Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ : Στο πλαίσιο της διαθεματικής εργασίας «Υγεία: Η Πρόληψη είναι τρόπος ζωής», εκπαιδεύομενοι & εκπαιδευτές ενημερώνονται από τον οφθαλμίατρο κο Ν. Αυγουστινάκη.


Οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σητεία επιλέξαμε φέτος να ασχοληθούμε, στο πλαίσιο της διαθεματικής εργασίας, με θέματα που αφορούν την υγεία, τη σωστή διατροφή, τις Πρώτες Βοήθειες και, κυρίως, την πρόληψη, η οποία σώζει ζωές.
Στόχος του συγκεκριμένου project, το οποίο έχει τίτλο «Υγεία: Η Πρόληψη είναι τρόπος ζωής», είναι να ενημερωθούμε από τους ειδικούς για ζητήματα που άπτονται της υγείας, καθώς και για τα μέτρα που θα πρέπει να λάβουμε, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε, όσο το δυνατόν περισσότερο, τους επικίνδυνους παράγοντες.

Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019 επισκέφτηκε το σχολείο μας ο οφθαλμίατρος, κ. Νικόλαος Αυγουστινάκης. Αρχικά, ο κ. Αυγουστινάκης μας ενημέρωσε σχετικά με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Οφθαλμιατρικής Επιστήμης και, στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις διαθλαστικές παθήσεις των οφθαλμών, καθώς και στις παθήσεις που συνδέονται με άλλες οργανικές ή άλλες αιτίες. Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα συμπτώματα που χρήζουν διερεύνησης και δε θα πρέπει να αγνοούμε. Μιλήσαμε για τις αλλεργίες που ταλαιπωρούν τόσο τα παιδιά, όσο και τους ενήλικες και για όλα όσα θα πρέπει να αποφεύγουμε, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε τους επιβαρυντικούς, για την υγεία μας, παράγοντες. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Αυγουστινάκης απάντησε σε ερωτήσεις που έθεσαν οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτές του σχολείου μας. 
Οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σητεία θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά τον κ. Αυγουστινάκη για τον χρόνο που μας αφιέρωσε και για τις πολύτιμες γνώσεις που μοιράστηκε μαζί μας.

Οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Σητείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου