Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

Δημήτρης (Μίμης) Δερμιτζάκης: Ανοίξατε διάπλατα το δρόμο για πολλές δεκάδες ανεμογεννήτριες που θα δώσουν τη χαριστική βολή στον τόπο σας και στην ευρύτερη περιοχή της Σητείας.

 

Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα

Σήμερα (06.03) το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας γνωμοδότησε κατά πλειοψηφία υπέρ της Μ.Π.Ε. του νέο Αιολικού Πάρκου στις περιοχές Χανδρά, Αρμένων και Περιβολακίων, συμφερόντων Κοπελούζου.

Με «σεβασμό» στις αποφάσεις των τοπικών συμβουλίων και πλειοδοτώντας σε «δημοκρατική» ευαισθησία, αποφάνθηκε υπέρ των 11 νέων (150 μέτρων) τεράτων στην περιοχή.

Μερικά ερωτήματα προς τον κ. Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους που ψήφισαν υπέρ:

Τί μεσολάβησε και πετάχτηκαν στο καλάθι των αχρήστων οι προηγούμενες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων που περιόριζαν «όποια νέα εγκατάσταση στην περιοχή του Αθερινόλακου»;

Τί διαφορετικό έχει το συγκεκριμένο Αιολικό Πάρκο και ψηφίσατε υπέρ;

Γνωρίζετε ότι έχουν αδειοδοτηθεί ή αδειοδοτούνται άλλες 126 ανεμογεννήτριες για την ευρύτερη περιοχή;

Με ποιά δικαιολογία θα αρνηθείτε την εγκατάστασή τους, αφού υπάρχει το προηγούμενο; Εκτός κι αν ήδη το έχετε προαποφασίσει.

κ. Δήμαρχε, με την εισήγησή σας στο Δημοτικό Συμβούλιο ξεκαθάρισαν οι δηλώσεις σας στις αρχές του χρόνου στις τηλεοράσεις περί μεγάλων έργων και ανταποδοτικότητας αυτών στην τοπική κοινωνία. Οφείλετε, όμως, μια εξήγηση προς τους Σητειακούς γι’ αυτήν την μεταστροφή σας. Οι παροικούντες της Ιερουσαλήμ καταλαβαίνουν, βεβαίως, ότι ήρθε η ώρα για εξόφληση προεκλογικών γραμματείων.

Φίλοι, συγχωριανοί των Αρμένων, Χανδρά και Περιβολακίων, έχετε καταλάβει ότι υποθηκεύετε το μέλλον των παιδιών σας; Ανοίξατε διάπλατα το δρόμο για πολλές δεκάδες ανεμογεννήτριες που θα δώσουν τη χαριστική βολή στον τόπο σας και στην ευρύτερη περιοχή της Σητείας. Αξίζει τον κόπο για τα λίγα ψίχουλα που σας υπόσχονται να καταστρέψετε όποια άλλη προοπτική μπορεί να υπάρξει;

Κάτι τελευταίο προς τους συμπολίτες που συμμετέχουν στο Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού στο πλαίσιο του Καρναβαλιού της πόλης. Δεχτήκατε σαν μέγα χορηγό την ΤΕΡΝΑ. Χαντρούλες για ιθαγενείς. Αναρωτηθήκατε μήπως ότι σε μερικά χρόνια τα παιδιά σας δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στη χαρά της γιορτής, γιατί θα έχουν μεταναστεύσει σε άλλους τόπους για να βρουν δουλειά;

Να αντισταθούμε ρε παιδιά, δε μας αξίζει τέτοιο μέλλον.

Δημήτρης (Μίμης) Δερμιτζάκης, 06/03/2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου