Τρίτη 15 Μαΐου 2018

ΔΗΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΣΗΤΕΙΑΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ 2018

Με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου ενημερώνουμε τους Δημότες μας ότι λόγω αυξημένης επικινδυνότητας έναρξης και διάδοσης πυρκαγιάς, απαγορεύεται η οποιαδήποτε καύση σε όλες τις υπαίθριες εκτάσεις έως και 31-10-2018.

Εφιστούμε την προσοχή των πολιτών για την λήψη των ενδεδειγμένων προληπτικών μέτρων για την αποφυγή έναρξης πυρκαγιάς καθώς και τις απαραίτητες ενέργειες σε περίπτωση εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς. Πληροφορίες σχετικά με τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας από πυρκαγιές μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) και στον ιστοχώρο του Δήμου μας (www.sitia.gr) στην ενότητα Πολιτική Προστασία.
Tέλος παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, να προβούν στην αποψίλωση από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση πάσης φύσεως εύφλεκτων υλικών. Ο καθαρισμός των ακαλύπτων χώρων αποτελεί βασικό μέτρο για την αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς και ταχείας επέκτασής της. Επισημαίνουμε ότι ο καθαρισμός των ακαλύπτων χώρων θα πρέπει να υλοποιηθεί κατά τις αρχές της αντιπυρικής περιόδου (εως 15/6/2-18) και αποτελεί βασική υποχρέωση των ιδιοκτητών τους καθώς σε αντίθετη περίπτωση προβλέπεται η επιβολή κυρώσεων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.



                                                            



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου