Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

Πρόσκληση για την Θεατρομουσικοχορευτική Παράσταση ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ την Πέμπτη 12 Αυγούστου

 


ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στο νησάκι μας και περιγράφει την συμβολή του στον αγώνα του 1821, τις επαναστάσεις που ακολούθησαν για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού (και ιδιαίτερα σε μία από αυτές, όπου υπήρξε ανάμειξη και ομάδας ΚΡΗΤΩΝ υποστηρικτών), την ιταλοκρατία μέχρι την ενσωμάτωσή του με τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα στη Μητέρα Ελλάδα και στη ζωή που κατάφεραν να δώσουν οι κάτοικοί του μετά από πολλές καταστροφές, με μόχθο, πείσμα και αγάπη διατηρώντας τα ήθη, τα έθιμα, τα τραγούδια και τους χορούς τους μέχρι σήμερα και συνεχίζοντας διά παντός.

Η παρουσίαση θα γίνει με δρώμενα (ιστορικά τεκμηριωμένα), δημώδη αφηγηματικά ποιήματα ιστορικών επεισοδίων- θεατρικά αποδιδόμενα, τραγούδια και χορούς.

Την παράσταση θα παρουσιάσουν μέλη του Τμήματος Πειραιά του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού, συνεργαζόμενα με την Πολιτιστική Μουσικοχορευτική Ομάδα Καστελλορίζου, το Κέντρο Χορού και Πολιτισμού «Πολυμήλη και ΤΗΝ Χορευτική Ομάδα Παλαικάστρου Σητείας Κρήτης.

Τα καστελλοριζιακά τραγούδια αποδίδονται από την Πρόεδρο της Π.Μ.Ο. Καστελλορίζου κ. Ευαγγελία Ξενοπούλου, που έχει τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών με έπαινο, για την προσφορά της στη διάδοση της παράδοσης, των εθίμων και τραγουδιών του Καστελλορίζου και της Δωδεκανήσου γενικότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου