Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Νέα ναυτιλιακή εταιρεία στη Νότια Κρήτη


Χανιά 6 Ιουνίου 2018

Μία νέα ναυτιλιακή εταιρεία «ανοίγει πανιά» την Πέμπτη 07 Ιουνίου 2018 αλλάζοντας τα δεδομένα στα ναυτικά δρώμενα του Νομού Χανίων και γενικά της Νότιας Κρήτης.
Η «Ναυτική Εταιρεία Θαλάσσιων Μεταφορών Νότιας Κρήτης» ή αλλιώς η ΝΕΝ Κρήτης συστάθηκε το 2018 από Κρητικούς επιχειρηματίες, με καταγωγή από τα Σφακιά, με αποστολή να παρέχει υπηρεσίες θαλάσσιας μεταφοράς ανθρώπων και εμπορευμάτων αρχικά στα Νότια του Νομού Χανίων.

Σκοπός της εταιρείας είναι να παρέχει μεταφορικό έργο σε λιμάνια των Σφακίων και του Σελίνου και εν γένει θαλάσσιες μεταφορές με τα υψηλότερα Ελληνικά και διεθνή στάνταρ και σύμφωνα με τους κανόνες της ναυσιπλοΐας.
Το πρώτο πλοίο της εταιρείας που θα ξεκινήσει δρομολόγια, είναι το ΑΠΟΛΛΩΝ Κ., ένα πλοίο που πληροί όλες τις εθνικές και διεθνείς προδιαγραφές ναυσιπλοΐας και έχει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις και πιστοποιητικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Επανδρώνεται από ένα έμπειρο πλήρωμα 6 ατόμων, μεταξύ αυτών και δύο κυβερνήτες με πολυετή πείρα στην επιβατηγό ναυτιλία. Το ΑΠΟΛΛΩΝ Κ. έχει μήκος 33 μέτρα, μετασκευάστηκε πλήρως το 2018, έχει δύο πανίσχυρες μηχανές diesel συνολικής ιπποδύναμης 742 ίππων, ταξιδεύει με ταχύτητα 14 κόμβων την ώρα και μπορεί να μεταφέρει με ασφάλεια 260 επιβάτες.
Τα καθημερινά δρομολόγιά του θα εξυπηρετούν επιβάτες από και προς τα λιμάνια της Χώρας Σφακίων, του Λουτρού, της Σούγιας, καθώς και το πολύ σημαντικό λιμάνι για τον τουρισμό του νησιού μας, αυτό της Αγίας Ρουμέλης.

Στόχος της ΝΕΝ Κρήτης είναι να αναδειχθεί ως η καλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία στην Νότια Κρήτη, σπάζοντας ουσιαστικά το μονοπώλιο που υπάρχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, με σεβασμό στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Στα σχέδια της εταιρείας είναι να επεκτείνει το μεταφορικό της έργο και σε άλλες περιοχές του νησιού μας.
Από αύριο Πέμπτη 07 Ιουνίου 2018, το ΑΠΟΛΛΩΝ Κ. ξεκινάει τα δρομολόγια του με τις παρακάτω ώρες αναχώρησης:

Οι επιβάτες θα μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήρια τους αρχικά από την είσοδο του πλοίου και τις επόμενες ημέρες από τα εγκεκριμένα σημεία πώλησης στα περίπτερα της εταιρείας στο Λιμάνι της Χώρας Σφακίων, στο Λουτρό, την Αγία Ρουμέλη, καθώς και από τα συνεργαζόμενα πρακτορεία στην Σούγια και την Παλαιόχωρα.

Για πληροφορίες, κ. Άρτεμις Κριαρά, τηλ: 2821080073, κιν: 6972157012, email: info@nenkritis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου