Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Διαμαρτυρία για την στάση του ΥΠΑΙΘΑ και της ΔΙΠΕ Λασιθίου σε όσους αντιστέκονται στην αξιολόγηση.



Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σητείας «ο Μύσων», έχει σταθεί από την πρώτη στιγμή απέναντι στην αντιεκπαιδευτική και αντιεπιστημονική αξιολόγηση. Μετά την απαράδεκτη εγκύκλιο Κατσαρού για καρατομήσεις διευθυντών/ντριών σχολείων ξεκίνησε η διαδικασία με τον διευθυντή Πασπαράκη Γιάννη, που δίνει τον αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση.
Το ΥΠΑΙΘΑ,και η ΔΙΠΕ Λασιθίου, προχώρησε - υιοθετώντας σκληρή γραμμή - σε εφαρμογή των ποινών στον διευθυντή Δημοτικού Σχολείου Φέρμων, που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές, εγγράφως από τον Διευθυντή Π.Ε. Λασιθίου. Ένας διευθυντής που για χρόνια έχει αποδείξει τι σημαίνει δημοκρατική διοίκηση σχολείου και συνδικαλιστική δεοντολογία. Η αναγκαστική παραίτηση από τη θέση του διευθυντή σχολείου, έδειξε πως πάνω απ’ όλα είναι η ηθική συνέπεια και η δεοντολογία. Με προσωπικό κόστος ο σ. Γ. Πασπαράκης αποφάσισε να παραιτηθεί για να μην προχωρήσει σε αξιολόγηση των συναδέλφων του. Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας «ο Μύσων», χαιρετίζουμε τη γενναία στάση του συναδέλφου και δηλώνουμε ότι είμαστε δίπλα του.

 -Αλεξάκης Αλέξανδρος, Πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σητείας «ο Μύσων».


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ψήφισμα Στήριξης στη συνδικαλιστικά ηθική και δεοντολογική στάση                                          

του συναδέλφου διευθυντή, Γιάννη Πασπαράκη

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας «ο Μύσων»  στηρίζει τη θαρραλέα πράξη και συνδικαλιστικά ηθική και δεοντολογική στάση του συναδέλφου διευθυντή, Γιάννη Πασπαράκη,  στο Δημοτικό Σχολείο Φουρνί της Ιεράπετρας, του νομού Λασιθίου, που ενάντια στον αυταρχισμό του ΥΠΑΙΘΑ επέλεξε την παραίτηση από τη θέση ευθύνης.

Ο συνάδελφος διευθυντής, απέναντι στην ενεργοποίηση των διατάξεων του άρθρου 56 του 4823/21 και στην έγγραφη προειδοποίηση, από τον Διευθυντή Π.Ε. Ν. Λασιθίου για καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές, διάλεξε με βάση το δημοκρατικό, αγωνιστικό και αξιακό του σύστημα να παραιτηθεί από στέλεχος εκπαίδευσης.

Καταγγέλλουμε με τον πιο εμφατικό τρόπο την αυταρχική και εκδικητική πολιτική της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του ΥΠΑΙΘΑ, που στραγγαλίζουν το δημοκρατικό δικαίωμα στον απεργιακό αγώνα, που διαλύουν το Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο και που ενεργοποιούν τις τιμωριτικές διατάξεις τις αντιεκπαιδευτικής-αντιεπιστημονικής αξιολόγησης. 

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                     Η Γεν. Γραμματέας

 

Αλεξάκης Αλέξανδρος                                                                      Ζαχαριάδου Αγγέλα

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου