Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

2ο Φεστιβάλ Πολιτισμού, Παράδοσης και Τεχνών στην Σητεία! ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019




“Ο Ερωτόκριτος κι η Αρετούσα...Μες του καιρού τ’ αλλάματα δεν κατελύθη η αγάπη” (Μουσικοχορευτική Παράσταση- Διασκευασμένο Σενάριο)

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:
ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΙΡΗΝΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ¨ΕΙΡΗΝΗ¨ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ο Χορευτικός Όμιλος «Ειρήνη» Ηρακλείου Αττικής (Χ.Ο.Ε.) αποτελεί, σύμφωνα με το καταστατικό του, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, με καθαρά ερασιτεχνικό χαρακτήρα και οι μόνοι πόροι του είναι οι συνδρομές των μελών του και οι προσφορές φίλων και άλλων οργανισμών.
Ο Χ.Ο.Ε. ή το χορευτικό «Ειρήνη» (όπως είναι ευρέως γνωστό), ξεκίνησε τα πρώτα του δειλά βήματα το 1980 στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, όταν κάποιοι άνθρωποι θέλησαν να φέρουν τα παιδιά τους πιο κοντά στην ελληνική παράδοση. Με τη φιλότιμη προσπάθεια των ιδρυτών του και την ευγενική προσφορά κάποιων ανθρώπων, με γνώσεις πάνω στο αντικείμενο των παραδοσιακών χορών, το χορευτικό «Ειρήνη» μπόρεσε να «ορθοποδήσει» και να παρουσιάσει σιγά-σιγά τα πρώτα δείγματα της δουλειάς των ανθρώπων του σε εκδηλώσεις τοπικής εμβέλειας.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΓΟΥΡΟΥ
Την 1η μέρα του Φεστιβάλ μας θα έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε τον κ.ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΓΟΥΡΟ, ο οποίος θα μας ταξιδέψει σε μονοπάτια που αξίζει κανείς να γνωρίσει μέσα απο τις μελωδίες του Ερωτόκριτου & Ανατολικής Κρήτης.
Ο Δημήτρης Σγουρός έχει αφιερώσει ατέλειωτες ώρες στη διάσωση παλιών τραγουδιών και χορών της Κρήτης. Μια προσπάθεια που έχει βοηθήσει και έχει διδάξει νέους μουσικούς στην προσπάθεια τους να κατανοήσουν και να εμπεδώσουν την γνήσια κρητική παράδοση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου