Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Λεωνίδας Τερζής: Εγκαίνια δημοτικού σταδίου ΠΑΛΑΙΚΑΣΤΡΟΥ



Ένα δίκαιο και πάγιο αίτημα των κατοίκων της δημοτικής κοινότητας Παλαικάστρου ικανοποιήθηκε.
Το δημοτικό στάδιο Ιτάνου είναι γεγονός .Το αποτέλεσμα της  προσπάθειας  για την δημιουργία της νέας αθλητικής υποδομής , οφείλεται στη συνεργασία εκκλησίας και τοπικής  αυτοδιοίκησης Ά  & ´Β βαθμού. Το όραμα των κατοίκων ,το αφουγκράστηκε  Δήμος  και αιτήθηκε την παραχώρηση της έκτασης , την έκταση την παραχώρησε το μοναστήρι η Παναγία η Ακρωτηριανή με πρωτοβουλία του Αγίου Ηγουμένου Αρχιμανδρίτη Φιλόθεου Σπανουδάκη και ομόφωνη απόφαση του Ηγουμενοσυμβουλίου  και η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε από την περιφέρεια Κρήτης , μετά από αίτημα του δήμου Σητείας . 

Το παραπάνω αποτελεί περίτρανο παράδειγμα  πως ο διάλογος , η από κοινού αντιμετώπιση προβλημάτων και ειλικρινής διάθεση για συνεργασία ,εξασφαλίζουν πάντα το θετικό αποτέλεσμα .
Η τοπική εκκλησία απέδειξε ακόμα μια φορά , πως , στέκετε πάντα συνοδοιπόρος και αρωγός στην προσπάθεια για ανάπτυξη .
Βασική μας προτεραιότητα του δήμου Σητείας είναι  η βελτίωση αλλά και κατασκευή νέων αθλητικών υποδομών . Αναφορικά με το στάδιο Σητείας , ολοκληρώθηκε η φάση δημοπράτησης των τοιχίων αντιστήριξη ,προυπολογισμού 380.000 ευρώ με πιστώσεις της περιφέρειας Κρήτης , ενώ σχεδιάζουμε την ολοκλήρωση του στίβου  με  την τοποθέτηση ελαστικού τάπητα (ταρτάν).  Επιπλέον ,τοποθετήθηκαν τρεις νέοι πυλώνες με  18 φωτιστικά led για την βελτίωση των συνθηκών προπόνησης κατα τις νυχτερινές ώρες .Στις περιφερειακές αθλητικές  εγκαταστάσεις : αντικαταστάθηκε ο χλοοτάπητας και συντηρήθηκε η περίφραξη στο 5χ5 Πισκοκεφάλου . Σε εξέλιξη βρίσκεται η αντικατάσταση του χλοοτάπητα από τον ανάδοχο στο 5χ5 Τουρλωτής. Επίσης ,ολοκληρώσαμε την αποτύπωση του γηπέδου στον Χανδρά προκειμένου να  τακτοποιηθούν   πολεοδομικά οι εκκρεμότητες και να προχωρήσουμε στην τοποθέτηση πλαστικού  χλοοτάπητα με πιστώσεις της περιφέρειας .
Με πιστώσεις του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ σχεδιάζουμε την επίστρωση με ελαστικό αντικραδασμικό δάπεδο τα ανοικτά γήπεδα καλαθοσφαίρισης των γυμνασίων της Σητείας , του 2ου και 3ου δημοτικού σχολείου Σητείας ,καθώς και στην αντικατάσταση των προβολέων στο κλειστό γυμναστήριο των λυκείων .
Ο πεποίθηση μας είναι πως ο  αθλητισμός αποτελεί διέξοδο και εποικοδομητική ενασχόληση για όλες τις ηλικίες και το αποδεικνύουμε με έργα  και όχι "ευχολόγια".

Ο πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ
Αντιδήμαρχος Τ.Υ & Υ.ΔΟΜ.

Λεωνίδας Τερζής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου