Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας για τον θάνατο του αντιστρατήγου ε.α. Μανώλη Μπριλάκη


 Το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας μετά τη θλιβερή είδηση του θανάτου ενός από τα πλέον διακεκριμένα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας του αντιστρατήγουε.α. Μανώλη Μπριλάκη, σε συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα να εκδώσει το παρακάτω ψήφισμα :
Με αίσθημα βαθύτατης θλίψης πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του εκλεκτού μας συμπολίτη και εξαίρετου αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστρατήγουε.α. ΜΑΝΩΛΗ ΜΠΡΙΛΑΚΗ.

Ο εκλιπώνυπήρξε ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας εξαίρετος αξιωματικός, ένας αθεράπευτος εραστής της Σητείας, της Κρήτης ολόκληρης, ο οποίος υπηρέτησε σε καίρια πόστα, έχοντας διατελέσει τελευταίος αρχηγός της Χωροφυλακής και μετέπειτα συν-αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ από το 1984 έως το 1985 μαζί με τον τότε αρχηγό της Αστυνομίας Πόλεων Αντιστράτηγο Παναγιώτη Ραυτόπουλο, πριν τους διαδεχτεί ο πρώτος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αείμνηστος αντιστράτηγος Γιώργος Ρωμοσιός.
Ο αξέχαστος Αρχηγός Μανώλης Μπριλάκης, ως αρχηγός με υπασπιστή τότε τον εκλεκτό, Σητειακό επίσης, αξιωματικό ( μετέπειτα υπαρχηγό ΕΛ.ΑΣ.), Νίκο ΡΕΛΑΚΗ και τον αείμνηστο Αντιστράτηγο ε.α. Γεώργιο Καζαμία υπήρξαν οι πρωτεργάτες της ίδρυσης της Σχολής Αστυνομίας στην Επάνω Επισκοπή Σητείας ενώ σήκωσαν μεγάλο βάρος από τους κλυδωνισμούς της ενοποίησης των Σωμάτων Ασφαλείας (Χωροφυλακής και Αστυνομίας Πόλεων) και επί της θητείας τους αποκαταστάθηκε εν πολλοίς το αίσθημα της συμφιλίωσης ανάμεσα στους αστυνομικούς και τους πολίτες, το οποίο παρέμενε διαταραγμένο από την περίοδο της δικτατορίας. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι με εντολή του καταστράφηκαν τότε οι Φάκελοι πολιτικών φρονημάτων των Ελλήνων που διατηρούσε η Αστυνομία .
Μετά την αποστρατεία του, ο αείμνηστος Αρχηγός διετέλεσε και Νομάρχης Χανίων, με προσωπική επιλογή του τότε πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου .
Το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας, θέλοντας να αποτίσει ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του εκλιπόντος αποφασίζει την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος :
Ως ακολούθως αποφασίζει:
1.Να εκφράσει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του εκλεκτού συμπολίτη και άξιου στελέχους της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστρατήγουε.α. ΜανώληΜπριλάκη που τίμησε το Δήμο και την κοινωνία μας με την προσωπική του αξία, ικανότητες, αρετές και χάρες.
2. Να διατυπώσει τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια του Δημάρχου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στην οικογένειά του και να επιδώσει το παρόν ψήφισμα.
3. Να εξεταστεί η δυνατότητα να δοθεί το όνομα του εκλιπόντος σε μία οδό της πόλης. 
4. Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου