Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ: Το κέρδος είναι η μεγάλη συμπαράσταση από πολλούς συμπολίτες μας που στάθηκαν δίπλα μας, αποδεικνύοντας ότι στους δύσκολους καιρούς που ζούμε υπάρχει ομορφιά και φως.


Στις 13 Φεβρουαρίου δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Ανατολή”, ρεπορτάζ με τίτλο “Διακίνηση σκύλων από το νομό Λασιθίου στη Γερμανία, ποιοι εμπλέκονται σ' αυτή την υπόθεση”, αναφερόμενο στην αποστολή 10 σκυλιών από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Σητείας προς την αντίστοιχη νόμιμη οργάνωση Γερμανίας.
Επειδή ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά κακόβουλα και εμετικά από διάφορους χώρους, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε κάποια σημεία ως προς τα γεγονότα.Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Σητείας μετά από προσπάθειες χρόνων κατόρθωσε να έρθει σε επαφή με την αντίστοιχη οργάνωση της Γερμανίας για να δοθούν προς υιοθεσία κάποια από τα αδεσποτάκια της περιοχής. Μέχρι τώρα οι υιοθεσίες περιορίζονταν στη Σητεία, στην υπόλοιπη Κρήτη και στην Αθήνα.
Ο ενθουσιασμός μας για την προοπτική που μας ανοίχτηκε και η απειρία μας οδήγησαν σε κάποια λάθη. Ενώ τα διαβατήρια των ζώων ήταν πλήρη και σωστά, δεν υπήρχαν τα traces. Υπήρξε άμεση εμπλοκή στο αεροδρόμιο της Γερμανίας και χρειάστηκε να σταλούν συμπληρωματικά χαρτιά από εμάς. Τα σκυλιά κρατήθηκαν σε καταφύγιο για να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί αν ήταν υγιή και αν είχαν κάνει το αντιλυσσικό εμβόλιο, (όπως ήταν γραμμένα και στα διαβατήρια τους). Το κόστος των εξετάσεων και της φιλοξενίας στο καταφύγιο όλες αυτές τις ημέρες μέχρι να δοθεί το πράσινο φως για την παραλαβή τους από την αντίστοιχη οργάνωση ανήλθε σε 4000 ευρώ. Ποσό το οποίο θα αποπληρωθεί από εισφορές φιλόζωων της Γερμανίας.

Η περιπέτεια αυτή κόστισε στα μέλη μας πέρα από τη μεγάλη ψυχολογική πίεση και απογοήτευση, 3000 ευρώ, πρόστιμο από τις υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας. Τα λάθη μας θα τα πληρώσουμε βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη από χρήματα που δεν υπάρχουν αλλά πρέπει να δοθούν.
Μέσα από όλη αυτή την ιστορία βγήκε και κάτι καλό. Με την επαγγελματική καθοδήγηση του Διευθυντή του τμήματος Κτηνιατρικής της ΠΕ Λασιθίου κ. Γραφανάκη και εδώ πρέπει να τον ευχαριστήσουμε και δημόσια βγάλαμε κωδικό traces.

Δεν θα ασχοληθούμε με αυτούς που εκτόξευσαν λάσπη και χολή εναντίον μας, το κέρδος είναι η μεγάλη συμπαράσταση από πολλούς συμπολίτες μας που στάθηκαν δίπλα μας, αποδεικνύοντας ότι στους δύσκολους καιρούς που ζούμε υπάρχει ομορφιά και φως.
Τους ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου