Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Α Ι Μ Ο Δ Ο Σ Ι Α Την ΠΕΜΠΤΗ 22- 10- 2020 Από 09.30 μέχρι 13:30
Παρακαλούνται οι εθελοντές αιμοδότες , να προσέλθουν με ταυτότητα & ΑΜΚΑ ,στο προαύλιο του Γραφείου του Ερυθρού Σταυρού - Εργατικές Κατοικίες B, Σητεία. 

Ενημερώνουμε τους Εθελοντές αιμοδότες ότι για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία τους και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού της Κινητής Μονάδας, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ « ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ» ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.
Για την αποφυγή συνωστισμού η προσέλευση στο χώρο της Αιμοδοσίας, θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας τη Πέμπτη από 8.00 το πρωί στο τηλέφωνο του Περιφερειακού τμήματος Ε.Ε.Σ. Σητείας 28430-26073.
Για οποιαδήποτε πληροφορία απευθύνεστε στην υπεύθυνη του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ε.Ε.Σ. Σητείας κ. Θανέλλα Ελένη στο 6974656609.
Γνωρίζοντας ότι στις μέρες μας είναι δύσκολη η εύρεση αίματος σε επείγουσες καταστάσεις, παρακαλούμε να συμμετέχουν όσοι μπορούν στη συγκεκριμένη προσπάθεια, έχοντας υπόψη ότι το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού δεν μπορεί να δώσει αίμα. Η διαδικασία της αιμοδοσίας είναι ακίνδυνη και ανώδυνη. Επίσης, διαρκεί μόλις μερικά λεπτά της ώρας. Ο όγκος του αίματος που αφαιρείται, αντικαθίσταται μέσα σε λίγες ώρες.Όσοι επιθυμούν να δίνουν αίμα, θα πρέπει να γνωρίζουν: 

να είναι 18-60 ετών 

να είναι υγιής 

μπορεί να δίνει ανά 3 μήνες, ανάλογα με τη σύσταση του αρμόδιου γιατρού 

να μην έχει χρόνια προβλήματα (αρτηριακή υπέρταση, καρδιοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη, αλλεργίες, άσθμα, άτομα που βρίσκονται υπό χημειοθεραπείες ή υπό άλλη αγωγή για ευκαιριακές λοιμώξεις) 

να μην έχει εγχειριστεί ή μεταγγιστεί εντός του τελευταίου έτους 

να έχει φάει ελαφρύ πρωινό 

να μην έχει γεννήσει εντός του έτους 

να έχουν περάσει 2,5-3 ώρες από το τελευταίο γεύμα 

να μην έχει καταναλώσει αλκοόλ ένα 24ωρο πριν 

να μην είναι άυπνος (περίπου 7 ώρες ύπνου) 

να μην έχει πάρει φάρμακα τα τελευταία 24ωρα (τρία 24ωρα για depon και πέντε 24ωρα για ασπιρίνη) 

Ευχαριστούμε θερμά τους αιμοδότες και καλούμε όλους που μπορούν, να δίνουν αίμα.

Η προσφορά αίματος είναι το μεγαλύτερο δείγμα αγάπης ανθρώπου σε άνθρωπο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου