Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Ενημερωτική εκδήλωση για την μείωση παραγωγής αποβλήτων και την ενίσχυση της Ανακύκλωσηςστο Δήμο Σητείας


  
Στο πλαίσιο των ενημερωτικών δράσεων του Δήμου Σητείας για θέματα  διαχείρισης στερεών αποβλήτων, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4/5/2018, ενημερωτική εκδήλωση στο Γυμνάσιο Παλαικάστρου, σχετικά με την πρόληψη παραγωγής αποβλήτων, τη μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας και την ανακύκλωση στο Δήμο.

Οι μαθητές του Γυμνασίου ενημερωθήκαν με την αξία της πρόληψης παραγωγής αποβλήτων, για τους τρόπους μείωσης χρήσης της πλαστικής σακούλας και τη σημασία του διαχωρισμού των αποβλήτων στην πηγή προκειμένου να ενισχυθεί η προσπάθεια της ανακύκλωση αποβλήτων. 
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο αρμόδιος για θέματα Καθαριότητας & Περιβάλλοντος του Δήμου, αντιδήμαρχος κ. Κοζυράκης Νικόλαος, ο οποίος ενημέρωσε για τις προσπάθειες του Δήμου για τη βελτίωση των υπηρεσιών καθαριότητας και την προώθηση της ανακύκλωσης στο Δήμο Σητείας.
Στους μαθητές μοιράστηκαν σακούλες πολλαπλής χρήσης από ανακυκλωμένο πλαστικό  προκειμένου να μεταφέρουν στην οικογένεια τους το μήνυμα για την αναγκαιότητας μείωσηςτων αποβλήτων και τη σημασία διαχωρισμού των οικιακών αποβλήτων ως το σημείο κλειδί για την ανακύκλωση και αξιοποίηση αυτών. 
Τέλος Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Διευθυντή και τους καθηγητές για τη συνεργασία και φυσικά τους μαθητέςτου ΓυμνασίουΠαλαικάστρου,για τους οποίους αξίζει να σημειωθεί  ότι επέδειξαν ιδιαίτερο ενθουσιασμό και ευαισθησία στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου