Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σητεία: Project - «Υγεία: Η Πρόληψη είναι τρόπος ζωής»

Οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σητεία επιλέξαμε φέτος να ασχοληθούμε, στο πλαίσιο της διαθεματικής εργασίας, με θέματα που αφορούν την υγεία, τη σωστή διατροφή, τις Πρώτες Βοήθειες και, κυρίως, την πρόληψη η οποία σώζει ζωές.
Στόχος του συγκεκριμένου project, το οποίο έχει «Υγεία: Η Πρόληψη είναι τρόπος ζωής», είναι να ενημερωθούμε από τους ειδικούς για ζητήματα που άπτονται της υγείας, καθώς και για τα μέτρα που θα πρέπει να λάβουμε, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε, όσο το δυνατόν περισσότερο, τους επικίνδυνους παράγοντες.
Η αρχή έγινε με τις Πρώτες Βοήθειες και για τον λόγο αυτόν, ο κ. Δασκαλάκης Γιάννης, ως εκπαιδευτής Πρώτων Βοηθειών, αλλά και μέλη της Ε.Δ.Ε.Α.Κ., ως πιστοποιημένα στην παροχή Πρώτων Βοηθειών, επισκέφτηκαν το Σχολείο μας την Παρασκευή 7/12/2018.

Μετά το πέρας αυτής της συνάντησης, νιώθουμε όλοι την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά την ομάδα της Ε.Δ.Ε.Α.Κ., και ιδιαιτέρως τον κύριο Δασκαλάκη Γιάννη για την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά μας, την ενημέρωση, αλλά, κυρίως, για το πολύτιμο έργο το οποίο επιτελούν, αποσκοπώντας στη βοήθεια και φροντίδα συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης αφιλοκερδώς και με περίσσευμα ψυχής. Πολύ σημαντική είναι και η συμβολή τους σε περιπτώσεις ατυχημάτων, φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών άμεσα και αποτελεσματικά, δεδομένης της ειδικής εκπαίδευσης των μελών της. Ευχόμαστε ολόψυχα σε όλους να συνεχίσουν με την ίδια θέρμη το δύσκολο έργο τους και πολύ σύντομα να πολλαπλασιαστούν τα μέλη της ομάδας, αλλά και οι διακρίσεις τους.


Οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Σητείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου