Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ : Στο πλαίσιο της διαθεματικής εργασίας «Υγεία: Η Πρόληψη είναι τρόπος ζωής», εκπαιδευόμενοι & εκπαιδευτές ενημερώνονται από τον πνευμονολόγο κ. Μιχαήλ Πουγούνια.

Οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σητεία επιλέξαμε φέτος να ασχοληθούμε, στο πλαίσιο της διαθεματικής εργασίας, με θέματα που αφορούν την υγεία, τη σωστή διατροφή, τις Πρώτες Βοήθειες και, κυρίως, την πρόληψη, η οποία σώζει ζωές.

Στόχος του συγκεκριμένου project, το οποίο έχει τίτλο «Υγεία: Η Πρόληψη είναι τρόπος ζωής», είναι να ενημερωθούμε από τους ειδικούς για ζητήματα που άπτονται της υγείας, καθώς και για τα μέτρα που θα πρέπει να λάβουμε, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε, όσο το δυνατόν περισσότερο, τους επικίνδυνους παράγοντες.
Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 ολοκληρώθηκε άλλη μία άκρως ενδιαφέρουσα επίσκεψη από τον πνευμονολόγο κ. Μιχαήλ Πουγούνια, ο οποίος επισκέφτηκε το σχολείο μας. Αρχικά, ο κ. Πουγούνιας μας ενημέρωσε σχετικά με το αντικείμενο της Πνευμονολογίας και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη νόσο των καπνιστών, τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, και ειδικότερα μας μίλησε για τα τα αίτια και τα συμπτώματά της. Επεσήμανε τη σημασία της διακοπής καπνίσματος, προκειμένου να προληφθούν σοβαρότερες ασθένειες. Μας ενημέρωσε σχετικά με τους επιβαρυντικούς παράγοντες και τον ρόλο της κληρονομικότητας για αρκετές παθήσεις των πνευμόνων, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε άλλες νόσους που επηρεάζουν τη λειτουργία των πνευμόνων, όπως είναι το σύνδρομο απνοιών-υποπνοιών κατά τον ύπνο, που ταλαιπωρεί αρκετούς συνανθρώπους μας. Στη συνέχεια, μας μίλησε για τις διαφορετικές μορφές καρκίνου που δύνανται να εμφανιστούν, καθώς και για τα συμπτώματα που θα πρέπει να μας ανησυχήσουν. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Πουγούνιας απάντησε σε ερωτήσεις που έθεσαν οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτές του σχολείου μας.

Οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σητεία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Πουγούνια για τον χρόνο που μας αφιέρωσε και για τις πολύτιμες γνώσεις που μοιράστηκε μαζί μας.

Οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Σητείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου