Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Την Παρασκευή απολογείται ο 36χρονος για το έγκλημα στη Σητεία



Συγκλονισμένη η Κρήτη από το φρικτό θάνατο της 32χρονης μητέρας δύο παιδιών
Στα δικαστήρια Νεάπολης οδηγήθηκε νωρίς το απόγευμα, ο 36χρονος φερόμενος συζυγοκτόνος, ο οποίος κατηγορείται ότι στραγγάλισε την 32χρονη σύζυγό του στη Σητεία κι ενώ τα μωρά τους ηλικίας 6 και 18 μηνών βρίσκονταν μέσα στο σπίτι.
Στον φερόμενο δράστη ασκήθηκε από τον εισαγγελέα ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βαθμό κακουργήματος, έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, επίσης του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος, καθώς βρέθηκε στην κατοχή του μικροποσότητα ναρκωτικών.

Εμφανίστηκε χωρίς συνήγορο και μάλιστα ανέκφραστος και με σκυμμένο το κεφάλι, ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή το πρωί.

Σημειώνεται ότι με καθυστέρηση ξεκίνησε η απολογία του 36χρονου, ο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα 4 το απόγευμα και μάλιστα αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση, ενώ όταν του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες οδηγήθηκε ξανά από τους αστυνομικούς στα κρατητήρια.

Το φονικό έλαβε χώρα τη Δευτέρα 4/3 περίπου στη 1 το μεσημέρι: Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 36χρονος άνδρας μετέβη στην οικία της πεθεράς του - η οποία απουσίαζε - όπου βρισκόταν ήδη η εν διαστάσει γυναίκα του.

Εκεί φαίνεται ότι άρχισε μια ακόμη λογομαχία μεταξύ του 36χρονου και της συζύγου του. Ο εν λόγω καβγάς έμελλε να είναι ο τελευταίος για το ανδρόγυνο. Όπως όλα δείχνουν, ο φερόμενος συζυγοκτόνος έσφιξε τον λαιμό της 32χρονης, η οποία λίγο μετά άφησε την τελευταία της πνοή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καθ’ όλη τη διάρκεια του περιστατικού τα δύο μωρά του ζεύγους, ηλικίας 6 και 18 μηνών, βρίσκονταν σε διπλανό δωμάτιο. Αμέσως μετά την πράξη του, ο 36χρονος πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα της Σητείας, όπου παραδόθηκε στις Αρχές.



Ασφυξία από στραγγαλισμό δείχνουν οι πρώτες ενδείξεις

Όπως ανέφερε χθες μιλώντας στην “ΚΡΗΤΗ TV” ο καθηγητής Τοξικολογίας, διευθυντής του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικών Επιστημών & Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αριστείδης Τσατσάκης, οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι ο θάνατος της 32χρονης επήλθε από ασφυξία μετά από στραγγαλισμό. Σύμφωνα με τον κ. Τσατσάκη, το θύμα δεν έφερε εκδορές ή άλλα σημάδια στο σώμα του που να φανερώνουν ότι προηγήθηκε πάλη ή ότι χτυπήθηκε από τον 36χρονο.






Άλλαξε τις καταθέσεις του ο 36χρονος

Αφότου ο 36χρονος μετά την πράξη του διένυσε λίγα μέτρα και βρέθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Σητείας, όπου - σύμφωνα με τις πληροφορίες - είπε στους αστυνομικούς ότι χτύπησε την 32χρονη, χωρίς να αναφέρει, βέβαια, ότι την είχε στραγγαλίσει.

Στο Αστυνομικό Μέγαρο Σητείας, φέρεται να προσπάθησε να αλλάξει τις καταθέσεις του αναφορικά με το μοιραίο περιστατικό.




Το δελτίο τύπου της αστυνομίας για την ανθρωποκτονία:

Συνελήφθη χθες (04.03.2019) το μεσημέρι σε περιοχή του Δήμου Σητείας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας, 36χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία 32χρονης ημεδαπής.

Ειδικότερα, χθες (04.03.2019) το μεσημέρι, ο 36χρονος ένεκα προσωπικών διαφορών και μετά από διαπληκτισμό με την 32χρονη, προκάλεσε το θάνατο της.

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας, συνελήφθη ο 36χρονος.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας ενώ ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.








Φωτογραφία: Νίκος Χαλκιαδάκης

https://www.neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου