Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Επιστολή της Greenpeace στο Δήμαρχο Σητείας που αφορά την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας.

Αξιότιμε κ. ΠΑΤΕΡΑΚΗ,

Η χώρα μας έχει πλούσιο δυναμικό σε άνεμο, ήλιο, βιοαέριο και άλλους φυσικούς, καθαρούς και ανεξάντλητους πόρους, που μπορούν να τροφοδοτήσουν με δωρεάν ενέργεια την οικονομία μας, να προστατέψουν το κλίμα, να περιορίσουν τη ρύπανση αλλά και να αξιοποιηθούν για την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας. Στην προσπάθεια μετάβασης σε μία πιο καθαρή, ανταγωνιστική και σύγχρονη Ελλάδα, ως δημότης πιστεύω ότι οι δήμοι οφείλουν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο με συγκεκριμένες και φιλόδοξες πρωτοβουλίες. Ιδιαίτερα σήμερα που υπάρχει το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο: η δυνατότητα αυτοπαραγωγής (και εικονικής αυτοπαραγωγής) ηλιακής ενέργειας από δήμους, επιχειρήσεις και νοικοκυριά, αλλά και η δυνατότητα σύστασης και λειτουργίας ενεργειακών κοινοτήτων από τις τοπικές κοινωνίες. Ιδιαίτερα με την ηλιακή κοινωνική πολιτική μπορείτε να αλλάξετε τα δεδομένα στον δήμο μας και να βοηθήσετε τη χώρα να αξιοποιήσει τον μεγαλύτερο και ανεξάντλητο πόρο της και να αντιμετωπίσει οριστικά ένα από τα σοβαρότερα κοινωνικά προβλήματα: την ενεργειακή φτώχεια.

Θεωρούμε δεδομένο ότι συμφωνείτε μαζί μας. Επιπλέον, ότι έχετε την πολιτική βούληση να προωθήσετε σχήματα και επενδύσεις που ενισχύουν την τοπική παραγωγή καθαρής ενέργειας και στηρίζουν τις αρχές της ενεργειακής δημοκρατίας.
Σας καλώ:

1Να λάβετε όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε να προωθήσετε ένα πρόγραμμα ηλιακής κοινωνικής πολιτικής πριν τη λήξη της υφιστάμενης θητείας σας.

2Για λόγους διαφάνειας αλλά και καλύτερης ενημέρωσης των δημοτών, να λάβετε μέρος στην εκστρατεία της Greenpeace για την ηλιακή κοινωνική πολιτική.

Ελπίζω να προβείτε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που θα καταστήσουν τον δήμο μας πρωταγωνιστή στην νέα εποχή.


Ήδη όμως ο δήμος κινείται στην κατεύθυνση της επιστολής της Greenpeace και μετά από συνεργασία με το ΤΕΙ Κρήτης και την Περιφέρεια μας έχει παραδοθεί η πρώτη φάση της μελέτης αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας που προβλέπει :

1. τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στέγης στο 3ο Δημοτικό σχολείο (Θα εγκατασταθεί

85KW ΦΒ ισχύ)

2. επίσης στο 4ο Δημοτικό σχολείο ((Θα εγκατασταθεί 55KW ΦΒ ισχύ)

3. τη δημιουργία ηλιακού πάρκου για το υπόλοιπα 1187 KWσε διαθέσιμη βραχώδη δημοτική έκταση περίπου 15 στρεμ. στον Αθερινόλακκο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου