Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

Αντίθετος στο νέο Αιολικό πάρκο ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Ψυχαγωγίας Δήμου Σητείας.

 

Σαν Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Ψυχαγωγίας Δήμου Σητείας εκφράζουμε έντονα τον προβληματισμό μας για τα τεκταινόμενα σχετικά με την νέα «επένδυση» που προσπαθούν να μας φυτέψουν στη περιοχή μας και συγκεκριμένα για το νέο Αιολικό Πάρκο στα χωριά Χανδρά, Αρμένους, Απίδι και Περβολάκια. Η θέση μας είναι ξεκάθαρα αντίθετη στην οποιαδήποτε χωροθέτηση νέων ΑΠΕ στην επαρχία μας κάτι που έχει εκφραστεί  από την ίδρυση του Συλλόγου μας το 2012 πολλές φορές με προηγούμενες αποφάσεις Διοικητικών Συμβουλίων και Γενικών Συνελεύσεων του Συλλόγου μας. Είναι πλέον καιρός να αντιδράσουμε ενωμένοι ενάντια σε αυτή την εξέλιξη που θέτει σε κίνδυνο την οικολογική ισορροπία και τη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας.

Κανένα οικονομικό συμφέρον ή ανταποδοτικό έργο δεν μπορεί να θεωρηθεί σημαντικότερο από την προστασία της περιοχής μας. Η φύση, ο πολιτισμός και η ιστορία μας αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ταυτότητάς μας και πρέπει να προστατευθούν με κάθε κόστος άποψη που εκφράζουμε διαχρονικά και φυσικά δεν θα την αλλάξουμε ούτε τώρα και φυσικά ούτε στο μέλλον.

Καλούμε όλους τους φορείς να εκφράσουν άμεσα την αντίδραση τους στο νέο έκτρωμα που σχεδιάζετε καθώς και το Δημοτικό Συμβούλιο, στο σύνολό του αλλά και κάθε σύμβουλο ξεχωριστά, να ακυρώσει τη προηγούμενη απόφαση του στις 05/03/24 που ανοίγει τη κερκόπορτα, σε κάθε Κοπελούζο  σε κάθε ΤΕΡΝΑ,  για να μετατρέψει τον τόπο μας σε μια μπαταρία. Το μέλλον της Σητείας πρέπει να είναι η σωστή τουριστική ανάπτυξη, η οποία θα σέβεται και θα αναδεικνύει τον φυσικό μας πλούτο. Καλούμε όλους τους πολίτες να μη συνδέσουν το όνομά τους με την καταστροφή του Δήμου μας και την περαιτέρω υποβάθμισή του.

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου