Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ : Στο πλαίσιο της διαθεματικής εργασίας για την ασφαλή οδήγηση και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, εκπαιδευόμενοι & εκπαιδευτές ενημερώνονται από τον Υποδιοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας, κ. Εμμανουήλ Βουτυράκη.


Μία πολύ ενδιαφέρουσα ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σητεία με θέμα την ασφαλή οδήγηση και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.  
Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019, επισκέφτηκε το σχολείο μας ο Υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας, κ. Εμμανουήλ Βουτυράκης, στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στο Σ.Δ.Ε. Σητείας. Οι δράσεις αυτές έχουν ως στόχο να ευαισθητοποιήσουν τους εκπαιδευόμενους σε θέματα που σχετίζονται με την κοινωνία, τον εθελοντισμό, το περιβάλλον, κ. ά.

Ο κ. Υποδιοικητής αναφέρθηκε στους παράγοντες που ευθύνονται για την πρόκληση των τροχαίων ατυχημάτων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον ανθρώπινο παράγοντα. Όπως μας είπε, τα περισσότερα τροχαία προκαλούνται εξαιτίας της παράβασης του Κ.Ο.Κ. και θα μπορούσαν, τα περισσότερα από αυτά, να είχαν αποφευχθεί, αν όλοι οδηγούσαμε πιο συνετά, χωρίς να υπερεκτιμούμε τις ικανότητές μας ως οδηγοί και, φυσικά, αν δεν οδηγούσαμε υπό την επήρεια αλκοόλ. Επεσήμανε τη σημασία της ευαισθητοποίησης των νέων, καθώς και της ανάγκης να εκπαιδεύουμε τα παιδιά μας ήδη από μικρή ηλικία, μαθαίνοντάς τους βασικούς κανόνες που σχετίζονται με την ασφάλεια και την πρόληψη.
Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής συνάντησης τέθηκαν ερωτήματα τόσο από τους εκπαιδευόμενους, όσο και από τους εκπαιδευτές στον κ. Υποδιοικητή, ο οποίος απάντησε με ιδιαίτερη προθυμία.
Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Διοικητή του Α.Τ. Σητείας, τον κ. Γεώργιο Μάλλιο, τον Υποδιοικητή, κ. Εμμανουήλ Βουτυράκη, καθώς και όλους τους αστυνομικούς του Α.Τ. Σητείας για την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά μας, καθώς και για τον πολύ ουσιαστικό διάλογο που είχαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου