Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

ΚΟΡΝΑΡΕΙΑ ΣΗΤΕΙΑΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2019! ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΟΥΛΙΟΥ


Σητεία η πόλη του Ερωτόκριτου και του Βιτσέντζου Κορνάρου... Μια από τις ωραιότερες πόλεις της Κρήτης..
Στην άκρη του νησιού, στην ανατολή του ήλιου, με το άπλετο φως της Μεσογείου και τη μοναδική της αύρα, η Σητεία καταφέρνει να κρατά αναλλοίωτο τον παραμυθένιο χαρακτήρα της και παράλληλα να καθηλώνει τον επισκέπτη με τα μνημεία και την ιστορία της.
Τεράστιο το βάρος της κληρονομιάς για την «όμορφη κυρία» που εξακολουθεί να παράγει και να συντηρεί κι αυτό γιατί σέβεται το παρελθόν της. Πόλη του Βιτσέντζου Κορνάρου, της πίστης και του έρωτα, με συνεχή παρουσία και καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της Ποίησης και της Μουσικής, του Θεάτρου, του Χορού, δικαίως αποκαλείται «πόλη των τεχνών».
Στην πλώρη της Κρήτης, η μαγευτική Σητεία βάζει μπρος για ένα ακόμη πολύχρωμο καλοκαίρι. Φεστιβάλ, μουσικές του κόσμου, χοροί αέρινοι και μοναδικοί, ατόφια παράδοση, εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, καντάδες, πανηγύρια. Παράλληλα οι μαγευτικές παραλίες, τα παραδοσιακά χωριά, οι φιλόξενοι κάτοικοι και φυσικά οι προσιτές τιμές, κατατάσσουν την Σητεία, σε έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για το φετινό καλοκαίρι.
Σας περιμένουμε!!!







  • ΙΟΥΛΙΟΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 1/7/19
Παρουσίαση παραδοσιακών Κυπριακών χορών από το χορευτικό συγκρότημα “Κίμων Ξυλοτύμβου”





Το χορευτικό συγκρότημα Κίμων Ξυλοτύμβου ιδρύθηκε τον Χειμώνα του 1975 με σκοπό τη διάσωση, τη διατήρηση και την διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και ειδικότερα των Κυπριακών χορών.
Σήμερα αποτελείται από 150 χορευτές και χορεύτριες, παρουσιάζει χορούς από τις περισσότερες περιοχές του Ελληνισμού, έχει εμφανιστεί αρκετές φορές στην Κυπριακή και Ελλαδική τηλεόραση και δίνει παραστάσεις σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο.
Συμμετέχει και το Λύκειο των Ελληνίδων της Σητείας
Στην κεντρική Πλατεία Σητείας
Είσοδος Ελεύθερη

ΤΡΙΤΗ 2/7/19 Date: 2rd July
CLARINOTRINO





ToClarinotrino είναι ένα τρίο που απαρτίζεται από μουσικούς που ζουν στην περιοχή της Σητείας και συστάθηκε πρόσφατα με σκοπό να προσφέρει στους κατοίκους της πόλης ένα καινούριο χρώμα στην κλασσική μουσική.
Οι τρεις κλαρινετίστες, Fransde-Leuw, Xριστίνα Αγγελίδη και Δέσποινα Ξενικάκη θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα κλασσικής, ελαφριάς κλασσικής και Κρητικής μουσικής, γραμμένο ή διασκευασμένο απο τον Fransde-Leuw , το οποίο θα καλύπτει όλα τα γούστα.
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει έργα των: Μπεντέτι, Μπετόβεν, Μπερλιόζ, Μπίντζ, Μπουφίλ, Κρουσέλ, Ντε Μπλέσερ, Ντε Λεβ, Φράνκ, Χέντελ, Γιανκόφσκι, Μότσαρτ, Παγκανίνι, Περρι, Βέμπερ και Ξυλούρη.
Ώρα: 19.00
Τοποθεσία: Κεντρική Πλατεία
Είσοδος Ελεύθερη
Clarinotrino is a trio of local musicians recently formed to deliver a new sound in popular classical music to the people of Sitia.
The three Clarinettists, Frans de-Leuw, Christina Angelidiand DespoinaXenikaki will perform a program of classical, light classical and popular Cretan music, composed or arranged by Frans de-Leuw which will appeal to all tastes.
The program will be selected from the music of Bedetti, Beethoven. Berlioz, Binge, Boufil, Crussell, DeBlesser, de-Leuw, Franck, Handel, Jancowski, Mozart, Paganini, Perri, Weber, and Xylouris (Ξυλουρης).
Time: 19.00
Location: Central Plateia
Admission: Free


ΤΕΤΑΡΤΗ 3/7/19
Ψαροτρομάρας!
Συναγερμός στο Ψαροχώρα! Έρχεται ο Ψαροτρομάρας!

Με την τεχνική του Μαύρου Θεάτρου και μεγάλες κατασκευές! Ένα πρωτοποριακό θέατρο Κούκλας όπου για έκτη συνεχόμενη χρονιά «Ο Ψαροτρομάρας» παρουσιάζεται σε Ελλάδα και εξωτερικό για ηλικίες έως και έκτη δημοτικού!
Λίγα λόγια για το έργο:





«Συναγερμός έχει σημάνει στην Ψαροχώρα, γιατί ο Ψαροτρομάρας είναι προ των πυλών και ετοιμάζεται να χτίσει εκεί το καινούργιο του παλάτι, διώχνοντας τα ψαράκια από τον τόπο τους. Θα μπορέσουν τα ψάρια μαζί με την φίλη τους τη Γοργόνα να σταματήσουν τα επεκτατικά του σχέδια και να τον... ΨΑΡΕΨΟΥΝ;»
Ένα έργο που μιλάει για την δημοκρατία, την αλληλεγγύη και την οικολογία. Ένα παραμύθι της Φρόσως Χατόγλου που έχει σημειώσει επιτυχία όπου κι αν έχει παρουσιαστεί. Η παράστασή μας περιέχει πολλά ψάρια, τσούχτρες και έναν πολύχρωμο βυθό που θα γεμίσουν την κουκλοθεατρική σκηνή.
Με την τεχνική του μαύρου θεάτρου, εντυπωσιακά σκηνικά και χρώματα, αυτή η παραγωγή του κρητικού θιάσου είναι βέβαιο πως θα μείνει ανεξίτηλη στο μυαλό των παιδιών και θα εξιτάρει την φαντασία τους!
Αν και η τέχνη του Κουκλοθεάτρου παραπέμπει καμιά φορά το νου των περισσοτέρων σε κάτι “απλοϊκό” με εστίαση στις νηπιακές ηλικίες, εμείς προσπαθούμε ως θίασος να αλλάξουμε αυτή τη λογική και να προσεγγίσουμε μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά μέχρι και έκτης δημοτικού. Το Κουκλοθέατρό μας στηρίζεται στις αρχές του μαύρου θεάτρου, του κόμικ και του ταχυδακτυλουργού. Οι κούκλες είναι μεγάλες και η σκηνή έχει διαστάσεις 5 μέτρα μήκος και 2,20 ύψος. Παρακαλούμε όπως δείτε φωτογραφίες και υλικό στο Facebook και την σελίδα μας www.kouklotheatro.gr!Ώρα έναρξης 9.00μ.μ.
Είσοδος 7€
Άλσος Χλουβεράκη

ΠΕΜΠΤΗ 4/7/19





Προ-Φέστιβαλ Μεσογειακού /Ραδιοφωνικού Φεστιβάλ Σητείας
«… στου Ρωτόκριτου τη στράτα…»
Φεστιβάλ δρόμου






Ομάδα μαθητών από την Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου της Σητείας, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα « Νοιάζομαι και Δρω», πορεύονται στα βήματα του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας στην πόλη που γεννήθηκε η ιστορία τους.
Ζωντανεύουν σκηνές από την ερωτική τους ιστορία στα καλντερίμια της Σητείας και μας κάνουν κοινωνούς του αιώνιου έργου του Βιτσέντζου Κορνάρου.
Ώρα 8:3ο΄μ.μ.
Αφετηρία οδοιπορικού από το Ενετικό Φρούριο Καζάρμα και τερματισμός στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.
                                                    Ζωγραφική εικόνας Κατερίνα Νασιάκου
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΣΑΒΒΑΤΟ - ΚΥΡΙΑΚΗ 5 - 6 - 7 /7/19





Μεσογειακό /Ραδιοφωνικό Φεστιβάλ Σητείας
Τρεις μέρες γεμάτες χρώματα και μουσικές που μυρίζουν θάλασσα και αύρα καλοκαιριού.
Η μουσική σκηνή ξεκινά στις 8.45 μ.μ.
Κοντά μας οι..






Παραδοσιακό συγκρότημα Θεόφιλου Μπαγορδάκη
MonsieurDoumani
Οι βιολιστές «Της Στέγης του Κόσμου» - Κυριάκος Γκουβέντας
Thrax PunksΣτειακές αθιβολές AlmoraimaΧειμερινοί Κολυμβητές
Gadjo
Dilo
Mosafer
Η(οι) μουσική (οί)της φωτιάς

Γεωργία Νταγάκη
Μιχάλης Τζουγανάκης
Περισσότερες πληροφορίες για το μουσικό πρόγραμμα

Στις 16.00 - 19.00 ξεκινούν αθλητικές δραστηριότητες, δράσεις ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και δημιουργικής απασχόλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες https://www.facebook.com/sitiamedfest/
http://www.sitiamedfest.gr/
Με την υποστήριξη: Λιμενικό Ταμείο Σητείας, ΙΝΕΔΙΒΙΜ, Λιμεναρχείο Σητείας, Φιλαρμονική Δήμου Σητείας, Καλειδοσκόπιο, Ομάδα Κρουστών, Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Σητείας, Λύκειον των Ελληνίδων Σητείας, Πολιτιστικός Σύλλογος Χαμεζίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Έξω Μουλιανών, ΕΔΕΑΚ, Σώμα Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Σητείας, Υπηρεσία Πρασίνου και Καθαριότητας, 3ο Δημοτικό Σχολείο Σητείας, Ναυτικός Όμιλος Σητείας
Συνδιοργάνωση: ΟΑΣ, Περιφέρεια Κρήτης, Δήμος Σητείας, ΔΟΚΑΣ, Λιμενικό Ταμείο Σητείας, Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σητείας
. Είσοδος ελεύθερη (Θα υπάρχει προαιρετικό κουπόνι ενίσχυσης του Φεστιβάλ 5€, πολύτιμο για την επιβίωση του, από τα οποία το 1€ θα διατεθεί στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Σητείας, για την αγορά υλικού εκπαίδευσης εργοθεραπείας - λογοθεραπείας)

Στον πεζόδρομο «Πάπιες» , στο Λιμάνι
FRIDAY, JULY 5 - SUNDAY, JULY 7 6th Mediterranean Radio Festival of Sitia
Informative, entertaining and creative activities start at 17.00
Live music starts at 20.30
At the Pedestrian area “Papies”, in the Harbor
Free entrance. Optional support coupon 5€ 1€ is attributed to Sitia's Center of Creative Occupation for Special Needs' Children

ΤΡΙΤΗ 9/7/19
«Αλέξης Ζορμπάς».





Ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας σχεδίασε για την καλοκαιρινή περίοδο να ανεβάσει, το εμβληματικό έργο του μεγάλου μας στοχαστή Νίκου Καζαντζάκη «Αλέξης Ζορμπάς».
Σκηνοθέτης είναι ο διακεκριμένος ηθοποιός Νίκος Βερλέκης που θα ενσαρκώσει επίσης και το θρυλικό ρόλο του Αλέξη Ζορμπά.
Πολυπληθής θίασος θα σκύψει με σεβασμό στο μεγάλο αυτό κείμενο για να αναδείξει με πάθος τις πανανθρώπινες αξίες που πραγματεύεται.
Ώρα έναρξης της παράστασης 9:30μμ
Τιμή εισιτηρίου 13€ και 10€ για φοιτητές, άνεργους, πολύτεκνους.
Άλσος Χλουβεράκη

ΤΕΤΑΡΤΗ 10/7/19
Οι εκδόσεις Υδροπλάνο και το βιβλιοπωλείο «Το θρανίο», σας προσκαλούν στο





περιπετειώδες ταξίδι του «Συννεφούλη στην Ελλάδα» των συγγραφέων Ειρήνη Φραγκάκη, Νίτσα Μανωλά, Κατερίνα Μανωλά και Νατάσα Μανωλά γραμμένη σε δύο γλώσσες, την Ελληνική και την Αγγλική, το οποίο καθώς μας δείχνει πολλά μέρη της χώρας, ταυτόχρονα μας διδάσκει την αναγκαιότητα της υπακοής και τη σημαντικότητα της συνέπειας.
Ώρα έναρξης 19:00.
Café Εν Πλω
Είσοδος ελεύθερη

ΤΕΤΑΡΤΗ 10/7/19
Γνωριμία με τη βιβλιοθήκη Παρασπορίου - Λογοτεχνική Βραδιά





Στα πλαίσια της γνωριμίας των φίλων του βιβλίου με τη βιβλιοθήκη Παρασπορίου Σητείας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού, διοργανώνει την Τετάρτη 10 Ιουλίου στις 8.30 το βράδυ στο πολιτιστικό κέντρο, λογοτεχνική βραδιά, με παρουσίαση των 2 νέων βιβλίων του Γιάννη Νικηφοράκη από τα Αχλάδια Σητείας, με τίτλο «Η κραυγή ενός Υπόγειου Κόσμου» και «Ο Σκουπιδότοπος», ενώ η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με ελληνική μουσική από ντόπιους μουσικούς.
Είσοδος Ελεύθερη – μπουφές με ποτά και σνακ

ΠΕΜΠΤΗ 11/7/19
Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!





Το Θέατρο του Βορρά με περηφάνια φέτος το Καλοκαίρι παρουσιάζει την ιστορία του Μικρού Πρίγκιπα, μιας από τις πιο αγαπημένες ιστορίες όλων των εποχών!
Με οδηγό τον Μικρό Πρίγκιπα, θυμόμαστε ξανά τις παιδικές μας ζωγραφιές, φτιάχνουμε έναν πλανήτη όπως εμείς ονειρευόμαστε και απλώνουμε τα φτερά μας για να πετάξουμε!
Ο Μικρός πρίγκιπας, μας μιλάει έξυπνα, μέσα από την ιστορία του πιλότου που έχει ξεχάσει πια να ζωγραφίζει για τη δύναμη της παιδικής δημιουργικότητας. Την αγάπη που δεν περιμένει ανταλλάγματα, τη φιλία και τη δύναμη που χρειάζεται να βρεις για να ξεπετάξεις!

Μέσα από την παράσταση, παρακολουθούμε τις περιπέτειες ενός πιλότου, που το αεροπλάνο του συντρίβεται στην έρημο Σαχάρα. Εκεί συναντάει το Μικρό Πρίγκιπα, ένα μικρό αγόρι που του ζητά με επιμονή να του ζωγραφίσει ένα πρόβατο. Ο πιλότος συνδέεται με το παράξενο αυτό ξανθό αγόρι, που του μιλάει για τον μακρινό του πλανήτη, το όμορφο μα κακομαθημένο του τριαντάφυλλο, το ταξίδι του σε άλλους πλανήτες και τους παράξενους ανθρώπους που γνώρισε μέχρι που έφτασε στη γη!
Περπατάμε πάνω στους χρυσούς αμμόλοφους της Σαχάρας, πετάμε πάνω από τον αστεροειδή Β-612, ταξιδεύουμε σε μακρινούς πλανήτες που ζουν βασιλιάδες, επιχειρηματίες και ματαιόδοξοι, προσπαθούμε να προλάβουμε το χρόνο γυρίζοντας γύρω για να βοηθήσουμε να ανάψει ένα φανάρι και βλέπουμε από ψηλά τον πλανήτη μας τη γη!
Μια μαγική παράσταση, όπου οι τρισδιάστατες προβολές, ντύνονται με κλασική μουσική, με κοστούμια και σκηνικά που ζωντανεύουν τη φαντασία μας και εμπνέονται από τα παιδικά σκίτσα του μικρού πρίγκιπα! Ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο του Μικρού Πρίγκιπα, γεμάτο με χρώμα, χιούμορ και τρυφερότητα!

Ο Μικρός Πρίγκιπας, είναι το τέταρτο περισσότερο μεταφρασμένο βιβλίο στον κόσμο και θεωρείται το καλύτερο γαλλικό βιβλίο του 20ου αιώνα!
Συντελεστές:
Κείμενο – Σκηνοθεσία: Μπίλιω Κωνσταντοπούλου
Χορογραφίες: Χρήστος Κατίδης
Σκηνικά – Κοστούμια: Δανάη Πανά
Φωτισμοί: Γιώργος Ζίγκας
Art Work: Παναγιώτης Πούλος
Παραγωγή: Θέατρο του Βορρά
Παίζουν: Ελένη Γαβριηλάτου, Βαγγέλης Δαλλές, Όλια Μήτσιου, Άννα Χατζηαντωνίου, Κωνσταντίνα Χουλιάρα
Πανελλαδική προπώληση: Καταστήματα SevenSpots, ReloadStores, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, www.viva.gr, viva τηλεφωνικό κέντρο 11876

Γενική είσοδος 8 ευρώ προπώληση – 10 ευρώ ταμείο –Ώρα 9:00 μ.μ.
Άλσος Χλουβεράκη

ΚΥΡΙΑΚΗ 14/7/19
ΡΟΚ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΖΟΥΛΙΑ ΚΡΟΣ
7ο Φεστιβάλ Νεανικών Συγκροτημάτων “Rock Fest”





Καλλιτεχνική διεύθυνση Τζούλια Κρος Στην Κεντρική Πλατεία, 20.00
Είσοδος ελεύθερη
7th Festival of Youth Bands “Rock Fest”
Artistic management by Julia Cross
At Central Square, 20.00
Free entrance
ΤΡΙΤΗ 16/7/19





Παρατήρηση της μερικής έκλειψης της Σελήνης και των πλανητών Δία και Κρόνου από το κέντρο της Σητείας με την βοήθεια τηλεσκοπίων αλλά και ζωντανής προβολής!
Απο τις 22:00 θα είμαστε σε θέση να παρατηρήσουμε την εξέλιξη του φαινομένου ενώ ταυτόχρονα να δούμε τους κρατήρες στην επιφάνεια του δορυφόρου μας αλλά και να εντυπωσιαστούμε απο τους δακτυλίους του Κρόνου και τους δορυφόρους του Δία που θα είναι επίσης ορατοί!
Τέλος, θα γίνει και μια μικρή εισαγωγή στην Ουρανογραφία. "
Τίτλος εκδήλωσης: "Μερική Έκλειψη Σελήνης στο κέντρο της Σητείας!"
Ώρα έναρξης της εκδήλωσης 21:30
Κεντρική πλατεία Σητείας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/7/19
Ένα μεγάλο ταξίδι ξεκινά, από τα βορινά χωριά της Σητείας.
ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ ΤΟΥ ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΥ ΚΟΡΝΑΡΟΥ





Η εναλλακτική Ορχήστρα Φιλαρμονικής του Δήμου Σητείας και η Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Σητείας παρουσιάζουν τη μουσική – θεατρική παράσταση Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου
«Τὰ μάτια δὲν καλοθωροῦ στὸ μάκρεμα τοῦ τόπου,
μὰ πλιὰ μακρὰ καὶ πλιὰ καλὰ θωρεῖ ἡ καρδιὰ τ' ἀθρώπου·»
Με σεβασμό στην ανεκτίμητη πνευματική παρακαταθήκη και αμέριστη περηφάνια για την Σητεία και τον πολιτισμό της, παρουσιάζουμε το ποιητικό έργο Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου.
Στην παράσταση συμμετέχουν περίπου σαράντα μουσικοί, ηθοποιοί, τραγουδιστές και χορευτές.
Τέσσερις ολόκληρους αιώνες μετά, ο ποιητής Βιτσέντζος Κορνάρος εξακολουθεί να ζει στη Σητειακή γη, να μας δροσίζει με το νάμα των στίχων του και να μας εισάγει στο ‘’ορεκτικό περβόλι με τα μυρισμένα δέντρη’’ της τέχνης του.
Η παράσταση θα ταξιδέψει στην Αθήνα, τη Γουμένισσα, τη Θεσσαλονίκη και σε ολόκληρη την Κρήτη μεταφέροντας μηνύματα έρωτα, φιλίας, τιμής και γενναιότητας.
ΟΤΑΝ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
«Καί μές στή σκοτεινή φλακήν, ὁπού ΄το ἡ Ἀρετούσα, ἐμπῆκα δυό ὄμορφα πουλιά κ' ἐγλυκοκιλαδοῦσα»
Η ελεύθερη σκέψη λύνει τα δεσμά. Στο ταξίδι αυτό συλλέγουμε αγαπημένα βιβλία που θα προσφέρουμε σε φυλακισμένους.
«Αν θέλεις, φέρε μαζί σου ένα βιβλίο - όχι όμως ένα οποιοδήποτε βιβλίο! Φέρε κάποιο που αγαπάς, γράψε τη δική σου αφιέρωση και χάρισέ το σε κάποιον που δεν του έχουν χαρίσει πολλά».
Τα βιβλία από την παράσταση θα προσφερθούν στις φυλακές της Νεάπολης.

Παραγωγή: Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σητείας
Μουσική Διεύθυνση: Γεώργιος Φουρναράκης
Σκηνοθεσία: Αθανάσιος Ζαγκότης
Παρασκευή 19 Ιουλίου
Γυμνάσιο Τουρλωτής
Ώρα έναρξης: 9.30 μ.μ.
Κουπόνι ενίσχυσης 8€ Μειωμένο 5€
Για περισσότερες πληροφορίεςhttps://www.facebook.com/Sitiaerotokritos/?epa=SEARCH_BOX
Οργάνωση:Περιφέρεια Κρήτης, Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, Δήμος Σητείας, Δ.Ο.Κ.Α.Σ., Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σητείας.
FRIDAY, JULY 19
Musical – theatrical play ‘Erotokritos’ by Vitsentzos Kornaros By the Philharmonic Orchestra of the Municipality of Sitia and the Theatrical Team of the Friends of Music Association of Sitia
At , 21:30 Tourloti
Duration 2 hours
Support coupon 8€ - Reduced 5€

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/7/19
ΡΟΝ ΚΛΑΡΚ & ΢ΑΜ ΜΠΟΜΠΡΙΚ
«Τρεις φόνοι... καμιά κηδεία»
Μια απρόβλεπτη κωμωδία





Τρία άτομα, που αποτελούν ένα θεότρελο ερωτικό τρίγωνο, επισκέπτονται μέσα σε ένα χρόνο, σε τρεις διαφορετικές περιόδους διακοπών –Χριστούγεννα, Πάσχα, Πρωτοχρονιά– το ίδιο ξενοδοχείο, το ίδιο δωμάτιο, με τον ίδιο δολοφονικό σκοπό: να εξοντώσουν το τρίτο άτομο από τη σχέση τους.
Μια κωμωδία γεμάτη σασπένσ, που ξεχειλίζει από ξεκαρδιστικά σχέδια δολοφονίας ανάμεσα στον ερωτύλο και άπιστο εραστή (Κώστας Αποστολάκης), τον σκανδαλιάρη απατημένο σύζυγο (Σπύρος Πούλης), και τη μοιραία γυναίκα του (Κατερίνα Μπιλάλη).
Μέσα στις έντονα χιουμοριστικές καταστάσεις αυτής της παράλογης φάρσας, παρακολουθούμε τις τρεις, γεμάτες γκάφες, απόπειρες φόνου που σχεδιάζουν οι ήρωες ανά δύο, προκειμένου να σκοτώσουν τον τρίτο χαρακτήρα. Στην πρώτη σκηνή, η σύζυγος και ο εραστής της επιχειρούν να σκοτώσουν το σύζυγο, επειδή είναι εμπόδιο της σχέσης τους. Στη δεύτερη σκηνή, η σύζυγος συμμαχεί με το σύζυγο της για να δολοφονήσουν τον εραστή, επειδή αποκαλύφθηκε ότι της ήταν άπιστος. Στην τρίτη σκηνή, ο σύζυγος και ο εραστής, αισθανόμενοι προδομένοι και εξαπατημένοι, ενώνουν τις δυνάμεις τους και σχεδιάζουν να δολοφονήσουν τη σύζυγο.
Αλλά αυτή η απόπειρα, θα αποτύχει, όπως και οι προηγούμενες δύο, ή όχι;
Όλα επιτρέπονται στον έρωτα; Όλα συγχωρούνται στους ερωτευμένους; Ακόμη και ο φόνος; Αλλά, ποιος φόνος, όταν δεν υπάρχει καμιά κηδεία!!!
Πρωταγωνιστούν: ΢πύροσ Πούλησ Κώςτασ Αποςτολάκησ Κατερίνα Μπιλάλη
Μετάφραςη – Σκηνοθεςία: Κωνςταντίνοσ Κυριακού Σκηνικά: Νατάςα Παπαςτεργίου Κοςτούμια: Κατερίνα Ανδρικοπούλου Φωτιςμοί: Βλάςησ Θεοδωρίδησ Φωτογραφίεσ: Γιώργοσ Καλφαμανώλησ Δημόςιεσ ςχέςεισ: Μαργαρίτα Δρούτςα
Ώρα έναρξης: 9.30μμ
Τιμές εισιτηρίων: 12€(παιδικό, φοιτητικό, ανεργίας, Αμεα, )
15€ Κανονικό εισιτήριο Προπώληση: 12€
Άλσος Χλουβεράκη

ΚΥΡΙΑΚΗ 21/7/19
«ΤΟ ΒΑΛΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ»





Η Κάρμεν Ρουγγέρη και οι συνεργάτες της, έχουν σκοπό αυτή την φορά να γνωρίσουν στα παιδιά τον ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΒΑΛΣ τον ΓΙΟΧΑΝ ΣΤΡΑΟΥΣ και την υπέροχη μουσική του.
Θα μας ρωτήσετε: Πώς θα γίνει αυτό, αφού ο συνθέτης αυτός δεν συνέθεσε ποτέ μουσική για όπερα ή οπερέτα με θέμα κάποιο παραμύθι;
Πολύ εύκολα! απαντάει η Κάρμεν Ρουγγέρη : «Η μουσική του είναι μαγική και τόσο παραμυθένια, που πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να "ντύσει" όχι ένα, όχι δύο, αλλά πολλά παραμύθια. Αυτό κάναμε λοιπόν και δημιουργήσαμε την καινούργια μας παράσταση, που αποτελείται από 6 παραμύθια και από μελωδίες και τραγούδια του Γιόχαν Στράους».
Όμως η επιλογή των παραμυθιών δεν έγινε τυχαία.
Η σκέψη μας ήταν να διαλέξουμε ή να φτιάξουμε ιστορίες, κάθε μία από τις οποίες, θα μας βοηθούσαν να αναδείξουμε τις ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, όπως: ΑΓΑΠΗ - ΣΥΝΕΠΕΙΑ – ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ -ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ - ΚΑΛΟΣΥΝΗ.
Οι τίτλοι των παραμυθιών που θα απολαύσουν τα παιδιά αλλά και όλη η οικογένεια στο ΘΕΑΤΡΟ ΚΙΒΩΤΟΣ, είναι:
  • Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΤΡΙΧΗΣ !
  • Η ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ Ο ΒΑΤΡΑΧΟΣ !
  • Ο ΣΠΟΡΟΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ !
  • ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΤΗΣ ΒΡΕΜΗΣ !
  • Ο ΠΙΝΚ ΚΑΙ Η ΠΟΝΚ !
  • Η ΧΡΥΣΗ ΧΗΝΑ !
Με πολύχρωμα κοστούμια, σε παραμυθένια σκηνικά, που υπογράφει όπως πάντα η Χριστίνα Κουλουμπή, οι ηθοποιοί θα μας μεταφέρουν σε ονειρεμένες παραμυθοχώρες, με γεμάτους διδάγματα διαλόγους, σε κίνηση, χορογραφίες και φωτισμούς του Πέτρου Γάλλια, με μουσικές που έχει προσαρμόσει ο Αντώνης Δελαπόρτας στους στίχους του Ανδρέα Κουλουμπή, υπό την σκηνοθετική μπαγκέτα της Κάρμεν Ρουγγέρη, σε μια παράσταση που θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους.
Περισσότερες πληροφορίες: www.karmenrouggeri.gr
Συντελεστές
Κείμενο - Σκηνοθεσία : Κάρμεν Ρουγγέρη Σκηνικά - Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή Κίνηση – χορογραφίες - φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας Μουσική επεξεργασία Videoart: Αντώνης Δελαπόρτας Στίχοι: Ανδρέας Κουλουμπής Διδασκαλία τραγουδιών: Λαρίσα Ερεμέγιεβα Βοηθός ενδυματολόγου: Έρρικα Αλαμάνου Υπεύθυνη περιοδείας: Ελένη Καρτάση
ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ (με αλφαβητική σειρά):Αθηνά Δημητρακοπούλου, Ιουστίνα Μάτσιασεκ, Γιάννης Νικολάου, Νικόλας Παπακωνσταντίνου, Ορφέας Τσαρέκας και άλλοι.
Είσοδος 10ε
Ώρα 9.00μ.μ.
3ο Δημοτικό σχολείο Σητείας


ΚΥΡΙΑΚΗ 21-ΔΕΥΤΕΡΑ 22-ΤΡΙΤΗ 23/7/19
  • 2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ & ΤΕΧΝΩΝ





Το Πολιτιστικό Αργαστήρι Σητείας Δίκτυννα στα πλαίσια των Κορναρείων 2019 και με αρωγούς την Περιφέρεια Κρήτης , την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου , τον Δήμο Σητείας, και άλλους φορείς & εθελοντές διεξήγαγε με αρτιότητα και με μεγάλη προσέλευση, το 2ο Φεστιβάλ Πολιτισμού Παράδοσης & Τεχνών :¨Στου Κύκλου Τα Γυρίσματα¨.
Φέτος , με αφορμή το πολιτιστικό έτος Ερωτόκριτου, στις φετινές μας δράσεις θα δοθεί έμφαση στην πολιτιστική κληρονομιά της Ανατολικής Κρήτης ενώ θα υπάρχουν θεματικές ενότητες με θέμα τον Ερωτόκριτο σε συνεργασία με μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα από την Κρήτη & την υπόλοιπη Ελλάδα που θα φιλοξενηθούν στην πόλη μας το εν λόγω διάστημα.
Επιπρόσθετα, το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει:
  • Εκθέσεις Παραδοσιακής Κρητικής Ενδυμασίας, Στιβανιών , Παραδοσιακού Κοσμήματος κ.α
  • Παρουσίαση παραδοσιακών συνταγών & τοπικών προιόντων,δωρεάν κέρασμα στο κοινό σε την συνεργασία με Πολιτιστικούς Συλλόγους Βόρειου & Νότιου Άξονα, με σκοπό την ανάδειξη της Σητειακής Διατροφικής Κουλτούρας.
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΗΤΕΙΑΣ ¨ΔΙΚΤΥΝΝΑ¨
Ημέρες Διεξαγωγής:
  • Κυριακή 21/07 , Άλσος Χλουβεράκη στις 20:30
  • Δευτέρα 22/07, Άλσος Χλουβεράκη στις 20:30
  • Tρίτη 23/07, Κεντρική Πλατεία Σητείας στις 19:45
Είσοδος Ελεύθερη!
Προαιρετικό Κουπόνι Ενίσχυσης : 5 ευρώ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24/7/19
Να σας ρωτήσω κάτι που μας αφορά όλους... Γιατί ο λύκος δεν βόσκει χορτάρι;
Ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Ιεραπετρας παρουσιάζει το έργο του Ντούσαν Κοβάτσεβιτς "Γενική πρόβα αυτοκτονίας" σε σκηνοθεσία Νίκης Παπαδάκη.





"Ο λύκος δεν βόσκει χορτάρι γιατί το κάνουν τα πρόβατα για κείνον... Και τι σχέση έχει αυτό με μας; Λοιπόν, εμείς είμαστε τα πρόβατα που μια ζωή έβοσκαν χορτάρι για τους λύκους! Εμείς βοσκούσαμε γι' αυτούς από παιδιά, από τότε που ήμασταν ακόμα αρνάκια.
Στην ιλαροτραγωδία του Ντούσαν Κοβάτσεβιτς, "Γενική πρόβα αυτοκτονίας", που φέρει ως υπότιτλο "Μια πικρή κωμωδία για το ψεύδος ένας άνεργος και καταχρεωμένος αρχιτέκτονας, έχοντας φτάσει σε οικονομικό και συναισθηματικό αδιέξοδο, αποφασίζει να δώσει τέλος στη ζωή του. Μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις αντί να αυτοκτονήσει, βρίσκεται μπλεγμένος σε μια εφιαλτική συνωμοσία, όπου κυριαρχούν το ψεύδος, η υποκρισία και η απληστία.
Ώρα έναρξης 9.30μ.μ.
Τιμή εισιτηρίου 7.00ε
Άλσος Χλουβεράκη

ΣΑΒΒΑΤΟ 27/7/19
ΜΑΡΙΑ ΠΕΝΤΑΓΙΩΤΙΣΣΑ






Τίτλος : «ΜΑΡΙΑ ΠΕΝΤΑΓΙΩΤΙΣΣΑ» του ΜΠΟΣΤ
ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019
ΑΛΣΟΣ ΧΛΟΥΒΕΡΑΚΗ
Το 1982 ο Μποστ έγραψε τη «Μαρία Πενταγιώτισσα», ένα από πιο αστεία έργατου νεοελληνικού ρεπερτορίου, ακολουθώντας τον προσφιλή του 15σύλλαβο.
Μια παρωδία ηθών εμπνευσμένη από γνωστά παραδοσιακά τραγούδια.
Η Μαρία Πενταγιώτισσα, πραγματικό πρόσωπο από τους Πενταγιούς Φωκίδας υπήρξε το αντικείμενο του πόθου για πολλούς επίδοξους εραστές που δημιουργούσαν συχνά επεισόδια, ενώ δείχνει να ήταν από τις πρώτες φεμινίστριες.
Μέσω της ιστορίας της θρυλικής Μαρίας, ο Μποστ σαρκάζει τους θεσμούςαμφιβάλλοντας για αυτούς.
Με μια ομάδα εξαιρετικών ηθοποιών παρουσιάζουμε μια παράσταση που με άφθονο γέλιο, μουσική που βασίζεται στην παράδοση και σκηνικά και κοστούμια που ανατρέχουν στον Τσαρούχη και στον Μόραλη θα χαρίσει στο κοινό "ψυχαγωγία" με την πραγματική έννοια του όρου!!!
Ο Χρύσανθος Μέντης Μποσταντζόγλου, σκιτσογράφος, γελοιογράφος, ζωγράφος,θεατρικός συγγραφέας, στιχουργός, αρθρογράφος - δημιούργησε ένα μοναδικό έργο που τα έχει όλα: χιούμορ, πολιτικό στοχασμό και αγάπη για τους ανθρώπους.
Στο ρόλο της "ΠΕΝΤΑΓΙΩΤΙΣΣΑΣ" ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ : Η ΒΙΚΥ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ , Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, Ο ΑΡΓΥΡΗΣ ΑΓΓΕΛΟΥ , Ο ΗΛΙΑΣ ΜΕΛΕΤΗΣκαι Ο ΧΑΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ.
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΜΑΝΟΣ ΚΑΡΑΤΖΟΓΙΑΝΝΗΣ.
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΒΑΝΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ ΣΚΗΝΙΚΑ:ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ:ΘΥΜΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.
Γενική είσοδος18€
Φοιτητικό, μαθητικό, άνω των 65, 14€
Ανέργων (με κάρτα)12€
Προπώληση (Για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων) 14€ , Κατάστημα Σπιτικό - VICKO, Mύσσωνος 45, Σητεία
Τηλ. Επικοινωνίας 2843 025660
Ώρα έναρξης 21:30-11:00
Άλσος Χλουβεράκη

ΚΥΡΙΑΚΗ 28/7/19
Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ!!!





« O Kαραγκιόζης ψαράς»
Το θέατρο σκιών Αθανασίου σας καλεί στην παράσταση
Ο Καραγκιόζης από ψαράς παραλίγο ... Βεζύρης
Ο Χατζηαβάτης πείθει τον Καραγκιόζη να του μάθει να ψαρεύει, παίρνουν την άδεια από τον Πασά και ξεκινάνε για τον φάρο όπου θα ψαρέψουν.
Ο Καραγκιόζης δεν έχει καθόλου τύχη στο ψάρεμα, συνήθως το καλάμι του μένει άδειο με το δόλωμα φαγωμένο, ώσπου μια ξαφνική κακοκαιρία θα αλλάξει εντελώς την τύχη του Καραγκιόζη....
Ώρα έναρξης 8.30μ.μ
Τιμή εισόδου 5€Άλσος Χλουβεράκη


ΚΥΡΙΑΚΗ 28/7/19






ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΔΡΑΒΑΣΤΟΙ ΣΗΤΕΙΑΣ
«Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ
Πολιτιστικές εκδηλώσεις ΚΟΡΝΑΡΕΙΑ 2019 στους Αδραβάστους .
Η εκδήλωση μας περιλαμβάνει:
- 11.00 π.μ.: Τιμητική εκδήλωση προς τιμήν του αείμνηστου χωριανού μας βιολάτορα Λυμπιτάκη Γιώργου για την προσφορά του στη Μουσική παράδοση του τόπου
- 11.30 π.μ.: Σύντομη αναφορά από τον δεξιοτέχνη βιολάτορα Βαγγέλη Βαρδάκη «Το βιολί στη Μουσική Παράδοση της Κρήτης» και θα ακολουθήσει
- 12.30π.μ.: Ημερήσιο παραδοσιακό Κρητικό γλέντι με το συγκρότημα του βιολάτορα Βαγγέλη Βαρδάκη – Κωστή Αβυσσινού και τη συμμετοχή της χορευτικής ομάδας Παλαικάστρου.
Τιμή εισόδου 13,00 € (πλήρες μενού)

ΔΕΥΤΕΡΑ 29/7/19
ΡΕΝΑ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΟΡΤΩ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΡΩ ΜΑΝΕ
Ένας ύμνος στην αγάπη, στη ζωή και στον έρωτα χωρίς φραγμούς






Η Ρένα, το τελευταίο βιβλίο του Αύγουστου Κορτώ, έγινε θεατρικό σε σκηνοθεσία της Νικαίτης Κοντούρη με την Υρώ Μανέ στον ομώνυμο ρόλο και ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα, μετά την μεγάλη επιτυχία που γνώρισε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
«Ένας ύμνος στην αγάπη, στη ζωή και στον έρωτα χωρίς φραγμούς, σε μια Ελλάδα που σπαράσσεται, γονατίζει, ανασταίνεται και συνεχίζει μοιραία και ακάθεκτη, από τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα μέχρι σήμερα. Μια τοιχογραφία της χώρας μας μέσα από τη μουσική των δεκαετιών, και την αθωότητα, την αμεσότητα και τη δύναμη για επιβίωση μιας γυναίκας, που το μόνο που ήξερε καλά, ήταν να προσφέρει ερωτικές υπηρεσίες.»
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ:
«Μια ομάδα ρεπόρτερ-συγγραφέων γνωρίζουν τη Ρένα τη Σμυρνιά στο AthensPrideParade. Η Ρένα τους καλεί σπίτι της και με τον δικό της μοναδικό τρόπο, ξετυλίγει το νήμα της περιπετειώδους ζωής της. Μέσα από τη σπαρταριστή αφήγησή της, ζωντανεύουν επί σκηνής οι μεγάλοι έρωτες της ταραγμένης της ζωής. Η Ρένα, στο κλαρί από τα γεννοφάσκια της, μας ξεναγεί στα μονοπάτια της ζωής της και της ιστορίας της Ελλάδας από τις αρχές του 20ουαιώνα μέχρι σήμερα. Ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εικόνες, μουσικές και τραγούδια ολόκληρου του 20ου αιώνα.»
Νικαίτη Κοντούρη (σκηνοθεσία)
«Η Ρένα θα μπορούσε να είναι μια ακόμα πουτάνα. Μια ακόμα ξεμωραμένη ηλικιωμένη πουτάνα με πολλές εμπειρίες. Δεν είναι όμως. Γιατί δεν είναι ούτε η πουτανιά που την ορίζει. Ούτε τα χρόνια. Ούτε η ίδια η ιστορία. Η λαχτάρα της για τη ζωή και ο έρωτάς της για το αύριο είναι που την ορίζουν. Η επιθυμία της να ξημερώσει ένα ακόμα πρωί, να πιει το καφεδάκι της μαζί με το τσιγάρο της στο μπαλκόνι και να κοιτάει όπου φτάνει το μάτι της και ακόμα παραπέρα. Και αν σε δει στο δρόμο μετά να σου πει: “Να ζήσεις όσο μπορείς πιο ευτυχισμένος. Ν' αγαπήσεις και ν΄ αγαπηθείς”.»
Στέλιος Χατζηαδαμίδης (θεατρική διασκευή)
Στον ρόλο της Ρένας η Υρώ Μανέ.
Συμπρωταγωνιστούν: Άγης Εμμανουήλ, Κωνσταντίνος Φάμης, Μιχάλης Αβρατόγλου.
Μαζί τους στη σκηνή οι μουσικοί Παναγιώτης Τσεβάς και Κώστας Νικολόπουλος.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Συγγραφέας: Αύγουστος Κορτώ
Θεατρική διασκευή: ΣτελιοςΧατζηαδαμίδης
Σκηνοθεσία: Νικαίτη Κοντούρη
Σκηνικά-κοστούμια : Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Μουσική: Παναγιώτης Τσεβάς
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Επιμέλεια κίνησης: Φρόσω Κορρού
Video: Στέφανος Παπαδόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτης : Θάλεια Γρίβα
Βοηθός σκηνογράφου – Ενδυματολόγου: Μαρία Παπαδοπούλου
Βοηθός φωτιστή: Στέβη Κουτσοθανάση
Φωτογραφίες: Μαντώ Βασίλη
Επιμέλεια μακιγιάζ φωτογράφισης και video: Ευάγγελος Κοντομούς
Εκτέλεση παραγωγής: Μαριάννα Χαλκιαδάκη
Σχεδιασμός αφίσας: Θωμάς Παλυβός

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 18€, Φοιτητικό, άνω των 65: 15€, Ανέργων, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων: 13€ Προπώληση: Viva.gr, artinfo.gr, 210 9213310
Ώρα έναρξης 9.30μ.μ.
Άλσος Χλουβεράκη


ΤΕΤΑΡΤΗ 31/7/19












Η εταιρεία θεατρικών παραγωγών«Μέθεξις», παρουσιάζει φέτος το καλοκαίρι σε μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα τη“Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων”του ΑΡΚΑ. Οι ήρωες του ΑΡΚΑ, μετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις τους στην Αθήνα, ξεπηδούνμέσα από τις σελίδες των κόμικς και ζωντανεύουν μ’ ένα μεγάλο θίασο σύγχρονων πρωταγωνιστών. Το Θανάση Βισκαδουράκη, τηΣοφία Βογιατζάκη, τον Πέτρο Μπουσουλόπουλο, το Χρήστο Τριπόδη, τη Μάρα Δαρμουσλή, την Κατερίνα Θεοχάρη και την πληθωρική εμφάνιση τουΓιώργου Γαλίτη,σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αγορά.
Η “Ζωή Μετά”, ο “Ισοβίτης”, οι “Χαμηλές Πτήσεις”, ο “Καστράτο”,το “Μαλλί με Μαλλί” πρωταγωνιστές στην ξεκαρδιστική παράσταση “Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων”, που θα φέρει λυτρωτικό γέλιο στα χείλη κάθε πικραμένου.
Ο Μπαμπάς Σπουργίτης προσπαθεί να ξεπεράσει την προδοσία της σπουργιτίνας, να βρει καινούργια σύντροφο και να χαλιναγωγήσει το “τέρας” που έχει για γιο. Ο Ισοβίτης βρίσκει παρηγοριά στο μοναδικό πλάσμα που του προσφέρει τη φιλία του με το αζημίωτο, τον βρωμερό ποντικό Μοντεχρήστο, ενώ ο Θανατοποινίτης γράφει την αυτοβιογραφία του περιμένοντας χάρη. Η Λουκρητία θέλει απελπισμένα σεξ, μα η σκληρή μοίρα είναι το μόνο σκληρό πράγμα που συναντά, καθώς συγκάτοικος της είναι ο ευνούχος Καστράτο. Σ’ ένα κομμωτήριο, οι γλώσσες κόκαλα δεν έχουν και κόκαλα σπάνε, με τις πελάτισσες να είναι έτοιμες να πιαστούν μαλλί με μαλλί. Τέλος, στην κόλαση και στον παράδεισο τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως μας τα είπαν. Ζωή μετά υπάρχει, αλλά κάτι μας θυμίζει από τα πριν.
Στη “Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων”, τα κείμενα και οι χαρακτήρες του αγαπημένου σκιτσογράφου ζωντανεύουν, σχολιάζοντας με λιτό αλλά καυστικό τρόπο την καθημερινότητα του σύγχρονου Έλληνα, τις ανθρώπινες σχέσεις, τους φόβους, τους πόθους και τις μεταφυσικές του ανησυχίες. Μια παράσταση που απευθύνεται με τόλμη σε όλους όσοι αγαπούν τον ΑΡΚΑ και δε φοβούνται να κοιτάξουν με σαρκασμό το πρόσωπό τους στον καθρέφτη.
Πρωταγωνιστούν αλφαβητικά:
Θανάσης Βισκαδουράκης, Σοφία Βογιατζάκη, Γιώργος Γαλίτης, Μάρα Δαρμουσλή,Κατερίνα Θεοχάρη, Πέτρος Μπουσουλόπουλος, Χρήστος Τριπόδης, Γιώργος Χατζής, μαζί με τους: Δημήτρη Αγοράκαι Αλέξη Βιδαλάκη.
Συγγραφέας: ΑΡΚΑΣ, Θεατρική Διασκευή / Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αγοράς. Kοστούμια: Ματίνα Μέγκλα. Χορογραφίες: Αντιγόνη Γύρα. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Χρήστος Τριπόδης. Παραγωγή: ΜΕΘΕΞΙΣ, Χρήστος Τριπόδης Επικοινωνία: 2107622034, 6945454516 - email : methexis.theater@gmail.comhttps://www.facebook.com/methexis.productions/?ref=br_rs
Γενική είσοδος 15 €
Προπώληση 12 € (Βιβλ. Πάπυρος.Τηλ.2843023663)
Άνεργοι - φοιτητές - άνω των 65 - πολύτεκνοι 12 €
Παιδικό 10 €
Ώρα : 21:30
Άλσος Χλουβεράκη







Πρόγραμμα Ιουνίου
Πρόγραμμα Αυγούστου
Ο Δήμος Σητείας και ο Δ.Ο.Κ.Α.Σ. σας εύχονται
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου