Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023

Yπογράφηκε η σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο « Οριοθέτηση - διευθέτηση ρέματος Κολονέλου ».

 

Σήμερα στο δημοτικό κατάστημα, μεταξύ του Δημάρχου Σητείας και της σύμπραξης μελετητών Δεσποτάκης Βασίλης - Παρασύρης Γιάννης, υπογράφηκε η σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο « Οριοθέτηση - διευθέτηση ρέματος Κολονέλου ».

Αντικείμενο της μελέτης είναι η οριοθέτηση - διευθέτηση του ρέματος Κολονέλου του Δήμου Σητείας. Η οριοθέτηση - διευθέτηση σε μήκος L = 0,15 km του ρέματος από την οδό Πραισού έως την εκβολή στην ακτογραμμή εντός του Λιμένα Σητείας. Από το συνολικό μήκος των 0,950 km, τα 0,15 km ευρίσκονται εντός κατοικημένων περιοχών ενώ τα υπόλοιπα 0,8 km ευρίσκονται εκτός κατοικημένων περιοχών και διευθετούνται με ανεπένδυτη διατομή. Η λεκάνη απορροής έχει εμβαδόν F=5,7 Km.

Η  μελέτη θα καθορίσει εν πολλοίς τις παρεμβάσεις η έργα που απαιτούνται για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων, παρόμοια με αυτά που ζήσαμε την 15η  Οκτωβρίου 2022.

Η ανάθεση της συγκεκριμένης μελέτης ήταν δέσμευση και υποχρέωση της δημοτικής αρχής για επίλυση μιας κατασκευαστικής αστοχίας πάρα πολλών χρόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου