Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023

Αποσύρει την υποψηφιότητά του από δήμαρχος Σητείας ο Μανώλης Τσιφετάκης


Ο Μανώλης Τσιφετάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Φίλες και Φίλοι,

Κατ’ αρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τους δεκάδες παλιούς και νέους συνεργάτες για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου, αλλά κυρίως για την ανιδιοτελή και αστείρευτη προσπάθειά τους στο εγχείρημα να βοηθήσουμε τον τόπο, τη Σητεία μας, να κάνει βήματα προόδου.

Η αγωνία όλων μας και δική μου προσωπικά ήταν και παραμένει τα παιδιά μας και οι νέες/νέοι μας να βλέπουν τη Σητεία ως τόπο όπου μπορούν να δημιουργήσουν και να προοδεύσουν ζώντας και επενδύοντας σε έναν Δήμο που δεν θα μαραζώνει και θα προσφέρει ελπίδα για το μέλλον.

Ταυτόχρονα, οφείλω να ζητήσω συγγνώμη γιατί αυτή η προσπάθεια δεν ευδοκίμησε και γι’ αυτό αναλαμβάνω αποκλειστικά την ευθύνη.

Οι κομματικές εξαρτήσεις, οι προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες ορισμένων, οι πιέσεις σε συμπολίτες να συμμετέχουν ή όχι ως υποψήφιοι, η μικροπολιτική, η τοξικότητα και η διπλοπροσωπία δεν ήταν και δεν θα είναι ποτέ χαρακτηριστικά που θα επιλέξω. Σε όλα αυτά, δυστυχώς, πρέπει να προστεθεί η απογοήτευση και η έλλειψη διάθεσης συμμετοχής στα κοινά μεγάλου μέρους της κοινωνίας μας.

Η συμμετοχή μου στα κοινά ήταν πάντα στην κατεύθυνση της υπευθυνότητας, της αγάπης και της προσφοράς στον τόπο μας όπου προέτασσα το γενικό και δημόσιο συμφέρον πάνω από το ατομικό.

Κατόπιν των παραπάνω, αποσύρω την υποψηφιότητά μου για το δημαρχιακό αξίωμα και αποδεσμεύω όλες τις συμπολίτισσες και όλους τους συμπολίτες που μου «έδωσαν το χέρι» να πράξουν ό,τι θεωρούν ότι θα συμβάλει στην ανάπτυξη και στην ευημερία αυτού του τόπου.

Εύχομαι ειλικρινά η νέα δημοτική αρχή που θα προκύψει από τις εκλογές του Οκτωβρίου να εξασφαλίσει την ποιότητα ζωής που αξίζει σε καθεμιά Σητειακιά και καθένα Σητειακό τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά μας και να ανασχέσει την υστέρηση που όλοι μας βιώνουμε.

Τέλος, δηλώνω ότι θα είμαι παρών και ενεργός πολίτης, μαζί με όσες/όσους μοιραζόμαστε κοινά οράματα, για την πρόοδο της Σητείας και της κοινωνίας και θα συνεχίσω να υπηρετώ τον τόπο μας από τη θέση του εκπαιδευτικού στο Γ.Ε.Λ. Σητείας.

Με εκτίμηση,

Μανώλης Γ. Τσιφετάκης


Πηγή : Ανατολή




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου