Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Από τον καύσωνα στους βοριάδες και την πτώση της θερμοκρασίας

Μια δροσερή Κυριακή είναι αυτή που διανύουμε αφού οι θερμοκρασίες έχουν σημειώσει αισθητή πτώση και το βοριαδάκι έχει κάνει αισθητή την παρουσία του μη θυμίζοντας το καυτό σκηνικό που βίωσαν τις προηγούμενες ημέρες οι Κρητικοί με τις καιρικές συνθήκες να παραπέμπουν σε έναν μίνι καύσωνα.
Ο υδράργυρος δεν αναμένεται να ξεπεράσει σήμερα σε κάποια περιοχή της Κρήτης τους 30 βαθμούς κελσίου, ωστόσο χθες στο νησί σημειώθηκαν ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες με την Κρήτη να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά.Σύμφωνα με συγκριτικά στοιχεία του meteo.gr, δύο περιοχές της Κρήτης συγκαταλέγονται στον πίνακα με τις 8 υψηλότερες τιμές από το δίκτυο σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου. Συγκεκριμένα στη Σητεία το θερμόμετρο έφθασε στους 37,6 βαθμούς Κελσίου και στα Πεζά στους 35,6. Ενώ η υψηλότερη πανελλαδικά καταγράφτηκε στη Λίνδο, στους 39,1 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός στην Κρήτη σήμερα

Σύμφωνα πάντως και με τα όσα είχε δηλώσει προ ημερών ο μετεωρολόγος κ. Λέκκας: «Αισιόδοξο παραμένει το γεγονός ότι από σήμερα θα αποκατασταθεί μία πιο ψυχρή αέρια μάζα στην ανώτερη ατμόσφαιρα την Κρήτης και σε συνδυασμό με την ενίσχυση των Δυτικών ανέμων θα υπάρξει υποχώρηση των θερμοκρασιών στα επίπεδα των 30⁰C, περίπου. Ακόμη καλύτερες προβλέπεται να είναι οι θερμοκρασιακές συνθήκες από την Δευτέρα».

Ενδεικτικά ο καιρός σήμερα για τις τέσσερις μεγαλύτερες πόλεις της Κρήτης.

Στο Ηράκλειο, ο καιρός αναμένεται να είναι αίθριος και η μέγιστη θερμοκρασία θα φθάσει στους 29°C με την ένταση των ανέμων στα 5 μποφόρ
Στα Χανιά η θερμοκρασία έως και 28 βαθμούς και 6 μποφόρ.
Στο Ρέθυμνο η θερμοκρασία στους 26 βαθμούς και 4 μποφόρ.
Στον Άγιο Νικόλαο στους 28 βαθμούς και 5 μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου