Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

ΔΗΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ: Πρόθεση της παρούσας δημοτικής αρχής, όπως αυτή εκφράστηκε στα εγκαίνια του αεροδρομίου το 2015, ήταν να ικανοποιήσει το αίτημα της Περιηγητικής Λέσχης δηλ. την κατασκευή πινακίδας



                                                                                        Σητεία, 11 Ιουνίου 2018

   Εκτενής συζήτηση έγινε αναφορικά με το αίτημα της Περιηγητικής Λέσχης Σητείας να τοποθετηθεί πινακίδα στο δημοτικό αεροδρόμιο “Βιτσέντζος Κορνάρος” κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.  Το θέμα αρχικά εισηγήθηκε ο Δήμαρχος Σητείας. Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρώην Πρόεδρος της Περιηγητικής Λέσχης κ. Ψαρομιχελάκης ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συζήτηση του θέματος, ζητώντας παράλληλα να ικανοποιηθεί το πάγιο αίτημα της Περιηγητικής Λέσχης για την τοποθέτηση της πινακίδας στο αεροδρόμιο της Σητείας.

   Ο Δήμαρχος τόνισε ότι ουδέποτε αντιμετωπίστηκε η Περιηγητική Λέσχη από τον ίδιο ή από κάποιο μέλος του Δ.Σ. με απαξιωτικό τρόπο, ούτε παραγνωρίζεται η προσφορά της.  Αντιθέτως την ημέρα των εγκαινίων του αεροδρομίου στην ομιλία του έκανε σαφή αναφορά στον καίριο ρόλο που διαδραμάτισε η Περιηγητική Λέσχη στην  κατασκευή του αεροδρομίου.
   Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος ανέφερε ότι υπάρχει νομική υποχρέωση που απορρέει από το συμβόλαιο του ΄84  για την τοποθέτηση πινακίδας με δαπάνη του Δήμου σε περίοπτη θέση στις εγκαταστάσεις του νέου αεροδρομίου , που θα μαρτυρά ότι η πρωτοβουλία για την κατασκευή του, η απόκτηση των γηπέδων και η έναρξη των εργασιών κατασκευής ανήκουν στον ζήλο και στις προσπάθειες των μελών της Ελληνικής Περιηγητικής Λέσχης Σητείας. 
   Πρόθεση της παρούσας δημοτικής αρχής, όπως αυτή εκφράστηκε στα εγκαίνια του αεροδρομίου το 2015, ήταν να ικανοποιήσει το αίτημα της Περιηγητικής Λέσχης δηλ. την κατασκευή πινακίδας . Για τον σκοπό αυτό έγινε συνάντηση με όλους τους πρώην Δημάρχους Σητείας, όπου αναφέρθηκε ότι θα έπρεπε να τοποθετηθεί πινακίδα με αναφορά αφενός στην Περιηγητική Λέσχη, αφετέρου στο ιστορικό ολοκλήρωσης του έργου , στον ρόλο που διαχρονικά έπαιξαν ο Δήμος, η Περιφέρεια , η Υ.Π.Α. και όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις με σκοπό να καταγραφεί ότι το έργο είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας φορέων και Πολιτείας.
   Η πρόταση όμως αυτή προσέκρουσε στην άρνηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.  Ανάλογα εμπόδια συνάντησε η δημοτική αρχή και στο θέμα της προμήθειας καρεκλών στον χώρο αναμονής του αεροδρομίου και στην τοποθέτηση πινακίδας καλωσορίσματος για τους επισκέπτες του εξωτερικού, η οποία μέχρι σήμερα δεν  έχει καταστεί εφικτή.
   Τέλος ο Δήμαρχος πρότεινε να συνεχιστούν οι προσπάθειες προς την ΥΠΑ για την τοποθέτηση της πινακίδας , αφού προηγουμένως αποφασιστεί  το τελικό κείμενο (τους άξονες του οποίου ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο) από κοινού με το Δ.Σ. της Περιηγητικής.   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου