Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

Παραιτήθηκε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας Μαρία Γιαννακάκη.


Παραιτήθηκε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας Μαρία Γιαννακάκη και αποχώρησε από τον συνδυασμό «Σητεία Ενώνουμε Δυνάμεις». «Όλοι γνωρίζουμε τι έχει προηγηθεί την προηγούμενη εβδομάδα, μία βδομάδα δύσκολη για όλους μας, επώδυνη πολύ για μένα. Σήμερα στο σώμα υποβάλω την παραίτηση μου από το αξίωμα της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, θεωρώντας σκόπιμο να κρατήσω την αξιοπρέπεια μου και όχι το αξίωμα. 
Συσχετίζεται με την απαξιωτική θεωρώ συμπεριφορά του Δημάρχου -με τον οποίο έχω συμπορευτεί από το 2006 – απέναντι μου, οπότε καθιστά πλέον αδύνατη την συνεργασία μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμβούλους για την συνεργασία που είχαμε και την κα Φωτεινάκη για την ανεκτίμητη βοήθεια της στο να είμαστε παρόν εδώ στα ΔΣ. Κατ’ επέκταση όλων αυτών, είναι η δήλωση της ανεξαρτητοποίησης από τη δημοτική παράταξη «Σητεία, Ενώνουμε Δυνάμεις». Με πολύ πόνο, αλλά η αλήθεια είναι αυτή».


Το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας συζήτησε χθες εκ νέου το θέμα που αφορούσε τη «γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά το έργο: Τρεις ΑΣΠΗΕ συνολικής ισχύος 55 MW στις θέσεις Πλαγιές, Χαντριανή Κεφάλα, Δρούπι και συνοδών έργων οδοποιίας και χερσαίας ηλεκτρικής διασύνδεσης, στο Δήμο Σητείας, ΠΕ Λασιθίου».

Η απόφαση και πάλι ήταν κατά πλειοψηφία θετική ωστόσο με σημαντικές διαφοροποιήσεις από την συνεδρίαση της 6ης Μαρτίου όταν για πρώτη φορά είχε συζητηθεί το θέμα. Την Τετάρτη 10 Μαρτίου ψήφισαν θετικά 12 μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της πλειοψηφίας (15 ήταν την προηγούμενη φορά), αρνητικά οι 5 Δημοτικοί Σύμβουλοι της μειοψηφίας και 3 της πλειοψηφίας, δηλαδή 8 συνολικά (7 ήταν την προηγούμενη), λευκό 3 Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας (1 την προηγούμενη φορά ) και παρών 2 Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας (1 ήταν την προηγούμενη φορά ).






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου