Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

Δήμος Σητείας: Συσκευή σίτισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς πλησίον της εισόδου στο πάρκινγκ στο Κολυμβητήριο.

Στο πλαίσιο των δράσεων για τη διαχείριση αδέσποτων ζώων, ο Δήμος Σητείας προμηθεύτηκε και τοποθέτησε μια πραγματικά πρωτοποριακή συσκευή σίτισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς πλησίον της εισόδου στο πάρκινγκ στο Κολυμβητήριο.

Πρόκειται για μια νέα ταΐστρα, στην οποία παράλληλα γίνεται συλλογή ανακυκλώσιμων πλαστικών, μεταλλικών και γυάλινων συσκευασιών.
Όταν κάποιος τοποθετήσει ένα ανακυκλώσιμο υλικό στις ειδικές οπές, απελευθερώνεται τροφή και νερό για τα αδέσποτα. Στόχος μας είναι να βρει ανταπόκριση η κίνηση αυτή, η οποία συμβάλλει και στην ανάπτυξη της ανακύκλωσης στο Δήμο μας. Το επόμενο διάστημα θα διαπιστώσουμε το ενδιαφέρον και την ανταπόκριση που θα υπάρχει από τους συμπολίτες μας και αναλόγως θα κινηθούμε για την τοποθέτηση και άλλων ανάλογων ταϊστρών.

Παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση ο Δήμος μας δείχνει την ευαισθησία του και διαχειρίζεται με επιτυχία το θέμα των αδέσποτων ζώων με την αγορά ξηράς τροφής, πληρωμή συμβεβλημένου κτηνιάτρου κλπ με την ενεργή συνεργασία και δράση του Φιλοζωικού Σωματείου της πόλης μας και των ευαίσθητων συμπολιτών μας.

Ζητάμε από τους συμπολίτες μας να εκτιμήσουν και να χρησιμοποιήσουν με την ανάλογη προσοχή και σεβασμό πρωτοποριακά πράγματα που στοιχίζουν ακριβά και βρίσκονται σε δημόσιο χώρο.

Πολιτισμός και ζωοφιλία σημαίνει αρμονική συνύπαρξη ανθρώπων-ζώων με σεβασμό στο περιβάλλον.

Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος                       Η Πρόεδρος Επιτροπής Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων

Χριστοδουλάκης Παύλος                                                 Πλατανάκη Ελένη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου