Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Νίκος Καραμανωλάκης: Η ΟΛΙΓΩΡΙΑ....ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ!!!

Τελευταία, στη περιοχή Ξεροκαμάρες συμβαίνουν πολύ συχνά τροχαία ατυχήματα ενώ κάποια απ' αυτά είναι σοβαρά. Μια από τις αιτίες είναι ότι έχουν δοθεί στη κυκλοφορία δρόμοι χωρίς τη κατάλληλη σήμανση. Η προτεραιότητα είναι συνεχώς το ζητούμενο όταν οδηγεί κανείς στη περιοχή αυτή, αφού δεν υπάρχει η κατάλληλη σήμανση πράγμα που σημαίνει ότι η οδήγηση δεν είναι καθόλου ασφαλής. Στο τελευταίο τροχαίο ήμουν αυτόπτης μάρτυρας. Είναι θαύμα που δεν θρηνήσαμε ένα συνάνθρωπό μας. Συγχαρητήρια ξανά στην ΕΔΕΑΚ που η ανταπόκρισή της υπήρξε άμεση (δεν υπήρχε ασθενοφόρο!!!).Επειδή λοιπόν τα τροχαία είναι αυξημένα στη περιοχή Ξεροκαμάρες, όπως επίσης απίστευτη είναι και η ταλαιπωρία του κόσμου από τα προβλήματα που δημιούργησαν οι ποδηλατόδρόμοι και τα πεζοδρόμια που στένεψαν τους δρόμους (θέλει τέχνη να υποβαθμίζεις με έργα αναβάθμισης, όμως, αυτό είναι άλλο θέμα..), το θέμα έχει τεθεί αρκετές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Δηλαδή έχουν ερωτηθεί οι αρμόδιοι της Δημοτικής Αρχής σχετικά με το πότε θα ολοκληρωθεί η περίφημη Κυκλοφοριακή Μελέτη που περιμένουμε εδώ και χρόνια(!) ,πότε θα ολοκληρωθεί η οδική σήμανση (πινακίδες ΚΟΚ) που είναι επικίνδυνα ελλιπής, πότε θα γίνουν οι μονοδρομήσεις κ.α. Η απάντηση που δίνεται κάθε φορά είναι ότι ενώ η Κυκλοφοριακή Μελέτη έχει παραληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο από το 2015, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ζητά συνεχώς διευκρινίσεις, κάνει συνεχώς παρατηρήσεις με αποτέλεσμα να αναβάλλει συνεχώς την έγκρισή της με συνέπεια την απίστευτη αυτή καθυστέρηση και τη ταλαιπωρία του κόσμου.
Όμως η αλήθεια είναι ότι αρμόδιος για τη τοποθέτηση των οδικών σημάτων είναι και η Δημοτική Αρχή και αυτό απορρέει από το άρθρο 10 , παρ.2 του ΚΟΚ που αναφέρει ότι <<Αρμόδιοι φορείς για την εκπόνηση έγκριση μελετών εφαρμογής, που αφορούν την κατοκόρυφη και οριζόντια σήμανση των οδών (πινακίδες και διαγραμμίσεις), και για την εγκατάσταση και συντήρηση της σήμανσης αυτής είναι είτε η Γενική Γραμματεία Δημόσιων Εργων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημόσιων Εργων είτε οι υπηρεσίες της Περιφέρειας είτε οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης που τις συντηρούν, κατά περίπτωση>>. 
Θα μπορούσε λοιπόν η Δημοτική Αρχή να είχε τοποθετήσει εδώ και χρόνια τα οδικά σήματα που προβλέπει η υπό έγκριση μελέτη, σε συνεργασία με τη Τροχαία και τη Κυκλοφοριακή Επιτροπή.
Είναι επομένως εξοργιστικό αυτό που συμβαίνει.
Συμπολίτες μας να πέφτουν θύματα τροχαίων ατυχημάτων που θα μπορούσαν ίσως να είχαν αποφευχθεί με καλύτερη σήμανση.
Είναι επίσης τραγικό να μένουν αβοήθητοι στην άσφαλτο, επειδή δεν υπάρχει επάρκεια για δεύτερο πλήρωμα του Τομέα ΕΚΑΒ στη Σητεία που είναι ένα ακόμα χρόνιο πρόβλημα της περιοχής μας που βάλει κατά της ασφάλειας των πολιτών.
Καλώ για πολλοστή φορά τα μέλη της Δημοτικής Αρχής να σταθούν -έστω και αργά- στο ύψος των περιστάσεων και να διεκπεραιώσουν κάποιες τουλάχιστον από τις ευθύνες που έχουν αναλάβει. Ας επιδείξουν επιτέλους τη δέουσα προσοχή, ειδικά σε θέματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των συνανθρώπων μας.


Νίκος Καραμανωλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου