Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

ΔΗΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ: Στέγαση κέντρου δημιουργικής απασχόλησης ΑμεΑ στο χώρο του ΚΕΓΕ.


                                                            Σητεία  11/6/2018
                                                                                                   
 Ένα από τα σημαντικότερα θέματα συζήτησης του δημοτικού συμβουλίου Σητείας κατά την συνεδρίαση του την Παρασκευή  8 Ιουνίου 2018, ήταν το θέμα που αφορούσε την έγκριση εκτέλεσης του έργου που αφορά τη συντήρηση των παραχωρημένων κτηριακών εγκαταστάσεων του κέντρου ΔΗΜΗΤΡΑ Σητείας, προϋπολογισμού 135.596,00€ και τη συντήρηση και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του ΚΕΓΕ Σητείας.

 Σκοπός είναι να ιδρυθεί στο χώρο και να λειτουργήσει κέντρο δημιουργικής απασχόλησης ατόμων με ειδικές ανάγκες. Ένα πάγιο αίτημα πολλών ετών που θα γίνει πράξη μετά από  τις χρόνιες προσπάθειες του Δήμου Σητείας να του παραχωρηθεί το ΚΕΓΕ Σητείας από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο Δήμαρχος Σητείας αναφέρθηκε στις προσπάθειες τόσο του Δήμου για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων του κτηρίου στο Δήμο από το Υπουργείο στο οποίο ανήκει, όσο και στη συμβολή της προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Σητείας και γραμματέως του συλλόγου κας Ελένης Πλατανάκη μιας και το πάγιο αίτημα του συλλόγου ήταν η δημιουργία του ΚΔΑΠ-ΑμεΑ (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ατόμων με ειδικές ανάγκες).

Η ομόφωνη θετική  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την παραχώρηση  αυτή,  καταδεικνύει και εμπράκτως την ευαισθησία και τη στήριξη του σώματος στα άτομα με ειδικές ικανότητες βοηθώντας τα αφού εκπαιδευτούν μέσα σ΄ αυτή τη δομή, να μπορέσουν να ενταχθούν ομαλά στο κοινωνικό σύνολο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου