Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

10 Golden Rules για τους επισκέπτες μας που σχεδιάζουν πεζοπορία ή να κάνουν υπαίθριες δραστηριότητες! !! ️

 


10 Golden Rules για τους επισκέπτες μας που σχεδιάζουν πεζοπορία ή να κάνουν υπαίθριες δραστηριότητες! !! ️

Με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο πεζοπόρου στη Σητεία και ενόψει του καύσωνα που περιμένουμε αυτές τις μέρες, ορίστε μερικές συμβουλές για τους επισκέπτες μας.
⚠️Κανόνας 1: Ποτέ μην περπατάς μόνος. Μια ομάδα των 3 είναι το ιδανικό ελάχιστο, αλλά τουλάχιστον να έχετε ένα άλλο άτομο μαζί σας. Ενημερώστε κάποιον που μένει πίσω για το τι σχεδιάζετε να κάνετε.
⚠️Κανόνας 2: Μην υποτιμάτε τη θερμοκρασία. Το σώμα μας είναι συνηθισμένο σε διαφορετικές κλιματικές συνθήκες και μπορεί να βιώσει υψηλό στρες, ανεξάρτητα από την ηλικία και το επίπεδο φυσικής κατάστασης. Αποφύγετε την πεζοπορία και τις υπαίθριες δραστηριότητες όταν οι θερμοκρασίες είναι υψηλές.
⚠️Κανόνας 3: Επιλέξτε να κάνετε τις δραστηριότητες σας νωρίς το πρωί (7-11 πμ το πολύ)
⚠️Κανόνας 4: Να έχετε πάντα αρκετό νερό μαζί σας (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1,5L), ανεξάρτητα από το πόσο σύντομη είναι η πεζοπορία/δραστηριότητα.
⚠️Κανόνας 5: Μην υποτιμάτε τη δυσκολία ενός μονοπατιού. Τα ίχνη διαφέρουν από χώρα σε χώρα. Στην Κρήτη, με τις πολλές χαράδρες, τα μονοπάτια είναι συνήθως τραχιά, περνώντας μέσα από κοίτες ποταμών, με μεγάλους ή/και γλιστερούς βράχους και πέτρες, ή έχουν εκτεθειμένα μέρη.
⚠️Κανόνας 6: Αποφύγετε πεζοπορίες/δραστηριότητες σε εκτεθειμένες περιοχές όταν οι άνεμοι είναι πολύ ισχυροί.
⚠️Κανόνας 7: Να φοράτε πάντα παπούτσια κατάλληλα για περπάτημα/πεζοπορία. Σαγιονάρες, σανδάλια κτλ είναι ΟΧΙ.
⚠️Κανόνας 8: Εάν, για οποιοδήποτε λόγο, αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε να το κάνετε, απλά παραιτηθείτε. Είναι μια πράξη σοφίας.
⚠️Κανόνας 9: Ζητήστε τις υπηρεσίες, ή τουλάχιστον τη γνώμη, ενός επαγγελματία ΤΟΠΙΚΟΥ ξεναγού. Γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής και μπορούν να σας δώσουν πολύτιμες πληροφορίες.
⚠️Κανόνας 10: Η ευρωπαϊκή γραμμή έκτακτης υπηρεσίας είναι 112.
Όταν είμαστε διακοπές, όλοι θέλουμε να σημειώσουμε τα κουτιά στη λίστα μας. 👉Αλλά Θυμήσου: Θέλεις να επιστρέψεις σπίτι σώος, για να μπορείς να αγαπάς τις όμορφες αναμνήσεις σου με τους αγαπημένους σου!
ΠΡΩΤΗ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ!
Μείνετε ασφαλείς και απολαύστε την Κρήτη!
Χριστίνα Χρυσούλα
Πεζοπορία και ξεναγός.



Όσοι φιλοξενείτε επισκέπτες του νησιού μας, ή έρχεστε σε επαφή με επισκέπτες του νησιού μας, παρακαλώ ενημερώστε τους. Είναι δείγμα υπευθυνότητας, φιλοξενίας και καλής πρακτικής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου