Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Σητεία: Σκάφος προσέκρουσε στα βράχια

Στα βράχια κατέληξε επαγγελματικό βοηθητικό σκάφος θαλασσίων μέσων αναψυχής, στην Σητεία, όταν λόγω μηχανικής βλάβης με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από δυνατό άνεμο .
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος αναφέρει «ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σητείας ότι το επαγγελματικό βοηθητικό σκάφος θαλασσίων μέσων αναψυχής “ΣΟΦΙΑ” Λ.Σ. 1153, με έναν (01) επιβαίνοντα, προσέκρουσε σε αβαθή, στην βραχώδη θαλάσσια περιοχή “ΜΟΧΛΟΥ”.Άμεσα στο σημείο, μετέβη περιπολικό όχημα Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. διαπιστώνοντας τα ανωτέρω, ενώ κατά δήλωση του Κυβερνήτη, κατά τη διάρκεια μεθόρμισης του “ΣΟΦΙΑ” στο αλιευτικό καταφύγιο “ΜΟΧΛΟΥ”, έσβησε ο κινητήρας του σκάφους, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από δυνατό άνεμο που έπνεε στην περιοχή και να προσκρούσει στα βράχια.
Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το σκάφος πρόκειται να αποκολληθεί με μέριμνα του ιδιοκτήτη.
Από το Λιμεναρχείο Σητείας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΣΟΦΙΑ” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐα»

http://www.haniotika-nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου