Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Συμμετοχή του Γεωπάρκου της Σητείας στο Τριήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο ΚΠΕ Ανωγείων



Το Γεωπάρκο της Σητείας συμμετείχε στο τριήμερο Ιδρυτικό Επιμορφωτικό Σεμινάριο για το Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ,του ΚΠΕ Ανωγείων με θέμα: «Ψηλαφώντας τη μνήμη της γης μέσα από τη γεωποικιλότητα, τα Γεωπάρκα και τις ανθρωπογενείς δραστηριότητες».Το ΚΠΕ Ανωγείων, ύστερα από την εγκριτική απόφαση του ΥΠ.Π.Ε.Θ. για την ίδρυση του Εθνικού Θεματικού Δικτύου  έχει αναλάβει τον συντονισμό όλων των σχετικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή 11 Μαΐου, έως και την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Ανωγείων και στην ευρύτερη περιοχή του Γεωπάρκου του Ψηλορείτη. 
Ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικοπιτιστικής Ανάπτυξης Δήμου Σητείας (ΔΟΚΑΣ) ως φορές διαχείρισης του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO της Σητείας, από την αρχή συνεργάζεται    με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Ανωγείων στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο  με τίτλο:  Ψηλαφώντας τη μνήμη της γης μέσα από τη γεωποικιλότητα, τα Γεωπάρκα και τις ανθρωπογενείς δραστηριότητες».  Ο ΔΟΚΑΣ  διαθέτει όλες τις υποδομές του Γεωπάρκου και το εκπαιδευτικό υλικό για την υλοποίηση των δράσεων του Δικτύου και θα στηρίξει επιστημονικά το Δίκτυο με το προσωπικό που διαθέτει.
Καλή επιτυχία στο ΚΠΕ Ανωγείων και σε όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές που συμμετέχουν στο δίκτυο , ευχόμαστε την νέα σχολική χρονιά να δούμε και τα δικά μας σχολεία του Γεωπάρκου και της ευρύτερης περιοχής της Σητείας, να συμμετέχουν σε αυτό το πολύ σπουδαίο περιβαλλοντικό πρόγραμμα που έχει άμεση σχέση με τα Γεωπάρκα και την γεωποικιλότητα. Ευχαριστούμε την εκπαιδευτική ομάδα του ΚΠΕ Ανωγείων και της κ. Κεφαλογίαννη Ζαχαρένιας  για την φιλοξενία και την συνεργασία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου