Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Τα FAKE NEWS, Η «Μαύρη Προπαγάνδα», η εκμετάλλευση των Συνταξιούχων



Δεν έχουν τέλος οι προσπάθειες της αντιπολίτευσης και των μέσων μαζικής ενημέρωσης που την στηρίζουν χωρίς ντροπή  τα τελευταία χρόνια στο να συκοφαντούν, να λένε ψέματα, να παραπληροφορούν και να απαξιώνουν το έργο της κυβέρνησης για να κρύψουν τα δικά τους λάθη, τις δικές τους παραλήψεις και ευθύνες για την χρεωκοπία της χώρας και την κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων.

Μια από  τις χειρότερες πρακτικές τους τα τελευταία τρία χρόνια είναι να ασχολούνται καθημερινά με τις περικοπές των συντάξεων που έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχει υπογράψει ότι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ  με αποτέλεσμα όλοι να πιστεύουν ότι όλες οι περικοπές των συντάξεων έχουν γίνει επί ΣΥΡΙΖΑ λες και δεν κυβέρνησε κανείς τον τόπο αυτό από το 2010 έως το 2014, λες και οι 11 από τις 12 περικοπές δεν έγιναν επί των ημερών τους, λες και δεν έφεραν εκείνοι τα μνημόνια αλλά όλες οι καταστροφές της χώρας άρχισαν το 2015 με την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

 Η αλήθεια όμως είναι ότι από το 2010 έως το 2014 είχαν γίνει  περικοπές συντάξεων συνολικού ύψους 45 δις. ευρώ ενώ αντίθετα κατά την περίοδο 2015-2018 οι μειώσεις που έχουν γίνει στις  συντάξεις δεν ξεπερνούν τα 2,6 δις ευρώ.
Το τραγελαφικότερο όλων όμως είναι η προσπάθεια της Ν.Δ. τις τελευταίες ημέρες να πείσει όλους τους Έλληνες, όλους τους Ευρωπαίους, όλους τους οίκους αξιολόγησης ότι η Ελλάδα δεν βγαίνει από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 (κατ’αυτούς υπάρχει και 4ο μνημόνιο) και ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να μην υλοποιήσει την περικοπή  των συντάξεων από 1/1/2019 (που είχε υπογράψει στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης το 2017 εκβιαζόμενη όπως όλοι ξέρουμε από το ΔΝΤ) και ότι οι συντάξεις πρέπει οπωσδήποτε να περικοπούν γιατί αυτοί έτσι το έχουν συμπεριλάβει στο πρόγραμμα τους . Ένα πρόγραμμα που προϋποθέτει περικοπές συντάξεων, συντριβή της εργασίας και διάλυση του κοινωνικού κράτους. Ένα πρόγραμμα που για να πραγματοποιηθεί πρέπει η Ελλάδα να είναι υπό συνεχή μνημόνια.
Όμως ο πρωθυπουργός της χώρας Αλ. Τσίπρας το είπε καθαρά στη Βουλή κατά την συζήτηση για την οικονομία (την οποία προκάλεσε ο Κ. Μητσοτάκης και που μόνο για την οικονομία δεν μίλησε):
Η Ελλάδα του χθες, της χρεοκοπίας, της διαπλοκής, της διαφθοράς, τελείωσε.
Η  Ελλάδα του σήμερα και του αύριο είναι  το ζήτημα, που στέκεται ξανά στα πόδια της, που είναι ξανά περήφανη, που μπορεί να κοιτάξει με αισιοδοξία, που βρίσκει ξανά τη χαμένη αξιοπρέπεια, που βρίσκει ξανά τη χαμένη της δύναμη και γίνεται μια ισχυρή οικονομική και γεωπολιτική δύναμη στον ευρωπαϊκό χώρο και μαζί με τη μεγάλη εθνική προσπάθεια για την οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση βάζει τάξη στα του οίκου της και κόβει τους δεσμούς με τα συστήματα του παρελθόντος, τη διαπλοκή, τη διαφθορά, την ασυδοσία ενός πολιτικού κα οικονομικού κατεστημένου, που περιφρονούσε για χρόνια τις ανάγκες και τις θυσίες του Ελληνικού λαού. Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω. Η Ελλάδα στάθηκε στα πόδια της και φεύγει προς τα εμπρός. Δεν θα καταφέρετε να ξαναγυρίσετε στους Έλληνες στη μιζέρια και στην αναξιοπρέπεια.
Και προσθέτω και εγώ ότι είμαστε περήφανοι για την κυβέρνηση μας, είμαστε περήφανοι για τον πρωθυπουργό μας, είμαστε περήφανοι για αυτά που έχουμε καταφέρει για την ανόρθωση και της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας τα τελευταία τρία χρόνια και έτσι θα συνεχίσουμε. Με γνώμονα τις αξίες μας, για ισότητα και δικαιοσύνη, για κοινωνική αλληλεγγύη, για περισσότερη και αμεσότερη δημοκρατία.

Ειρήνη Καζαμία 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου