Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Δήμος Σητείας: Υπογραφή σύμβασης για παράκαμψη Σητείας


Μια προσπάθεια ετών η οποία για κάποιους λόγους είχε ΄΄κολλήσει΄΄ παίρνει το δρόμο της υλοποίησης. Πρόκειται για το θέμα που αφορά την Ανατολική παράκαμψη Σητείας, για το οποίο υπογράφηκε πρόσφατα από τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη η σύμβαση που αφορά την ολοκλήρωση της μελέτης παράκαμψης Σητείας.προϋπολογισμού 248.675€. Η Ανατολική παράκαμψη της Σητείας όπως αναφέρει ο Δήμαρχος αφορά δύο τμήματα. Το ένα τμήμα ξεκινά από τον κόμβο που οδηγεί προς την Σκοπή και το Ηράκλειο και βγαίνει στο σημείο που βρίσκεται το σταφιδεργοστάσιο του Θαλασσινού. Το άλλο κομμάτι περνά μέσα από τον Πετρά και βγαίνει στο δρόμο προς Ρούσσα Εκκλησιά. Το έργο αυτό είναι ζωτικής σημασίας και όνειρο ζωής για τους πολίτες της Σητείας, το οποίο αφού ολοκληρωθούν όλες οι ενέργειες και οι τεχνικές μελέτες που προβλέπονται για να δημοπρατηθεί και στη συνέχεια σε συνεργασία πάντα με την Περιφέρεια, θα πάρει το δρόμο της υλοποίησης.

Με την ολοκλήρωσή του πρώτου τμήματος του έργου τα κυκλοφοριακά δεδομένα της πόλης θα αλλάξουν. Ένα μεγάλο μέρος της κυκλοφορίας θα παρακάμπτει την πόλη και θα ανακουφιστεί ο μοναδικός δρόμος εισόδου της πόλης όπου υπάρχει μεγάλος φόρτος δεδομένου ότι έχουμε και την συνεχώς αυξανόμενη κίνηση προς το Αεροδρόμιο Σητείας. Η κίνηση θα γίνεται περιφερειακά και θα μπορούν να διακινούνται σε αυτόν αυτοί που πάνε προς Μακρύ Γιαλό, Ανάληψη και Παλαίκαστρο.

Παράλληλα πάντα σε συνεργασία με την Περιφέρεια θα ξεκινήσει και η υλοποίηση της ολοκλήρωσης του επόμενου τμήματος της Ανατολικής παράκαμψης που ξεκινά από το σταφιδεργοστάσιο του Θαλασσινού και βγαίνει στο δρόμο προς Ρούσσα Εκκλησιά, όπως επίσης σύντομα θα ανακοινωθεί από την Περιφέρεια η ανάθεση μιας άλλης μελέτης που αφορά τη νέα χάραξη του δρόμου που συνδέει τη Σητεία με την Ανάληψη. Η νέα χάραξη θα ξεκινήσει από το Πισκοκέφαλο και θα φθάσει στην περιοχή μετά τους Τουρτούλους. Από εκεί και πέρα υπάρχει έτοιμη μελέτη για πιλαλήματα συν 2,5 χιλμ.

Ο Δήμος Σητείας έχει μια στενή και άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια και αυτό φαίνεται από τις πρόσφατες εξελίξεις, θέτοντας στόχους και εξασφαλίζοντας χρήματα για το ανωτέρω έργο μέσα στην δύσκολη οικονομική περίοδο που ζούμε, τα οποία δόθηκαν στην συγκεκριμένη μελέτη.

Εν αναμονή λοιπόν και άλλων ευχάριστων εξελίξεων, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους πολίτες της Σητείας ότι κάνουμε πάντα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, ότι είναι δυνατόν, για να εξασφαλίσουμε ότι καλύτερο για την περιοχή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου