Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Κινητοποίηση την Παρασκευή στην 7η ΥΠΕ από τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου

Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή 1η Ιουνίου στις 11 το πρωί στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ στο Ηράκλειο οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν στο Νοσοκομείο, το οποίο θεωρείται το πιο υποστελεχωμένο Νοσοκομείο της Κρήτης και ένα από τα πιο υποστελεχωμένα Νοσοκομεία της χώρας.Η παράσταση διαμαρτυρίας γίνεται κατόπιν απόφασης της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου που είχε εγκρίνει το παρακάτω κείμενο:

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου δεν αντέχουμε άλλο την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την έλλειψη προσωπικού σε όλα τα τμήματα και υπηρεσίες του ΓΝΑΝ και με τη μη τήρηση των κανόνων της εργασιακής νομοθεσίας στο Νοσοκομείο μας.

Τα τελευταία χρόνια ενώ σε κάποια θέματα έχει βελτιωθεί η κατάσταση (επάρκεια υλικών, φαρμάκων κλπ), στο θέμα της στελέχωσης του Νοσοκομείου όχι μόνο δεν έχει βελτιωθεί η κατάσταση αλλά έχει επιδεινωθεί. Αυτό φαίνεται και από την εξέλιξη του αριθμού των μόνιμων εργαζόμενων του Νοσοκομείου: Ιανουάριος 2012: 375 εργαζόμενοι, Ιανουάριος 2015: 256 εργαζόμενοι, Ιανουάριος 2018: 245 εργαζόμενοι. Το ποσοστό των κενών οργανικών θέσεων είναι 46% Η επιδείνωση της κατάστασης φαίνεται και από τον τεράστιο αριθμό των οφειλόμενων ημερών άδειας και ρεπό σε κάθε εργαζόμενο που δεν έχει μειωθεί, αλλά έχει αυξηθεί.

Και δυστυχώς ενώ επικρατεί αυτή η κατάσταση, η διοίκηση του Νοσοκομείου προχωρά σε αυταρχικές και πιεστικές αποφάσεις και πρωτοβουλίες που δημιουργούν περεταίρω αναστάτωση και ένταση στους εργαζόμενους και στο Νοσοκομείο

Δεν αντέχουμε άλλο.

Ζητούμε να τηρείται η εργασιακή νομοθεσία για την οκτάωρη εργασία, για τα 2 ρεπό την εβδομάδα, για τη χορήγηση της κανονικής άδειας στο ίδιο έτος, για την 11ωρη ανάπαυση ανάμεσα σε 2 βάρδιες.

Ζητούμε να μπορούμε να πάρουμε τις άδειες και τα ρεπό μας, να μπορούμε να ξεκουραζόμαστε, να μπορούμε να δουλεύουμε με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και με επαρκή στελέχωση των τμημάτων και των κλινικών, ώστε να παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας τους ασθενείς.

Ζητούμε να αλλάξει ο αυταρχικός τρόπος διοίκησης του Νοσοκομείου.

Ζητούμε το Νοσοκομείο να δουλέψει σύμφωνα με τις δυνατότητες του εναπομείναντος προσωπικού (όπως αυτές ορίζονται από τη νομοθεσία και τον οργανισμό), διαφορετικά κινδυνεύουν και οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς.

Διεκδικούμε :
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
Μονιμοποίηση των συμβασιούχων
βελτίωση της κτιριακής κατάστασης και του εξοπλισμού του Νοσοκομείου
αύξηση του προϋπολογισμού σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες

Το τελευταίο διάστημα η τοπική κοινωνία και οι φορείς με τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση για το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου (σε εποχές δύσκολες για τη συμμετοχή σε συλλογικές διεκδικήσεις) έδειξαν ότι στηρίζουν τον αγώνα μας για επαρκή στελέχωση του Νοσοκομείου. Παρόλαυτα η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δεν έχουν ανταποκριθεί ούτε στα αιτήματα για βελτίωση της στελέχωσης, αλλά ούτε καν για καθορισμό συνάντησης για το θέμα.

Συνεπώς αποτελεί για μας μονόδρομο η συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι να ικανοποιηθούν τα παραπάνω αιτήματα.

Προχωρούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στα Γραφεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης την Παρασκευή 1/6/2018



ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΝΑΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου