Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Υπεγράφη η σύμβαση για εργασίες συντήρησης στο Δημοτικό σχολείο Σφάκας

 Υπεγράφη η σύμβαση του έργου “Εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης υφιστάμενου Δημοτικού Σχολείου στον οικισμό Σφάκας Δήμου Σητείας” προϋπολογισμού 40.000 ευρώ.

Το έργο αφορά στην αποκατάσταση του υφιστάμενου κτιρίου που λειτουργεί ως Δημοτικό Σχολείο, το οποίο λόγω παλαιότητας αλλά και λόγω καιρικών φαινομένων έχει υποστεί σημαντικές φθορές.

Η στεγάνωση του κτιρίου και η αντικατάσταση όλων των κουφωμάτων είναι κάποιες από τις οι βασικές παρεμβάσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν και θα συμβάλουν στην αναβάθμιση του ,δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για ένα σχολικό περιβάλλον στο οποίο φιλοξενούνται μαθητές ολόκληρου του βόρειου άξονα.

Ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη για την άμεση ανταπόκριση του στο αίτημα του Δήμου, καθώς και τον πρώην πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σφάκας κ. Νίκο Μαυροματάκη για τη σημαντική συμβολή του.

«Σαν δημοτική αρχή δίνουμε προτεραιότητα σε τέτοιου είδους έργα τα οποία ενδυναμώνουν την ενδοχώρα του δήμου μας και αποτελούν ένα ισχυρό όπλο ενάντια στην αστυφιλία που αποδεκατίζει τον τόπο μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Σητείας.



Μόνο χαρά, ικανοποίηση & υπερηφάνεια μπορούμε να νιώσουμε για την υπογραφή της σύμβασης για τις εργασίες συντήρησης στο σχολικό συγκρότημα της Σφάκας ανέφερε με επιστολή του που έστειλε στο σταθμό μας ο Πρ. Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Σφάκας Σητειας, Νίκος Εμμ. Μαυροματάκης



 Μόνο χαρά, ικανοποίηση και υπερηφάνεια μπορούμε να νιώσουμε στο άκουσμα της είδησης ό,τι υπεγράφη η σύμβαση για εργασίες συντήρησης στο σχολικό συγκρότημα του χωριού μας. Μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν 3 περίπου χρόνια και ολοκληρώνεται σήμερα προς όφελος των παιδιών μας και της μικρής τοπικής μας κοινωνίας.


Σε ο,τι με αφορά εγκάρδιες ευχαριστίες οφείλω στον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταυρό Αρναουτάκη για την άμεση ανταπόκριση του στο δίκαιο μα και σωστά τεκμηριωμένο αίτημα μας. Θερμά ευχαριστώ επίσης τον Δήμαρχο Σητειας κ. Γιωργο Ζερβακη , τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Σφάκας κύριο Απόστολο Κυριακάκη, την Διευθύντρια κα Δεσποινα Συντυχακη και τον σύλλογο διδασκόντων του Δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου Σφάκας καθώς και την πρώην πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κα Αθηνά Κουνδουράκη για την άψογη και επικοδομιτική συνεργασία που είχαμε και η οποία οδήγησε σε αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα.Πρόκειται για ένα σύνολο τεχνικών παρεμβάσεων που αναβαθμίζει τη στέγη της γνώσης για τα παιδιά μας δίνοντας έτσι το έναυσμα σε αυτά να αγαπήσουν το σχολείο περισσότερο και στους εκπαιδευτικούς να κάνουν αποτελεσματικότερα τη δουλειά τους.
Συνθήκες που αδιαμφισβήτητα προάγουν τον πολιτισμό μας. Κλείνοντας θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες μου τα μέλη του προηγούμενου ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Σφάκας για τη συνεισφορά τους σ’ αυτήν την προσπάθεια αλλά και στην τότε εντεταλμένη σύμβουλο τεχνικών έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου κα Μαρία Χανιωτάκη-Μυλωνακη που συνέβαλε τα μέγιστα για να μπει αυτό το έργο σε τροχιά υλοποίησης. Συνεχίζουμε από άλλα μετερίζια προσφοράς πάντα με γνώμονα το συμφέρον της κοινωνίας μας και το καλό των συμπολιτών μας. Με τιμή Νίκος Εμμ. Μαυροματάκης Πρ. Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Σφάκας Σητειας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου