Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Δημόσιο ΙΕΚ Σητείας : Ευχαριστήριο ΕΚΑΒ

Το ΔΙΕΚ Σητείας θα ήθελε να ευχαριστήσει το προσωπικό του ΕΚΑΒ Κρήτης και ιδιαίτερα την Διοικήτρια κα Ζεάκη Μάγδα για το πιστοποιημένο σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης της Ζωής & Χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή (BLS/AED), το οποίο πραγματοποιήθηκε στους σπουδαστές και τους καθηγητές της ειδικότητας “Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου”.
Το σεμινάριο περιλαμβάνει, κυρίως, πρακτικές ασκήσεις από τους έμπειρους και πιστοποιημένους εκπαιδευτές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC). Το σεμινάριο αφορά στην εκπαίδευση σχετικά με την υποστήριξη της κυκλοφορίας και της αναπνοής ενός θύματος καρδιακής ανακοπής (ΚΑ) με απλά μέσα, μέχρι να έρθει στον τόπο του συμβάντος η εξειδικευμένη βοήθεια. Ακόμα, καλύπτει την εκπαίδευση στον Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδιστή (ΑΕΑ), ώστε να μπορεί να χορηγηθεί με ασφάλεια ηλεκτρικό ρεύμα (απινιδισμός), όπως και να τοποθετηθεί ένα θύμα σε θέση ανάνηψης.

Τα εκπαιδευτικά αυτά προγράμματα θα ήταν, επίσης, χρήσιμα τόσο σε εκπαιδευτικούς, όσο και σε γονείς, οι οποίοι χρειάζεται αρκετά συχνά να αντιμετωπίσουν μικροατυχήματα που μπορεί να συμβούν στα παιδιά. Τέτοια ατυχήματα μπορεί να είναι οι μώλωπες ή οι εκδορές που μπορεί να έχουν προκύψει από ένα πέσιμο με το ποδήλατο, η πνιγμονή κατά τη διάρκεια του φαγητού και άλλα περιστατικά που μπορεί να συμβούν στην καθημερινότητά μας. Με την εκπαίδευση αυτή γονείς και εκπαιδευτικοί σίγουρα θα είναι πιο έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τέτοια ατυχήματα.


Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΠΟΥΛΑΚΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου