Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Δημοτικού Συνδυασμού "Σητεία Ενώνουμε Δυνάμεις"

Πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 3 Απριλίου 2019 τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Δημοτικού Συνδυασμού "Σητεία Ενώνουμε Δυνάμεις" με Υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιώργο Ζερβάκη. Μετά τα εγκαίνια έγινε η παρουσίαση των Υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων του Συνδυασμού.

Αγαπητές φίλες και φίλοι. Συνδημότισσες και συνδημότες.
Σας ευχαριστώ πολύ για την παρουσία σας, τη συμπαράστασή σας, μα προπαντός τη διάθεση και επιθυμία σας να πορευτούμε μαζί. Ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως έχουμε σκοπό να τον υπηρετήσουμε, έχει σαφή πολιτικό ρόλο. Όπως και διοικητικό, υποστηρικτικό, παρεμβατικό και αναπτυξιακό. Ο σχεδιασμός και η μελέτη για υλοποίηση δράσεων, έργων και παρεμβάσεων, θα μας επιτρέψουν να καταστήσουμε τον τόπο μας φιλόξενο, πρωτοπόρο, δημιουργικό! Αισιοδοξία μας ότι η προσπάθειά μας θα αναγνωριστεί και το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας θα ακουμπήσει πάνω μας αψηφώντας κάθε λογής σειρήνες και επιρροές προσδοκώντας στην υλοποίηση του οράματος που περικλείεται σε τρεις λέξεις. ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ, ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.
Η ποιότητα στα δημόσια έργα, η επιμελημένη και προσεγμένη αντιμετώπιση όλων των μικρών ή μεγάλων παρεμβάσεων θα γίνει συλλογική διαδικασία και καθημερινή πρακτική.
Με πρωτοποριακές προσεγγίσεις και ποιοτικές παρεμβάσεις θα μεταμορφώσουμε την εικόνα του τόπου και θα τολμήσουμε δράσεις που θα χαρακτηρίζουν τον τόπο. Η ανάγκη για κατασκευές «μαγνήτες» δεν αναβαθμίζει μόνο τον τόπο αλλά δημιουργεί συνθήκες προβολής και επισκεψιμότητας με προφανείς συνέργειες για όλη την κοινωνία. Η λειτουργικότητα, η βελτίωση και σωστή συντήρηση, διασφαλίζει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, ελαχιστοποιεί αστοχίες και δημιουργεί τις βέλτιστες συνθήκες ευημερίας και ποιότητας ζωής.
Μια άσχημη και χωρίς αισθητική Σητεία, δε σώζεται ούτε από λιμάνια και αεροδρόμια, ούτε από Καζάρμες και μουσεία, ούτε από προϊόντα και πολιτιστικές διαδρομές.
Η στασιμότητα που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια δεν ανατράπηκε από τις όποιες δειλές προσπάθειες που έγιναν, γιατί δε δημιουργήθηκαν οι απαραίτητες βάσεις για ανοιχτές διαδικασίες, ανοιχτές πόρτες, ανοιχτά μυαλά. Η προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και η ανάδειξη του φυσικού, ιστορικού και πολιτιστικού πλούτου, η προώθηση της κουλτούρας και φυσιογνωμίας της περιοχής σε συνδυασμό με την ενεργοποίηση και συμμετοχή των κατάλληλων στις κατάλληλες θέσεις, θα δώσει οριστικό τέλος στην εσωστρέφεια και θα μας οδηγήσει στην επόμενη μέρα.
Η άμεση συγκρότηση γραφείου πρόσβασης σε πηγές χρηματοδότησης, καθώς και γραφείου υποστήριξης του πρωτογενούς τομέα θα απλοποιήσει διαδικασίες, θα αναπτύξει νέους κλάδους που θα δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία σε τοπικά προϊόντα και υπηρεσίες, θα συγκρατήσει τον τοπικό πληθυσμό και θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά εις όφελος όλης της κοινωνίας.
Ο πολιτισμός μας, οι παραδόσεις μας, η κουλτούρα μας, αλλά ακόμα και ο τρόπος ζωής μας είναι το κεφάλαιο και οι παρακαταθήκη μας που πρέπει να προφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού. Τα πολιτιστικά μνημεία, τα μουσεία, οι αρχαιολογικοί χώροι και η σύζευξή τους με τα ιδιαίτερα φυσικά και ανθρωπογενή χαρακτηριστικά των τοπικών μας διαμερισμάτων θα αποτελέσουν τη βάση για την ανάπτυξη των σύγχρονων και εναλλακτικών μορφών τουρισμού που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος.
Μια ολοκληρωμένη οικονομική ανάπτυξη στηρίζεται στο πάντρεμα του πρωτογενούς τομέα και των ποιοτικών προϊόντων του, το σεβασμό στο περιβάλλον από τις αναγκαίες επενδύσεις και τα απαιτούμενα έργα και την ανάπτυξη πολιτιστικού και ποιοτικού τουρισμού. Έτσι θα δημιουργηθούν οι ευνοϊκότερες συνθήκες για βιώσιμη ανάπτυξη, ενίσχυση της απασχόλησης και ευημερία για όλους.
Με αγάπη για τον τόπο μας και μακριά από δογματικές και τοπικιστικές αντιλήψεις, ο στόχος είναι ένας. ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ για να βγει ο Δήμος από την αφάνεια, να γίνει η περιοχή μας προορισμός!
Είμαστε ενεργοί πολίτες κοντά στις εξελίξεις. Είμαστε δίπλα σας. Πειθαρχούμε μόνο στη συνείδησή μας και στις ανάγκες του τόπου. Αρνούμαστε τις υποδείξεις, την υποταγή και το καπέλωμα. Λογοδοτούμε μόνο στους δημότες και σε κανέναν άλλο.
Για μας ο Δήμος δεν είναι γραφείο ευρέσεως εργασίας, αλλά ο δρόμος που θα περπατήσουμε μαζί αφήνοντας πίσω την αφάνεια, την απογοήτευση και τον παραγκωνισμό.
Η αναβάθμιση και αποτελεσματικότερη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου έχει άμεση σχέση με τη σύνθεσή του. Η επιλογή των ικανών, των αποδοτικών, των δυναμικών είναι μονόδρομος. Και είναι μονόδρομος γιατί δεν αντέχει άλλο ο τόπος. Για αυτό και η συγκρότηση του ψηφοδελτίου μας δεν έγινε με εκβιασμούς, μεθοδεύσεις και υπόγειες διαδρομές. Έγινε μόνο με κριτήρια πειθαρχίας στη συνείδησή μας, την υπηρεσία στο δίκαιο, το τίμιο και το καλό, αλλά προπαντός το σεβασμό και την αγάπη μας για τον τόπο.
Η πραγματικότητα είναι ότι έχουμε εντελώς διαφορετικές αντιλήψεις στον τρόπο που σκεφτόμαστε και λειτουργούμε. Και αυτό είναι που μας διαφοροποιεί, μας χαροποιεί και μας τιμά.
Δε βγήκαμε από τα σπίτια μας την προεκλογική περίοδο. Κυκλοφορούμε κάθε μέρα, σας γνωρίζουμε έναν έναν, όπως γνωρίζουμε και τα προβλήματα του τόπου. Τα προβλήματα της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής, του περιβάλλοντος και του πολιτισμού, της νεολαίας, της παιδεία και του αθλητισμού, των έργων υποδομής, της διοικητικής λειτουργίας και της δημοτικής περιουσίας.
Έχουμε την εμπειρία, έχουμε τις γνώσεις, έχουμε τον τρόπο. Τον τρόπο όχι να διαχειριστούμε μια επαναλαμβανόμενη και πληκτική καθημερινότητα, αλλά για να διευρύνουμε τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα, να ελαχιστοποιήσουμε τις αδυναμίες και τα μειονεκτήματα, ενεργοποιώντας ανθρώπους και πολιτικές.
Ευθύνη και υποχρέωσή μας είναι η περιθωριοποίηση του πολιτικού κόστους, με την ανάληψη καινοτόμων και ριζοσπαστικών πρωτοβουλιών που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας και να εκπληρώσουν τις προσδοκίες του κόσμου για φυγή προς τα μπρος. Η μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων και των συνεργασιών από την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και ιδιαίτερων χαρακτηριστικών είναι μονόδρομος και πρώτης προτεραιότητας επιλογή.
Η ευημερία και η ποιότητα ζωής πρέπει να καθορίζουν την καθημερινότητά μας για να μπορούμε να πούμε ότι ο Δήμος μας είναι τόπος να ζεις. Είναι στόχος μας, είναι το όνειρό μας, είναι το στοίχημα με τους εαυτούς μας ότι η απογοήτευση δε μας ταιριάζει, η παρακμή δεν μας αξίζει, η απομόνωση δεν μας ευχαριστεί.
Αγαπητές φίλες και φίλοι. Το ΣΗΤΕΙΑ ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ δεν είναι μόνο το σύνθημά μας. Είναι πεποίθηση, είναι στάση ζωής, είναι καθημερινή πρακτική. Η προσπάθειά μας είναι συλλογική, δεν είναι ενός ανδρός αρχή. Είναι η στόχευσή μας στην αξία και τις δυνατότητες του καθενός από εσάς. Είναι η πίστη μας στον άνθρωπο.
Η ενεργοποίηση για συμμετοχή όλων σας θα μας δώσει τη δυνατότητα να ξεκινήσουμε από τα μικρά και να κατακτήσουμε τα μεγάλα. Είναι η πίστη για διάθεση προσφοράς, η πίστη ότι η αγάπη για τον τόπο μας είναι πάνω από τα όποια μικροσυμφέροντα του κάθε ενός.
Η καλύτερη ομάδα είναι εδώ. Άνθρωποι αποδεδειγμένα ικανοί και αποτελεσματικοί, Ενεργοί πολίτες κοντά στο συνάνθρωπο. Με εμπειρία και γνώση, φρεσκάδα και δυναμισμό, συνταχθήκαμε όχι ο ένας μπροστά από τον άλλον, αλλά ο ένας δίπλα στον άλλον. Και όλοι μαζί δίπλα σας και χθες και σήμερα και αύριο. Γιατί εσείς μας στηρίξατε και μας παροτρύνατε χθες, γιατί εσείς μας βοηθάτε και μας εμπιστεύεστε σήμερα, γιατί εσείς θα μας δώσετε την εντολή να οδηγήσουμε τον τόπο στην αισθητική, την εξωστρέφεια και τον πολιτισμό. Όλοι μαζί για μια ξεκάθαρη νίκη, να κάνουμε το όραμά μας πράξη, και την αγάπη για το Δήμο μας, ελπίδα και προοπτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου