Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

Ένωση Σητείας: Παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων μεταβίβασης έως τις 25/10/2024 ημέρα Παρασκευή.

 


Ενημερώνουμε τους παραγωγούς ότι παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων μεταβίβασης έως τις 25/10/2024 ημέρα Παρασκευή.

 

Με την ευκαιρία αυτή της επικοινωνίας ζητούμε την κατανόηση των παραγωγών που εμπιστεύονται την Ένωση Σητείας για την ταλαιπωρία που υπέστησαν τις προηγούμενες ημέρες, προκειμένου να ολοκληρώσουν τα οικολογικά σχήματα.

 

Συγκεκριμένα:

 

Η διαδικασία υποβολής των οικολογικών σχημάτων είχε παγώσει από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στις 30 Αυγούστου αφενός γιατί δεν είχαν εκδοθεί οι σχετικές οδηγίες και αφετέρου για να επιταχυνθεί η υποβολή των δηλώσεων των δικαιωμάτων της Βασικής Ενίσχυσης μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου , προκειμένου να αξιοποιηθεί ο λίγος χρόνος που απομένει για να δοθεί η προκαταβολή της Βασικής Ενίσχυσης έως το τέλος του μήνα όπως συνηθίζεται.

 

Στην παθογένεια των οικολογικών σχημάτων και στην εκπνοή του χρόνου προστέθηκε μια ακόμη τροποποιητική εγκύκλιος με νέες δράσεις στα οικολογικά σχήματα χωρίς να συνοδεύεται από τον απαιτούμενο χρόνο και αντ’ αυτού μειώθηκε ο χρονικός ορίζοντας από 18/10/24 στις 15/10/24.

 

Επειδή υπήρχε σαφής κίνδυνος απώλειας επιδοτήσεων εάν επιλέγαμε την εύκολη λύση της καταχώρησης των οικολογικών σχημάτων χωρίς παραστατικά, ήταν επιτακτική η ανάγκη να ενημερωθούν οι παραγωγοί και να επιλέξουν οι ίδιοι τον συνδυασμό των οικολογικών σχημάτων που μπορούν να υποστηρίξουν.

 

Η ελλιπής ενημέρωση και οι ασφυκτικές ημερομηνίες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ , ήταν η αιτία που δημιουργήθηκε το τεράστιο πρόβλημα της ταλαιπωρίας και αγανάκτησης, τόσο στους ενδιαφερόμενους όσο και στα Κέντρα Υποβολής Δηλώσεων (ΚΥΔ) που σέβονται και αναγνωρίζουν τους  παραγωγούς που τους εμπιστεύονται.

 

Η Ένωση Σητείας θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της με την ίδια συνέπεια και αξιοπιστία, διασφαλίζοντας το καλύτερο αποτέλεσμα , στο πλαίσιο της νομιμότητας.

  

 

Είμαστε στην διάθεση σας,

 Ο Πρόεδρος

 

Μανώλης Μαυροματάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου