Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ : «Εξερευνώντας διαδρομές του Γεωπάρκου Σητείας»



Μετά την ολοκλήρωση της διαθεματικής εργασίας με τίτλο «Υγεία: Η Πρόληψη είναι τρόπος ζωής», οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σητεία επιλέξαμε να ασχοληθούμε, στο πλαίσιο της δεύτερης διαθεματικής εργασίας, με το Γεωπάρκο Σητείας.  
Στόχος του συγκεκριμένου project, το οποίο έχει τίτλο «Εξερευνώντας διαδρομές του Γεωπάρκου Σητείας», είναι να ενημερωθούμε και να γνωρίσουμε από κοντά το Φυσικό Πάρκο Σητείας, το οποίο χαρακτηρίζεται από πολύ πλούσια γεωκληρονομιά.  

Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019, πραγματοποιήθηκε η πρώτη ενημερωτική συνάντηση με τον Συντονιστή του Γεωπάρκου Σητείας, τον κ. Βαγγέλη Περάκη. Ο κ. Περάκης αναφέρθηκε στα εντυπωσιακά πετρώματα από τις βασικότερες αλπικές τεκτονικές ενότητες που απαντώνται στην περιοχή μας, στον πλούτο των απολιθωμάτων που έχουν εντοπιστεί, στα σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας που έχουν παρατηρηθεί στο Φυσικό μας Πάρκο, καθώς και στους διαφορετικούς γεώτοπους που υπάρχουν, όπως για παράδειγμα τα σπήλαια, τα φαράγγια κ.ά., και αποτελούν πόλο έλξης για επιστημονικές ομάδες, αλλά και τουρίστες. Επιπλέον, ιδιαίτερη μνεία έγινε στους γεω-αρχαιολογικούς και γεω-λαογραφικούς γεώτοπους που σώζονται ακόμη στην ευρύτερη περιοχή του Γεωπάρκου Σητείας. Ο Συντονιστής τόνισε τη σημασία του φυσικού μας πλούτου, καθώς και την ανάγκη για προστασία, αλλά και αξιοποίησή του, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις πολυάριθμες δραστηριότητες που προσφέρονται στους επισκέπτες. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Περάκης απάντησε σε ερωτήσεις που έθεσαν οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτές του σχολείου μας. 
Οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σητεία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Περάκη, για την άμεση ανταπόκρισή του στο κάλεσμά μας να συνεργαστούμε στο πλαίσιο της διαθεματικής μας εργασίας, καθώς και για τον πολύτιμο χρόνο που μας αφιέρωσε και θα συνεχίσει να κάνει μέχρι την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου project.  
Οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Σητείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου