Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Σητείας,οι αξιολογητές της UNESCO.


Ο Προοδευτικός Σύλλογος Σητείας «Ο Βιτσέντζος Κορνάρος», στο πλαίσιο της αξιολόγησης του Γεωπάρκου Σητείας, ως επίσημος εταίρος, είχε την τιμή να φιλοξενήσει στον χώρο του Λαογραφικού & Ιστορικού Μουσείου Σητείας, την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019, τους αξιολογητές της UNESCO.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, είχαμε την ευκαιρία να ξεναγήσουμε τους εκπροσώπους της UNESCO στους χώρους του Μουσείου και να συζητήσουμε μαζί τους τις δράσεις του Συλλόγου. Έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Εργαστήρι Υφαντικής και, μάλιστα, έγιναν συζητήσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν, για μία συνεργασία του Σωματείου μας με το Γεωπάρκο της Ρουμανίας. Αναφερθήκαμε στις προοπτικές που υπάρχουν για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του Μουσείου, μέσω προγραμμάτων που σχετίζονται με το Γεωπάρκο και για εκπαιδευτικά προγράμματα που μπορούν να ενταχθούν στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με το Γεωπάρκο Σητείας. Συζητήσαμε για τις εργασίες που έχουν ήδη ξεκινήσει από τη Δημοτική Αρχή για τη συντήρηση του κτιρίου, καθώς και για την αναζήτηση προγράμματος, στο οποίο μπορούμε να ενταχθούμε, προκειμένου να υλοποιήσουμε την πολυπόθητη μουσειολογική μελέτη για τον πλήρη εκσυγχρονισμό του Λ.Ι.Μ.Σ.. Οι αξιολογητές έμειναν ιδιαιτέρως ενθουσιασμένοι με την προσπάθεια που γίνεται στον Σύλλογο για τη διατήρηση της υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς. Ακολούθησε κέρασμα και συζήτηση με τους αξιολογητές για θέματα πολιτιστικού περιεχομένου.

Στη συνέχεια, ο Σύλλογος, ανταποκρινόμενος στην πρόταση του Συντονιστή του Γεωπάρκου Σητείας, με τον οποίον έχουμε άριστη συνεργασία, τον κ. Βαγγέλη Περάκη, φιλοξένησε στην αυλή του Λαογραφικού & Ιστορικού Μουσείου Σητείας την τελευταία εκδήλωση με τους υποστηρικτές του Γεωπάρκου Σητείας και τους αξιολογητές, την Κυριακή 21 Ιουλίου 2019. Με τον τρόπο αυτόν, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η προγραμματισμένη εκδήλωση, βάζοντας και το Σωματείο μας το δικό του μικρό λιθαράκι για τη θετική αξιολόγηση του Γεωπάρκου μας από τους εκπροσώπους της UNESCO, οι οποίοι, όπως, εξάλλου, δήλωσαν έμειναν απολύτως ικανοποιημένοι από τη φιλοξενία.

Στο σημείο αυτό, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συνέβαλαν για την επιτυχή ολοκλήρωση της χθεσινής εκδήλωσης.

Τα μέλη του Δ.Σ. του Προοδευτικού Συλλόγου Σητείας «Ο Βιτσέντζος Κορνάρος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου