, κ. διευθυντές εκπαίδευσης και λοιποί υπεύθυνοι για την Παιδεία και την Εκπαίδευση αυτού του τόπου, ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ ΗΣΥΧΟΙ!
Τα καταφέρατε… Η μεγαλειώδης αποχή στα σχολεία της Σητείας τελείωσε! Κερδίσατε! Το μεγαλειώδες σχέδιο σας για την Παιδεία πέτυχε!
ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ ΗΣΥΧΟΙ… Οι καρέκλες σας δεν τρίζουν πια! Δεν κινδυνεύετε να ξεσπιτωθείτε! Ο μισθός σας δε θα μειωθεί! Επετεύχθη εξοικονόμηση πόρων από τους εκπαιδευτικούς μας! Ο «εξορθολογισμός» σας, η «συμπερίληψή» σας, η «ανθεκτικότητά» σας, η «αναβάθμισή» σας, η «πελατειακή σας εξυπηρέτηση» επετεύχθη! ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ ΗΣΥΧΟΙ… Πράξατε το χρέος σας!
Από αύριο οι γονείς με σκυμμένο το κεφάλι –έτσι σας βολεύει άλλωστε– θα φέρουν τα παιδιά τους στο σχολείο και θα στοιβαχτούν σε τμήματα των 25 μαθητών με 2, 3, 4, 5 ή και περισσότερες περιπτώσεις παιδιών που χρήζουν εξατομικευμένης διδασκαλίας, αλλά εσείς, για να εξυπηρετηθούν οι δικοί σας στόχοι, τη βαπτίσατε διαφοροποιημένη διδασκαλία! Οι δικοί σας αριθμοί τώρα θα «βγαίνουν»! Θυμηθείτε όμως τα λόγια του Γκάντι... 2 από τα 7 σφάλματα αυτού του κόσμου είναι η πολιτική δίχως αρχές και η επιστήμη δίχως ανθρωπιά!
Κι εσείς αγαπητοί μου συνδημότες, αυτού του όμορφου και ξεχασμένου τόπου, ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ ΗΣΥΧΟΙ… Η πλημμύρα πέρασε, οι αποζημιώσεις ξεχάστηκαν, το νοσοκομείο μας «σώθηκε», τα παιδιά μας μεταναστεύουν, τα σχολεία μας λιγοστεύουν, ο τόπος μας ερημώνει… ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ ΗΣΥΧΟΙ!
Δημήτρης Ζαμπετάκης
Γονέας-εκπαιδευτικός-πολίτης αυτού του τόπου


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Σητεία 2 Οκτωβρίου 2024
Αυτή τη μέρα θέλω να τη θυμάμαι! Είναι η πρώτη μέρα που τα παιδιά μου επιστρέφουν στο σχολείο, μετά από 2 εβδομάδες αποχής!
Ναι ήμασταν σε αποχή!
- Ίσως ν'αναρωτηθείς, "Τι λες;", "Γιατί;" "Μήπως υπερβάλετε;", "Έλα μωρέ, κι εμείς, 30 χρόνια πίσω, δεν ήμασταν 30 παιδιά μέσα στην τάξη;". Ίσως να πεις, "Δε θα γίνει τίποτα, θα δεις!", "Αυτά που θέλουν να περάσουν θα τα περάσουν κι ας χτυπιέστε"!
- (Σιωπή).
Ξυπνάω με καλή διάθεση και χαρά που επιστρέφουμε στο σχολείο!
Έχασα! Ναι έχεις δίκιο! Τους πέρασε, για την ώρα.
- Τότε γιατί είσαι χαρούμενη; Αφού...
- Γιατί έχω τη συνείδηση μου καθαρή!
Πάλεψα! Έπρεπε να παλέψω για τα παιδιά μου, για τα παιδιά μας, για μια σωστή και υγιή εκπαίδευση! Έκανα το σωστό!
Δε λυπάμαι, ούτε απογοητεύομαι, ούτε θυμώνω!
Κρατάω τα παιδιά μου από το χέρι και πηγαίνω για το σχολείο με το κεφάλι ψηλά!
Κι αν δεν κατάφερα ακόμα το σωστό για τα παιδιά, πέτυχα να με σκέφτονται με σεβασμό, όταν μια μέρα καταλάβουν πως δεν έμεινα αδιάφορη στις εκπτώσεις της παιδείας τους!
Χάσαμε μια μάχη, όχι τον πόλεμο!!!
Τίποτα δεν τελείωσε!!!
Eirini Fragkiadaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου