Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

ΚΟΡΝΑΡΕΙΑ ΣΗΤΕΙΑΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2019! ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΟΥΝΙΟΥ

ΚΟΡΝΑΡΕΙΑ ΣΗΤΕΙΑΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2019! ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΟΥΝΙΟΥ
Σητεία η πόλη του Ερωτόκριτου και του Βιτσέντζου Κορνάρου... Μια από τις ωραιότερες πόλεις της Κρήτης..
Στην άκρη του νησιού, στην ανατολή του ήλιου, με το άπλετο φως της Μεσογείου και τη μοναδική της αύρα, η Σητεία καταφέρνει να κρατά αναλλοίωτο τον παραμυθένιο χαρακτήρα της και παράλληλα να καθηλώνει τον επισκέπτη με τα μνημεία και την ιστορία της.
Τεράστιο το βάρος της κληρονομιάς για την «όμορφη κυρία» που εξακολουθεί να παράγει και να συντηρεί κι αυτό γιατί σέβεται το παρελθόν της. Πόλη του Βιτσέντζου Κορνάρου, της πίστης και του έρωτα, με συνεχή παρουσία και καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της Ποίησης και της Μουσικής, του Θεάτρου, του Χορού, δικαίως αποκαλείται «πόλη των τεχνών».


Στην πλώρη της Κρήτης, η μαγευτική Σητεία βάζει μπρος για ένα ακόμη πολύχρωμο καλοκαίρι. Φεστιβάλ, μουσικές του κόσμου, χοροί αέρινοι και μοναδικοί, ατόφια παράδοση, εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, καντάδες, πανηγύρια. Παράλληλα οι μαγευτικές παραλίες, τα παραδοσιακά χωριά, οι φιλόξενοι κάτοικοι και φυσικά οι προσιτές τιμές, κατατάσσουν την Σητεία, σε έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για το φετινό καλοκαίρι.

Σας περιμένουμε!!!
ΙΟΥΝΙΟΣ



ΤΕΤΑΡΤΗ- ΠΕΜΠΤΗ- ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5-6-7/6/19
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) ΣΗΤΕΙΑΣ




Tο Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Σητείας διοργανώνει Έκθεση Εικαστικών με δημιουργίες των μαθητών του στον Τεχνοχώρο Σητείας από την Τετάρτη 5-6-2019 έως την Παρασκευή 7-6-2019, υπό την αιγίδα του ΔΟΚΑΣ.
Η έκθεση θα είναι ανοικτή από τις 18.30 έως 20.30 το απόγευμα.
Είσοδος ελεύθερη
Σας περιμένουμε!


ΣΑΒΒΑΤΟ 8/6/19




Το Σάββατο 8 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ,στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σητείας το 6ο παιδικό Φεστιβάλ δράσης και δημιουργίας "Τα παιδία παίζει " ,που διοργανώνει ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου!
Είσοδος ελεύθερη





ΔΕΥΤΕΡΑ 10/6/19
Το Très Court Film Festival στην Κρήτη | 21η Έκδοση



Το Φεστιβάλ Ταινιών πολύ μικρού μήκους

Για άλλη μία χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων φιλοξενεί σε όλη την Κρήτη το διαγωνιστικό 21ο Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών πολύ μικρού μήκους Très Court!
Χάρη στο ChaniafilmFestival και τους συνεργαζόμενους φορείς οι φίλοι του κινηματογράφου στην Κρήτη θα ανακαλύψουν τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο, και θα λάβουν μέρος σε μια διεθνή ψηφοφορία μιας δημόσιας επιλογής για την καλύτερη ταινία!
Το Φεστιβάλ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ με ΤΟ ΚΟΙΝΟ και ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ να παρακολουθεί και να ΨΗΦΙΖΕΙ συνδιαμορφώνοντας το αποτέλεσμα αξιολογώντας τις ταινίες του προγράμματος.
ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ σε 5 πόλεις της Κρήτης θα απολαύσουμε το γρηγορότερο φεστιβάλ κινηματογράφου του κόσμου : περισσότερες από 40 ταινίες μέσα σε δύο ώρες! Θα παρασυρθούμε σ' ένα εξπρές κινηματογραφικό ταξίδι, αλλά και θα ψηφίσουμε τις καλύτερες ταινίες, για την ανάδειξη αυτής που θα βραβευτεί με την Επιλογή του Κοινού από τις 80 συμμετέχουσες πόλεις από όλον τον κόσμο. Μέσα σε αυτές και οι πέντε μεγαλύτερες πόλεις της Κρήτης:
Χανιά, Θερινός Κινηματογράφος Αττικόν,
Ρέθυμνο, Κινηματογράφος Παντελής,
Ηράκλειο, Πειραματικό Θέατρο Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου,
Αγ. Νικόλαος, Δημοτικό Κινηματοθέατρο REX,
Σητεία, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Σητείας,
Περισσότερες πληροφορίες για το Très Court International Film Festival μπορείτε να βρείτε στο https://www.chaniafilmfestival.com/tres-court
Ώρα έναρξης 8:30
Πολύκεντρο Σητείας


ΔΕΥΤΕΡΑ 17/6/19



Η ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ ΒAILA σας προσκαλεί σε μια βραδιά κεφιού, χορού και παρουσιάσεων!!!
Ελάτε να απολαύσουμε μαζί το μεγάλο μας ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΠΑΡΤΙ, πλούσιες χορογραφίες, χορό LATIN και TANGO, αλλά και χορευτικές εκπλήξεις για όλους!!!
Τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, 17 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ στην Κεντρική Πλατεία με είσοδο ελεύθερη!
Το μήνυμά μας :

Χορέψτε πριν τελειώσει η μουσική! Ζήστε πριν τελειώσει η ζωή!!!

ΤΕΤΑΡΤΗ 19/6/19



¨ΣΑΝ ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ¨
Σμύρνη 1922...Το ταξίδι ξεκινάει νωρίτερα...Τότε που κανείς δεν έμοιαζε να κοιμάται σε αυτή την πόλη. Τότε που ακούγονταν τραγούδια και την αυγή, από τους εργάτες που δούλευαν όλη τη νύχτα στα καπνά και τελείωναν με το πρώτο φως….
Τότε που οι λατέρνες σκορπούσαν το μελωδικό τους κελάηδισμα σε όλους τους γάμους και τα μεγάλα κέντρα του Βόσπορου και της Μ.Ασίας..Τότε η προκυμαία της Σμύρνης μοσχομύριζε από το φρεσκοκομμένο καφέ και το ηλεκτροκίνητο καφετριβείο του κυρ-Κώστα…
Η Σχολή Παραδοσιακών Χορών της Ευαγγελίας Βεζυράκη και οι μαθητές όλων των τμημάτων παρουσιάσουν μια αφιερωματική μουσικοχορευτική παράσταση για την Μ.Ασία και τα παραδοσιακά επαγγέλματα που έχουν χαθεί μέσα από αφηγήσεις ,μαντινάδες , τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς.
Ώρα έναρξης 20:30
Γενική είσοδος: 4 ευρώ.Άλσος Χλουβεράκη.


0

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΣΑΒΒΑΤΟ -ΚΥΡΙΑΚΗ 21-22-23-/6/19





2ο ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΗΤΕΙΑΣ





Δελτίο τύπου
Το 2οΠαιδικό Φεστιβάλ Σητείας έρχεται και θα φέρει τα πάνω κάτω!!!




Παρασκευή 21 Ιουνίου – προ-φεστιβάλ – Κεντρική Πλατεία
6.00μ.μ. - 7.00μ.μ.
  • Φωτογράφιση με τους ήρωες της Disney!
  • Vitalio Magic Show
  • Face painting
  • Σύλλογος Ρυθμικής Γυμναστικής Σητείας
  • Φουσκωτό παιχνίδι
Πολλές εκπλήξεις μέσα κι έξω από την θάλασσα!!!
9.00 μ.μ. ‘Θέατρο Της Σητείας’



Στα πλαίσια του 2ου Παιδικού φεστιβάλ Σητείας , η παιδική σκηνή του Θεάτρου της Σητείας, παρουσιάζει το έργο του Ράινερ Χάχφελντ «Ο Μορμόλης» σε μετάφραση Παναγιώτη Σκουφή.
Ο «Μορμόλης» , ένας φανταστικός φίλος των παιδιών, τα μαθαίνει να είναι ελεύθεροι και υπεύθυνοι άνθρωποι, κόντρα στα δήθεν «σωστά» και «πρέπει» των μεγάλων, με τρόπο χαριτωμένο και διασκεδαστικό .
Άλσος Χλουβεράκη.
Σάββατο 22 & Κυριακή 23 Ιουνίου – Παραλία Σητείας & Άλσος Χλουβεράκη
10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ. & 5:30 μ.μ. έως αργά το βράδυ
Παιχνίδια, εργαστήρια, μαγειρική, αθλητισμός, πειράματα, κατασκευές, αναρρίχηση, συναυλίες και άλλα πολλά σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις!!!
Και μην ξεχάσεις την Κυριακή το βράδυ το μεγάλο μας talent show
ΣΗΤΕΙΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑΛΕΝΤΟ!




Παιδιά και έφηβοι θα παρουσιάσουν στο κοινό το ταλέντο τους και θα διαγωνιστούν για τα μεγάλα μας βραβεία!!!
Εμείς το πιστέψαμε. Εσύ;
Πίστεψέ το. ΜΠΟΡΕΙΣ!!!
Με την υποστήριξη: Δήμος Σητείας, ΔΟΚΑΣ, ΟΑΣ, Κοινωνικό Παντοπωλείο.


* Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα των δράσεων στην σελίδα του φεστιβάλ: https://www.facebook.com/groups/426376944485570/
Είσοδος ελεύθερη!

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 – ΚΥΡΙΑΚΗ 23/6/19




ΕΚΘΕΣΗ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
Ώρες λειτουργίας από 19:00 έως 1:00




ΣΑΒΒΑΤΟ -ΚΥΡΙΑΚΗ-ΔΕΥΤΕΡΑ - ΤΡΙΤΗ 22-23-24-25/6/19
ΤΟΥΡΝΟΥΑ'' Shoot & score ''



Το 3ο τουρνουά Beach basketball στη Σητεία είναι γεγονός !
- Σουτάρεις καλά ;
- Μήπως έχεις το παρατσούκλι '' Ο ψυχρός εκτελεστής '','' Το κρύο αίμα '' ή '' Το βελούδινο σφυρί '' ;
- Είσαι σίγουρος πως όταν φεύγει η μπάλα από τα χέρια σου θ' ακουστεί το σκλατς απ' το διχτάκι ;
- Μπορείς να βάλεις περισσότερες μπάλες από τον αντίπαλο σου ;
Αν τα διαθέτεις όλ' αυτά βρες το μπασκετικό σου ταίρι κι ελάτε να σηκώσετε την κούπα στο 3ο τουρνουά beach basketball στην παραλία της Σητείας !
Πληροφορίες - Δηλώσεις συμμετοχών : 694 7945 417
Έλα στη γιορτή, έλα στο shoot & score !
Υπό την αιγίδα του Δήμου Σητείας!

ΤΕΤΑΡΤΗ 26/6/19
ΕΤΗΣΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΣΗΤΕΙΑΣ



Τα επιτεύγματα και οι δεξιότητες στο χορό που αποκτήθηκαν στην διάρκεια του διδακτικού έτους θα παρουσιαστούν στο Άλσος Χλουβεράκη σε μια εκδήλωση γεμάτη Κρήτη και Νότιο Αιγαίο.
Παίζουν οι μουσικοί ΠΑΡΑΓΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ :ΛΥΡΑΑΝΩΓΙΑΝΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ : ΛΑΓΟΥΤΟΛΑΤΖΑΝΑΚΗΣ ΜΑΝΟΣ,
ΤΖΑΒΟΛΑΚΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ : ΝΤΑΟΥΛΑΚΙ
Ώρα έναρξης 19,30
Στο Άλσος Χλουβεράκη
Είσοδος ελεύθερη


ΠΕΜΠΤΗ 27/6/19
«Ίχνη από τα Βυζαντινά πολιτιστικά σταυροδρόμια της Κων/πολης, της Τραπεζούντας, της Κρήτης».



Το γενικό Λύκειο Σητείας θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στο Ενετικό Κάστρο της πόλης μας, Φρούριο Καζάρμα, στα πλαίσια ολοκλήρωσης του πολιτιστικού προγράμματος, το οποίο εκπόνησε η Β΄ τάξη του Λυκείου μας με τίτλο «Ίχνη από τα Βυζαντινά πολιτιστικά σταυροδρόμια της Κων/πολης, της Τραπεζούντας, της Κρήτης». Η εκδήλωση είναι πολιτιστικού-ιστορικού χαρακτήρα καθώς αφιερώνεται: στα 125 χρόνια του Ζωγράφειου Λυκείου της Πόλης, στα 100 χρόνια της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και στο επετειακό έτος του Ερωτόκριτου.
Συμμετέχουν: το Λύκειο Ελληνίδων Σητείας, Ο Σύλλογος Μικρασιατών, Ποντίων και Αρμενίων Σητείας, η χορευτική ομάδα του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Σητείας «Τραπεζόντα» και η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Σερρών.
Ώρα έναρξης 21:00
Φρούριο Καζάρμα

ΣΑΒΒΑΤΟ 29/6/19
ΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΧΑΜΕΖΙΟΥ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2019
''ΓΙΟΡΤΗ ΞΥΓΑΛΟΥ''
Στο Χαμέζι το ξύγαλο γιορτάζει!



Ομιλίες, παρουσίαση συνταγών και βέβαια μπόλικο δωρεάν ξύγαλο. Σας προσκαλούμε να γνωρίσουμε αυτό το μοναδικό προϊόν της περιοχής μας.
Στη συνέχεια κοντά μας ο ΣΗΦΗΣ ΛΙΓΟΨΥΧΑΚΗΣ και οι συνεργάτες του, οι οποίοι δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις.
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΟΥΒΑΡΑΚΗΣ & Ο.Ε.
ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 29/6/19
ΓΙΟΡΤΗ ΝΕΡΟΥ



Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζάκρου σας προσκαλεί στην Γιορτή Νερού . Προσφέρονται πλούσιοι παραδοσιακοί μεζέδες ,προϊόντα Ζακρίτων παραγωγών .
Θα μας κρατήσουν συντροφιά το κρητικό συγκρότημα του Κωστή Βουτυράκη . Στην εκδήλωση θα φιλοξενήσουμε μουσικοχορευτικό συγκρότημα "Κίμων Ξυλοτύμπου" από την Κύπρο καθώς και η χορευτική ομάδα Παλαικάστρου.
Ώρα έναρξης 19.30
Πηγή Ζάκρου
Είσοδος Ελεύθερη

ΣΑΒΒΑΤΟ- ΚΥΡΙΑΚΗ 29- 30/6/19
«ΧΟΡΟΣ ΘΕΑΤΡΟ»




Σχολή Χορού «Φωτεινή Τερρανόβα»



  • 2 βραδιές με χορό και θέατρο



Η σχολή χορού «Φωτεινή Τερρανόβα» (αναγνωρισμένη από το κράτος), παρουσιάζει την δεύτερη παράσταση της με τα τμήματα έντεχνου, κλασικού χορού, μπαλέτου, jazz και θεάτρου. Με μεγάλη χαρά μαθητές της σχολής, παιδιά από 3,5 ετών, έφηβοι και ενήλικες θα παρουσιάσουν το ταλέντο τους και την δουλειά τους στον έντεχνο χορό και στο θέατρο.
2 βραδιές γεμάτες Τέχνη που θα ταξιδέψει θεατές μικρούς και μεγάλους, σε ένα παραμυθένιο ταξίδι. Μικρές και μεγαλύτερες μπαλαρίνες χορεύουν με μουσικές μεγάλων συνθετών και ένας «αλλιώτικος» παπουτσωμένος γάτος, μπλέκονται γλυκά σε μια μαγική περιπέτεια επί σκηνής,.

Γενική είσοδος 5 ευρώ. Μέρος των εσόδων θα δοθεί στους Εθελοντές Διασώστες Εκτάκτων Αναγκών Κρήτης -ΕΔΕΑΚ.
Υπό την αιγίδα του ΔΟΚΑΣ
Υπεύθυνη τμημάτων χορού-Χορογραφίες: Φωτεινή Τερρανόβα
Υπεύθυνος τμημάτων θεάτρου & θεατρικής ξιφασκίας-Σκηνοθεσία: Νίκος Βασιλάκης.
Πρόγραμμα Ιουλίου
Πρόγραμμα Αυγούστου

Ο Δήμος Σητείας και ο Δ.Ο.Κ.Α.Σ. σας εύχονται
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου