Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

Μπάμπης Σαριδης: ΠΑΡΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΤΡΟΠΗ. ΕΝΕΠΑΙΞΕΣ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΣΟΥ.

 


ΠΑΡΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΤΡΟΠΗ.

ΕΝΕΠΑΙΞΕΣ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ  ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΣΟΥ.

Η ανάκληση από το ΔΣ Σητείας της απόφασης για μη εγκατάσταση άλλων ανεμογεννητριών στην επαρχία δεν είναι δημοκρατικά νομιμοποιημένη, γιατί όλως τυχαίως δεν μπήκε στον δημοκρατικό προεκλογικό διάλογο.

Υπάρχουν ορισμένες αποφάσεις σε κάθε δήμο οι οποίες είναι αποφάσεις πυλώνες γιατί έχουν να κάνουν με τον οικονομικό αναπτυξιακό προσανατολισμό, με την ίδια τη ζωή των δημοτών , των οικογενειών τους και του μέλλοντος των παιδιών τους.

Οι αποφάσεις αυτές για να ανακληθούν και αυτό είναι απαίτηση ακρογωνιαίος λίθος της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας να μπαίνουν σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους στο μεγαλύτερο δημόσιο δημοκρατικό διάλογο που δεν είναι άλλος από αυτόν της προεκλογικής περιόδου, πράγμα που όλως τυχαίως δεν έγινε.

Γύρω από τις αποφάσεις πυλώνες αναπτύσσεται διάλογος με επιχειρήματα , αντεπιχειρήματα ούτως ώστε ο εντολέας που είναι ο δημότης πολίτης να γνωρίζει πλήρως και να τοποθετείται με την ψήφο του επί του μέρους και του όλου με την τελική του επιλογή. Ο διάλογος αυτός όλος τυχαίως κατά την προεκλογική περίοδο δεν έγινε.

Η ανάκληση των αποφάσεων πυλώνων τίθεται καθαρά και ξάστερα στα προγράμματα των δημοτικών παρατάξεων τα οποία επιχειρηματολογούν γύρω απ' αυτές και ζητούν από τον εντολέα ψηφοφόρο δημότη να δώσει την δυνατότητα στον εντολοδόχο να τις ανατρέψει. Που, πότε, σε ποιο πρόγραμμα υπήρξε η πρόταση περί ανατροπής της συγκεκριμένης απόφασης κύριε δήμαρχε; Σε όλη την προεκλογική περίοδο το αντίθετο στηρίχθηκες και ψηφίστηκες για δήμαρχος ο οποίος είναι αντίθετος στην εγκατάσταση επιπλέον ΒΑΠΕ στην επαρχία Σητείας.

Όταν έχουμε να κάνουμε με ήδη ληφθείσες αποφάσεις όπως αυτή για τις ΒΑΠΕ οι οποίες έχουν ληφθεί από προηγούμενη δημοτική αρχή και δεν αμφισβητήθηκαν από εσάς την παρελθούσα τετραετία, εύλογα δημιουργείται στο δημότη το ερώτημα, τι άλλαξε αντικειμενικά που επιβάλει την αλλαγή θέσης; Όλως τυχαίως δεν αναπτύχθηκαν αυτές οι αλλαγές προεκλογικά;

Οι υποψήφιοι με τις δημοτικές παρατάξεις πρέπει να είναι γνώστες του πλήρους προγράμματος και των προθέσεων για επικείμενες αλλαγές σε περίπτωση ανάληψης της δημοτικής αρχής, για να μην υπάρχουν διαφοροποιήσεις κύριε Ζερβάκη που να σας οδηγούν στον αυταρχισμό και μη ευπρεπή για να μην πούμε αντιδημοκρατική συμπεριφορά. Μικρή γαρ η Ιερουσαλήμ. Ούτε να δέχονται οι διαφωνούντες bullying από αγανακτισμένους δήθεν ιδιοκτήτες που θέλουν να πουλήσουν.

Η ανάκληση της απόφασης στηρίχτηκε στο ΔΣ κατά κύριο λόγο στο επιχείρημα του ότι σεβόμαστε την θέληση των τοπικών κοινωνιών. Τι υποκρισία κύριε δήμαρχε; Ποιον κοροϊδεύετε;

Αυτοί που αντιπροσώπευσαν τις τοπικές κοινωνίες στο συγκεκριμένο θέμα, στο συγκεκριμένο δημοτικό συμβούλιο κατά τον προεκλογικό διάλογο μετά από τον οποίο εκλέχτηκαν, είχαν θέσει το ζήτημα της ανάκλησης της συγκεκριμένης απόφασης για την τοποθέτηση κι άλλων ΒΑΠΕ στους δημότες εντολείς τους;

Στο δεύτερο επιχείρημα των ανταποδοτικών από τις εταιρείες, στα ψίχουλα δηλαδή, στην κατάντια του καρότου μαστιγίου δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να επιχειρηματολογήσουμε. Το μόνο που λέμε , λίγη περηφάνια ψηλά το κεφάλι.

Τι υποτίμηση της κοινής νοημοσύνης, από που κι ως που ένα θέμα που είναι πανδημοτικής εμβέλειας το μόνο και βαρύνοντα λόγο έχουν οι τοπικές κοινωνίες;

Μόνο απ' αυτές εκλέχτηκε η παράταξη σας; Δεν εκλέχτηκε σε επίπεδο δήμου; Η απόφαση αυτή δεν έχει εμφανέστατα δημοκρατική νομιμοποίηση είναι αίολη, μπορεί και πρέπει να ανακληθεί.

Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα, υπάρχουν και θεσμικοί και πολιτικοί τρόποι διεξόδου.

Οι κοινωνίες έχουν τους δικούς τους νόμους , τους δικούς τους δρόμους, γεννούν τις δικές τους πρωτοβουλίες ζυμωμένες με το δημότη πολίτη και τις ανάγκες του.

Τολμηρές όπως αυτή στο σχολείο του Χανδρά χθές. Δίπλα δίπλα με μια δημοτική αντιπολίτευση που απ' ότι φαίνεται αναδεικνύεται για να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη, από τα πράγματα σε σταθερή αξία.

-ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ

-ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ  Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΚΙ ΑΛΛΩΝ ΒΑΠΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΗΤΕΊΑΣ.

-ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΊΣ ΕΜΑΣ.

-ΠΡΟΣΦΥΓΉ ΕΝ ΑΝΑΓΚΗ ΣΕ ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΈΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.

-Η ΟΙΚΟΔΟΜΙΣΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΔΥΝΑΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΑ ΘΈΜΑΤΑ ΕΊΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΌΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ.

08/04/2024

Μπάμπης Σαριδης

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου