Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Δήμος Σητείας: Δωρεάν διάθεση «σταχτοδοχείων» παραλίας



   Ο Δήμος Σητείας στο πλαίσιο των δράσεων πρόληψης, ευαισθητοποίησης και προστασίας του περιβάλλοντος, έχει προχωρήσει στην προμήθεια χάρτινων «σταχτοδοχείων» παραλίας, τα οποία αποτελούν ευγενική χορηγία του ΕΣΔΑΚ , με σκοπό τη δωρεάν διάθεσή τους σε λουόμενους στις παραλίες του Δήμου με στόχο να περιοριστεί το φαινόμενο της ρύπανσης των ακτών από αποτσίγαρα.

   Όπως είναι γνωστό, οι γόπες των τσιγάρων, πέρα από τον τεράστιο υγειονομικό κίνδυνο που συνιστούν για τα μικρά παιδιά, αποτελούν πηγή μόλυνσης των θαλασσών από το πλαστικό που περιέχει το φίλτρο, αλλά και διάχυσης των τοξικών συστατικών που περιέχουν τα επεξεργασμένα φύλλα καπνού του τσιγάρου. Τα αποτσίγαρα αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό (κοντά στο 40%) των απορριμμάτων που συλλέγονται παγκοσμίως στους καθαρισμούς των ακτών. Οι Έλληνες καπνιστές «παράγουν» κάθε χρόνο κοντά στα 22 δισεκατομμύρια (3.500 τόνους) αποτσίγαρα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία!
   Γι’αυτό και κρίναμε σκόπιμο να ξεκινήσουμε μία ακόμη καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης αλλά και άμεσης διάθεσης των χάρτινων «σταχτοδοχείων» στις παραλίες του Δήμου μας.
   Καλούμε όλους τους πολίτες να στηρίξουν τη δράση αυτή , ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι της που δεν είναι άλλοι από τις καθαρές παραλίες και την προστασία του περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου