Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

3ο SITIA GEOPARK TRAIL


Πραγματοποιήθηκαν  με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 13 Οκτωβρίου  2019, ο 3ος  αγώνας  ορεινού τρεξίματος 24 χιλιομέτρων, ο αγώνας ανώμαλου δρόμου 6 χιλιομέτρων και η πεζοπορία του 3ου   SITIA GEOPARK TRAIL. Το  3ου SITIA GEOPARK TRAIL  οργανώθηκε από τον Δήμο Σητείας, στα πλαίσια της Πράξης με τίτλο «ΓΕΩΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΓΕΩΠΑΡΚΑ – GEOTOURISM IN INSULAR GEOPARKS» και ακρωνύμιο “ GEO-IN ” που είναι ενταγμένη στο  Πρόγραμμα Συνεργασίας INTERREG V-A ΕΛΛΑΔΑ – ΚΥΠΡΟΣ 2014 – 2020.


Ο αγώνας συνδιοργανώθηκε από το Δημοτικό Οργανισμό Κοινωνικοπολιτιστικής  Ανάπτυξης Σητείας (ΔΟΚΑΣ) και τον Οργανισμό Ανάπτυξης Σητείας Α.Α.Ε. ΟΤΑ   με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, των τοπικών συμβουλίων Ζάκρου,  Ζήρου και Κατσιδωνίου, των πολιτιστικών  συλλόγων Ζήρου, Ζάκρου,  Σιτάνου,  και Αδραβάστων, των εθελοντικών ομάδων της ΕΔΕΑΚ, των Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του Ορειβατικού Φυσιολατρικού Συλλόγου Σητείας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σητείας.


Η συμμετοχή των αθλητών  τόσο στον αγώνα των 24 χιλιομέτρων όσο και στον αγώνα  ανωμάλου δρόμου των 6 χιλιομέτρων ήταν ικανοποιητική. Το γεγονός αυτό μας  κάνει αισιόδοξους ότι την επόμενη χρονιά οι συμμετοχές θα είναι περισσότερες και το SITIA GEOPARK TRAIL , θα καθιερωθεί ως ένα αθλητικό γεγονός πανελλήνιας εμβέλειας. Τέτοιες δράσεις προβάλουν τον Δήμο μας, αναδεικνύουν τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα ως μια περιοχή που προσφέρεται για την ανάπτυξη του εναλλακτικού και υπεύθυνου τουρισμού, αξιοποιώντας την παγκόσμια αναγνώριση της Σητείας, ως παγκόσμιο Γεωπάρκο της UNESCO.
Ήταν μια αρκετά δύσκολη οργανωτικά προσπάθεια που χωρίς την στήριξη όλων των εθελοντικών ομάδων και των συλλόγων που προαναφέραμε, δεν θα μπορούσε να έχει αυτή την θετική κατάληξη.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε μια σειρά ανθρώπων, εθελοντών, φορέων  και συλλογικοτήτων που ο καθένας με τον τρόπο του και συμβολή του βοήθησε στην επιτυχή οργάνωση του  SITIA GEOPARK TRAIL 2019.


Πρώτα, ευχαριστούμε όλους τους αθλητές  και τις αθλήτριες που συμμετείχαν στους αγώνες και μας τίμησαν με την παρουσία τους, από όλη την Κρήτη.
Τους εργαζόμενους της Διεύθυνσης Δασών, του Δήμου και τους εθελοντές  που σε δύσκολες συνθήκες καθάρισαν, βελτίωσαν την προσβασιμότητα και σήμαναν το μονοπάτι Ε4 από  την Ζήρο – Σίτανο έως την Κάτω Ζάκρο.
Τους διασώστες της ΕΔΕΑΚ και τους Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταύρου , για την πολύτιμη βοήθεια τους στην ασφάλεια και στην οργάνωση του αγώνα.
Τον Φυσιολατρικό Ορειβατικό Σύλλογο Σητείας για την  οργάνωσης της πεζοπορίας.
Την Αστυνομία και Πυροσβεστική Υπηρεσία Σητείας  που φρόντισαν για την ασφάλεια του αγώνα.
Τον Διοικητή  της βάσης Κυριαμαδίου για την παραχώρηση του ασθενοφόρου και του γιατρού της μονάδας.
 Τον διευθυντή του ΑΗΣ Αθερινόλακου για την παραχώρηση του ασθενοφόρου.
Τους γιατρούς του νοσοκομείου Σητείας που παραβρέθηκαν και υποστήριξαν ιατρικά τον αγώνα.
Τους πολιτιστικούς συλλόγους  Ζήρου, Ζάκρου  Σιτάνου, και Αδραβάστων για την οργάνωση των σημείων τροφοδοσίας σε όλη την διαδρομή των 24 χιλιομέτρων.
Τους προέδρους των  τοπικών συμβουλίων Ζάκρου, Ζήρου και Κατσιδωνίου  για την συμμετοχή τους στην οργάνωση των αγώνων.
Τους εθελοντές που στήριξαν την δράση της αναρρίχησης στο φαράγγι της Ζάκρου.
Την χορευτική ομάδα του πολιτιστικού Συλλόγου Παλαικάστρου.
Όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης που όλο αυτό το διάστημα πρόβαλλαν  όχι μόνο τον αγώνα του SITIA GEOPARK TRAIL, αλλά και  όλες τις δράσεις του  Γεωπάρκου  της Σητείας.
Την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου.
Τους χορηγούς του αγώνα, «Σητειακό νερό» Ζαργιανάκης και τους ξενοδόχους  Στέλλα Αϊλαμάκη  και Γιάννη Κακουράκη.
Η δράση Συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Τ.Π.Α.) και από Εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου.

Ο  Δήμαρχος Σητείας
Γεώργιος Ζερβάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου