Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΝΑΡΞΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ ΟΙΝΟΣΤΑΦΥΛΩΝ 2018

Σητεία 17/09/2018

Οι κάτοχοι αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων των οποίων η σταφυλική παραγωγή προορίζεται για οινοποίηση, υποχρεούνται αμέσως μετά το πέρας του τρυγητού να υποβάλλουν δήλωση συγκομιδής.

Η Ένωση Σητείας για την διευκόλυνση και αποφυγή λαθών, συνεπειών, και ταλαιπωρίας, θα εξυπηρετεί τους παραγωγούς στη συμπλήρωση της δήλωσης συγκομιδής στα γραφεία της ένωσης τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

Η Δήλωση Συγκομιδής είναι υποχρεωτική σύμφωνα με τον ΚΑΝ(ΕΚ)436/2009 για όλους τους παραγωγούς οι οποίοι παραδίδουν το προϊόν τους στα Οινοποιεία, είτε οινοποιούν οι ίδιοι για λογαριασμό τους, είτε προτιθενται να κάνουν απόσταξη στέμφυλων για παραγωγή τσικουδιάς. Σε περίπτωση ολοκληρωτικής καταστροφής της ετήσιας σταφυλικής παραγωγής εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων (αποζημιώσεις ΕΛΓΑ), οι παράγωγοι είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν μηδενική Δήλωση Συγκομιδής.

Απαλλάσσονται από την υποχρέωση συγκομιδής οι αμπελουργοί των οποίων οι εκμεταλλεύσεις τους καταλαμβάνουν λιγότερο από 1 στρέμμα και το παραγόμενο προϊόν τους προορίζεται για οικογενειακή κατανάλωση και δεν διατίθεται στο εμπόριο.

Η ημερομηνία υποβολής των Δηλώσεων Συγκομιδής λήγει 30 Νοεμβρίου 2018.

Για τη διευκόλυνση και επιτάχυνση της διαδικασίας, παρακαλούνται οι παραγωγοί που έχουν υποβάλλει στο παρελθόν Δήλωση Συγκομιδής, να προσκομίζουν το όνομα χρήστη και τον κωδικό που τους έχει δοθεί.

Για νέες δηλώσεις επιθυμητό είναι η γνώση και πρόσβαση σε κάποιο e-mail του παραγωγού.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 28430 29996/29997/29998 και στο www.sitiaunion.gr , Υπεύθυνος υπάλληλος κ. Λαντζανάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου