Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΜΕ 60.000€ Η ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΧΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ


Ένα σημαντικό έργο υποδομής για τον παραθαλάσσιο οικισμό Μόχλου πρόκειται να πραγματοποιηθεί. Πρόκειται για την υλοποίηση του Βιολογικού Μόχλου, την μελέτη του οποίου χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κρήτης με 60.000€ .
Ο Δήμαρχος Σητείας αναφερόμενος στο έργο αυτό, τόνισε την προσπάθεια του Δήμου Σητείας προκειμένου να αντιμετωπιστεί το χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει τον οικισμό του Μόχλου, από την έλλειψη του Βιολογικού και των υποδομών αποχέτευσης.Ο Δήμος Σητείας σε συνεργασία πάντα με την Περιφέρεια προσπαθήσαμε να βρούμε αφ’ ενός κατάλληλο χώρο που θα μπορούσε να εγκατασταθεί ο Βιολογικός, και αφ’ ετέρου να εξευρεθεί πίστωση για την χρηματοδότηση της μελέτης.
Η Περιφέρεια πάντα αρωγός στις εκάστοτε προσπάθειές μας χρηματοδοτεί την μελέτη με 60.000€ και η οποία περιλαμβάνει αγωγούς λυμάτων και σύγχρονο Βιολογικό που θα καλύψει τις ανάγκες όλης της περιοχής. Η εξέλιξη αυτή είναι θετική και πιστεύουμε ότι η ΔΕΥΑΣ θα ξεκινήσει γρήγορα την διαδικασία ανάθεσης της μελέτης ώστε εντός της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου, να καταφέρουμε να βρούμε τα χρήματα είτε από την Περιφέρεια είτε από κάποιο πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος ούτως ώστε να υλοποιηθεί το έργο.
Με την υλοποίηση του τόσο σημαντικού έργου δίδεται μια αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή του Μόχλου. Μια παραθαλάσσια περιοχή με μεγάλη επισκεψιμότητα τουριστών αλλά και ντόπιων και έχοντας μια ιδιαίτερη μορφολογία περιβάλλοντος την κάνει περισσότερο ελκυστική για πολλούς οι οποίοι αναζητούν την ηρεμία κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου